Kärppien ja KooKoon rujo ilta Raksilassa

LIIGA / Raportti
Saku Mäenalanen iski kauden ensimmäisen maalinsa tärkeään saumaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Markku Kiimalaisen paidanjäädytysseremonialla alkanut Kärpät-KooKoo-ottelu ei ollut kaunista, mutta molempien joukkueiden päävalmentajat näkivät tekemisessään myös lupaavia puolia.

Sarjataulukon häntäpäässä pitkään majailleet Kärpät ja KooKoo taistelivat lauantai-iltana pisteistä jatkoajalle saakka. Kaunista ei kummankaan joukkueen pelaaminen ollut, mutta etenkin Kärppien maalivahti Jussi Rynnäksen ja KooKoon virkaveli Leland Irvingin pelaaminen piti mielenkiintoa yllä läpi ottelun.

Ottelu eteni maalittomana toisen erän alkuminuutille asti, jolloin Lasse Kukkonen sujautti Mika Pyörälän syötöstä kiekon maaliin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Niklas Hagman.

KooKoon tasoitus onnistui toisen erän puolivälin tienoilla. Kärpät ehti juuri selvitä Ilkka Mikkolan saamasta jäähystä, mutta jäähyaitiosta vapautunut Mikkola oli potkun verran myöhässä estämään KooKoon Ryan O'Connorin laukauksen.

Kukkosen ja O'Connorin maalit jäivät varsinaisen peliajan ainokaisiksi. Suurimman osan alkukaudesta sivussa ollut Saku Mäenalanen iski jatkoajan viimeisen minuutin aikana kauden avausmaalinsa, jonka myötä loppulukemiksi muodostui 2−1.

KooKoo joutunut työskentelemään myös henkisen puolen kanssa

Illan kilpakumppaneiden alkukausi on ollut vaikea. Illan ottelun jälkeen Kärppien sijoitus on 13. ja KooKoo heti pykälää Kärppiä alempana. Pudotuspeliviivan yläpuolelle pääseminen ja siellä pysyminen vaatii jo tasaista pistetehtailua.

− Henkisen puolen kanssa on ollut kova työ näiden tappioiden takia. Nyt saimme sirpaleet kasaan ja onnistuimme taistelemaan pisteistä, totesi KooKoon päävalmentaja Petri Mattila.

KooKoo kärsi edellisiltana tappion Sportia vastaan Vaasassa. Mattila näki kuitenkin joukkueen nollanneen pettymyksen hyvin.

− Tulos oli pienestä kiinni. Jatkoajalla oli meilläkin paikat tehdä maali, mutta tällä kertaa kiekko ei maaliin mennyt ja tulos on tämä. Olen tyytyväinen ja ylpeä siitä kuinka pelaajamme kokosivat itsensä eilisen tappion jälkeen, päätti Mattila.

Suikkanen näkee Kärppien hyökkäyspelissä edistystä

Myös Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen arvosti KooKoon taisteluilmettä.

− Täytyy kyllä kolleega Mattilaa kehua. En olisi ihan uskonut että vastustaja tulisi noin hyvällä jalalla eilisen pelin jälkeen, hämmästeli Suikkanen.

− Oma pelimme oli hyvää taistelemista ja puolustamista. Saimme myös hyökkäyspeliämme jälleen hieman parempaan kuntoon maalipaikkojen ja karvaamisen muodossa. Vaikka osuma täyskentällisin jäi tekemättä, näen silti hyökkäyspelaamisessamme selvän edistysaskeleen, kommentoi Suikkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo