Kärpät pehmensi SaiPan

LIIGA / Raportti
Saku Mäenalasen laukaus ohitti SaiPan Jussi Markkasen kolmannen erän puolessä välissä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Liigan sarjataulukossa sijaa kaksitoista pitänyt Kärpät ja sijan alempana majaillut SaiPa kohtasivat Raksilan perjantai-illassa. Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen päättyi oululaisjoukkueen voittoon lukemin 3−1. Voiton myötä kotijoukkue nousi sarjataulukossa JYPin ohi sijalle 11.

Ottelun ensimmäisessä erässä vierasjoukkue SaiPa oli liikkeellä terävämmällä peli-ilmeellä. Erän alkupuoliskolla vierasjoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta Kärppien Julius Hermosen kärsiessä koukkaamisrangaistustaan. SaiPa ei onnistunut ylivoimallaan, mutta iski ottelun avausmaalin aivan erän lopussa.

Avausmaalista vastasi lappeenrantalaisten Mikael Kuronen ja syöttöpisteet kirjattiin William Mäkiselle sekä Elmeri Kaksoselle.

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen vierasjoukkueen peli-ilme alkoi laantua ja puolestaan Kärpät alkoi saada otetta pelistä. Kotijoukkue iski 1−1-tasoitusmaalin ylivoimalla hetki ennen erän puoltaväliä. Maali merkattiin tšekkiläisvahvistus Jiri Tlustyn nimiin. Maali oli Tlustylle ensimmäinen Liigassa. Tšekkiläisen viimeistelemän maalin alustivat Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä.

Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen nosti Tlustyn esille ottelun jälkeen.

− Jiri Tlusty teki tänään ensimmäisen maalinsa. Hän ei ole maalia tehnyt varmaan vuoteen, joten varmaan hänestäkin tuntuu hyvältä. Hän on huippujätkä, joka on tullut hyvin joukkueeseen mukaan. Kyllä on nautinto, että hän sai onnistumisen.

Tasoitusmaalin jälkeen peli oli pääosin kotijoukkueen hallintaa, ja kun erää oli jäljellä viisi minuuttia, SaiPa-valmennus reagoi käyttämällä aikalisänsä. SaiPan 2−1-johtomaali oli lähellä hetki ennen toisen erän loppua, mutta kärppävahti Jussi Rynnäs sai kiekonsuojausapua joukkuetovereiltaan juuri ratkaisevalla hetkellä.

SaiPan päävalmentaja Ari Santanen harmitteli hyvin alkaneen ottelun lipsahtamista vastustajan voitoksi.

− Aloitimme pelin hyvin ja ensimmäisessä erässä olimme parempia kuin Kärpät. Olisimme ehkä ansainneet niistä paikoista toisen maalinkin. Mitä pidemmälle peli meni, niin Kärpät sai paremmin otetta ja me jouduimme puolustuskannalle. Kolmannessa erässä meidän hyökkäyspelaamisemme loppui totaalisesti.

Kolmannessa erässä nähtiin kaksi kotijoukkueen maalia, joista molemmat olivat kärppähyökkääjä Saku Mäenalasen käsialaa. Ensimmäisen maaleistaan Mäenalanen pääsi laukomaan ohi SaiPa-vahti Jussi Markkasen Antti Kalaputaan ja Ville Leskisen syötöistä. Toisen maalin Mäenalanen taiteili tyhjään SaiPa-maaliin Leskisen ja Pyörälän esityöstä.

Kärppien viime otteluissa onnistumisia on nähty laajemmalla rintamalla kuin aiemmin. Päävalmentaja Suikkanen oli erittäin tyytyväinen muutoksesta.

− Minä olen älyttömän tyytyväinen, että onnistumisia on tullut. Tämmöiset jätkät, joilta on suurin piirtein mailanvarresta pihka lentänyt, kun on puristettu mailaa, ovat nyt saaneet onnistumisia. On hieno asia, ettei kaikki vastuu jää pelkästään Pyörälän ketjulle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo