Oulussa laitettiin tuulemaan – Rynnäs nollasi ja Kalapudas tyrmäsi

LIIGA / Raportti
Kärppien Ville Leskinen ja Pekka Saravon syleilyssä oleva Antti Kalapudas tehtailivat molemmat Kärppien maalit.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Kärpät onnistui viimein lyömään Tapparan joukkueiden kohdattua viimeistä kertaa kuluvan kauden runkosarjan aikana. Voiton herkullisuutta oululaisyleisön silmissä lisäsi Jussi Rynnäksen ja muun joukkueen onnistuminen nollapelin pitämisessä ottelun loppuun saakka.

Tappio ilman ainuttakaan tehtyä maalia on ollut tällä kaudella harvinaista Tapparalle, sillä aiemmin nollapeliin on pystynyt ainoastaan JYP kauden neljännessä ottelussa. Tappara ei myöskään ollut hävinnyt kertaakaan kahta peräkkäistä ottelua tällä kaudella.

Illan ehdottomaksi sankariksi Rynnäksen rinnalle nousi Kärppien Antti Kalapudas, joka iski ottelun molemmat maalit. Yhtä tärkeää työtä teki hänen ketjukaverinsa Ville Leskinen, joka syötti molemmat maalit.

Rynnäs ei tyytynyt vain oman maalinsa varjelemiseen, vaan osallistui myös yhden maalin kehittelemiseen. Rynnäkselle nimittäin merkittiin kakkossyöttöpiste Kalaputaan ensimmäiseen osumaan.

Tapola pettyi lopputulokseen, mutta antoi kiitosta kokemattomalle nuorisoketjulle

Maajoukkueturnaus ja loukkaantumiset verottivat Tapparan miehistöä kovalla kädellä, ja siinä saattoi olla yksi syy Tapparan maalinteko-ongelmiin Raksilan perjantai-illassa. Kokoonpanoon nostettiin useita tulokkaita, ja Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli heidän otteisiinsa tyytyväinen.

— Nuoret pelaajat pelasivat tänään hyvin, he tekivät voittavia asioita kentällä. Kiitosta täytyy antaa myös johtaville pelaajillemme, heidän ansiosta joukkueemme oli kiinteä ja löi kaikkensa likoon, kertasi Tapola.

Ottelussa nähtiin yksi hieman kyseenalainen jäähy, kun Tapparan maalivahti Dominik Hrachovinalle tuomittiin kahden minuutin jäähy maalin siirtämisestä. 

— Tilanne näkyy varmaan videolta paremmin, itse en osaa sanoa oliko tilanne tahallinen vai ei.

Tapparan pelaaminen piristyi toiseen erään lähdettäessä. Tapola arvioi, että ennakkoasenteilla saattoi olla vaikutusta avauserän heikompiin otteisiin.

— Voi olla, että olimme alussa hieman varovaisia. Huomasimme kuitenkin pärjäävämme, ja pääsimme sen kautta paremmin mukaan peliin. Tänään marginaalit olivat pienet, ja tänään ne olivat Kärppien puolella, totesi Tapola.

Arvokkaat pisteet Kärpille

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen, mutta näki myös ongelmakohtia ottelun kulussa.

— Ensimmäisessä erässä olimme suhteellisen hyviä, mutta toisessa erässä meillä oli ongelmia. Silloin Tappara vei ja rakensi paikkoja, meiltä se oli vain selviytymistaistelua. Saimme kuitenkin kasattua rivimme kolmanteen erään.

Aiemmat kohtaamiset Tapparaa vastaan olivat Suikkasella hyvin muistissa, ja tästä syystä antoikin arvoa perjantai-iltana saavutetulle voitolle.

— Eihän tämä jokapäiväistä herkkua ole ollut, kun kerran neljä kertaa yhteen olemme ottaneet ja vasta nyt saimme ensimmäisen voiton. Välillä tuntui ettei ole mitään jakoja, siinä mielessä pisteet olivat erittäin arvokkaat, totesi Suikkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo