Sport haki voiton Oulusta harjoituskauden päätteeksi

LIIGA / Raportti
Entinen kärppäpelaaja Joonas Komulainen laittoi kiekon tyhjään maaliin kaksi sekuntia ennen pelin loppua.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Shaun Heshkan tekemät kaksi maalia eivät riittäneet Kärpille. Sport käänsi ottelun itselleen viimeisessä erässä tekemällä kaksi maalia minuutissa. Voitto oli vierasjoukkueen ensimmäinen kotimaista joukkuetta vastaan tällä harjoituskaudella.

Pohjanmaan joukkueet kohtasivat toisensa molempien joukkueiden viimeisessä harjoitusottelussa. Vaasalaisten tehokkuus ja tasaisempi suorittaminen Kärppiin verrattuna toivat Sportille 2-4-voiton. Markus Nenosen ylivoimamaali vei Sportin johtoon kolmannessa erässä. Ottelun viime sekunneilla Joonas Komulainen kaunisteli vielä lukemia tyhjään maaliin.

Liigakauden alun saattoi jo aistia lähestyvän Raksilan areenassa tiistai-iltana. Pelissä oli alusta alkaen vauhtia ja sitä Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen on myös painottanut.

− Pelin alkuun olimme aktiivisia ja nopeaa kiekkoa näkyi jo hetkittäin, mutta se ei riitä. Pelinopeus on näistä pienistä asioista kiinni, kuten esimerkiksi syöttöjen tasosta. Huonot syötöt hidastavat peliä hirveästi. Myös meidän ylivoima meni muutaman kerran pieleen huonon syötön takia.

Kärpät onnistui ylivoimalla maalinteossa vain kerran, vaikka Sport otti kuusi kaksiminuuttista. Kahden miehen ylivoimakaan ei tuottanut tulosta Kärpille. Suikkanen löysi helposti syyn ylivoiman heikkouteen.

− Treenasimme ylivoimaa paljon, mutta pelin tullessa molemmista ylivoimaketjuista tippuivat äijät pois ja pakka oli sekaisin. Meillä olisi ollut viidellä kolmea vastaan mahdollisuus ratkaista peli.

Vaasan Sport näytti valmiilta joukkueelta, kun liigakauden alkuun on enää kymmenen päivää. Kokeneemmalla kalustolla sarjaan lähtevä Sport pelaa varmasti pudotuspelipaikasta. Suikkasella on vielä mietittävää ja tehtävää kärppäjoukkueen kanssa, jotta joukkue pystyy jälleen nousemaan Liigan kärkisijoille.

− Me ollaan vielä matkalla. Virheitä tulee vielä tällä hetkellä, mutta onneksi nämä ovat harjoituspelejä. Meidän pitää lähteä parantamaan kauttaaltaan. Ei se ole yhdestä jutusta tai virheestä kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle