Lukko jatkoi voittojen tiellä Oulussa - "Tuntuu mukavalta voittaa"

LIIGA / Raportti
Aleksi Saarelan maali voittomaalikilpailussa ratkaisi voiton vieraille.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Vierasjoukkue Rauman Lukko jatkoi mihin eilen jäi ja vei voiton Oulun Kärpistä voittomaalikilpailussa. Raksilan illassa nähtiin ajoittain viihdyttävää ja tasaväkistä kiekkoa. Lopulta Lukko vei ottelun nimiinsä 3-2-lukemin.

Otteluun lähdettiin Kärppien ollessa hienoisesti ennakkosuosikki pelattuaan viimeiset pelit alkukautta paremmin ja Lukon roikkuessa sarjan jumbopaikalla. Kokonaisuutena ottelu ei säväyttänyt suuresti puolin eikä toisin.

Peli oli tasaista vääntöä molemmissa hyökkäyspäissä, kun molempien puolustus nukahteli. Maalin eteen hämminkiä sai paremmin aikaiseksi vierasjoukkue ja Kärpiltä Niklas Hagman, joka oli ottelun näkyvin hahmo.

− Hagmanilla oli kolmas peli nyt ja hän parantaa peli peliltä. On täysin hänen hyvyyttään saada asioita aikaiseksi ja luoda tilanteita itsekin itselleen. Meidän on muistettava, että hän on pelannut viimeksi kevättalvella. Tulee parantamaan vielä lujasti, kehui Kai Suikkanen.

Ensimmäinen erä kuljettiin enimmäkseen päästä päähän joukkueiden hakiessa asemia. Lukko pääsi muutamaan otteeseen kilauttamaan Sami Aittokallion vartioiman maalin tolppia, mutta maalia ei onnistunut tekemään.

Kärppien paineistaessa Lukon puolustusta avautui isännille paikka ja Mika Pyörälä napautti oululaiset johtoon. Avausmaali meni Lukon puolustuksen piikkiin heidän unohdettuaan Pyörälän täysin yksi maalin eteen.

Lukko-otteella rinnalle ja ohi

Toiseen erään raumalaiset tulivat edellistä kovemmalla paineella ja hallitsivat pelinkulkua, eikä perjantain pelistä tai matkustamisesta näkynyt jälkeäkään. Kova paine toi lopulta palkinnon vieraiden tehdessä kaksi maalia erän loppuun. 

Vierailijoiden maalinteon aloitti Heikki Liedes ja tästä kahta minuuttia myöhemmin johtomaalin iski Toni Koivisto.

− Ensimmäisessä erässä jo annettiin vastustajalle maalipaikkoja, toisessa erässä teki ne sitten sinne loppuun. Sekin oli semmoinen virheiden kasautuma, Suikkanen harmitteli puolustuspään merkkausvirheitä.

Loppu 20-minuuttinen lähti isänniltä vahvasti, eikä mennyt kauaakaan, kun Shaun Heshkan terävä kuti löysi maalinsa. Voittomaalia haettiin lujalla työllä erän loppu ja vielä jatkoajalla, mutta tuloksetta.

− Kolmannessa erässä päästiin tasoihin ja olihan siinä mahdollisuuksia voittaa ihan rankkareita (voittomaalikilpailu) myöten, mutta ei pystytty voittamaan. Vastustaja oli huomattavasti parempi, kun teki kaksi pussiin ja me ei saatu yhtään, mietti Suikkanen.

Sarjan viimeisenä olevalle Rauman Lukolle toinen perättäinen voitto oli tärkeä.

− Tuntuu mukavalta voittaa. Meillä on ollut vaikeita vaiheita, vaikka ollaan oltu peleissä mukana ja luotu paikkoja niinkuin tänäänkin. Tänään saatiin sitten onnistumisia myös vaihdoissa. Siitä täytyy olla tyytyväinen, että saatiin tarvittavat kaksi pistettä. Tämä meni hyvin, toivotaan, että seuraava menee samanlailla, Juha Vuori totesi tyytyväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo