Kärpät voitti Ässät – Mäenalasen niitanneelle Marttiselle ulosajo

Saku Mäenalanen pystyi itse liikkumaan, vaikka olikin taklauksen jälkeen tillintallin.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät voitti kaikki viikon kolme otteluaan. Tällä kertaa Kärpille hävisi Ässät. Ratkaisua jouduttiin kuitenkin hakemaan pitkän kaavan mukaan, kun Kärpät voitti vasta voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–2.

Oulussa nähtiin lauantai-iltana varsin laadukas jääkiekko-ottelu. Molempien joukkueiden päävalmentajat kehuivat ottelun jälkeen oman joukkueensa pelaamista.

− Kolmannessa erässä pystyttiin luomaan maalipaikkoja. Jatkoerään olen erittäin tyytyväinen. Hyviä rankkariyrityksiä meiltä, mutta Kähkönen oli tänään tehokkaampi. Olen tosi tyytyväinen siihen, miten me esiinnyttiin täällä tänään, analysoi Ässien päävalmentaja Jyrki Aho ottelun jälkeen.

Ässät johti ensimmäisen erän jälkeen maalilla, kun Maksim Matushkin vei Ässät johtoon. Toisen erän alussa Ässät kasvatti johtoaan, kun Matias Varttinen vei Ässät jo kahden maalin johtoon. Kärpät kuitenkin tuli tasoihin jo ennen toisen erän puoliväliä, kun ensin Ville Leskinen teki siirretyn rangaistuksen aikana kavennusmaalin. Kolme minuuttia myöhemmin erinomaista kautta pelaava kanadalaispuolustaja Shaun Heshka nousi maalille ja tasoitti ottelun 2–2:een.

Voittolaukauskilpailussa Kärppien Toni Kähkönen onnistui kahdesti maalinteossa. Kähkösen maalit riittivät tuomaan kaksi pistettä Kärpille. Ässiltä voittolaukauskilpailussa onnistui kertaalleen Jarno Kärki.

− Alussa jäätiin jälkeen, mutta hyvin noustiin kahden maalin takaa 2–2:een. Isoon rangaistukseen loppui meidän pelaaminen. Ensin ei saatu käytettyä jäähyä hyväksi, mutta kolmanteen erään saatiin koottua peliä. Jäätäviä olivat [Toni] Kähkösen ratkaisut rankkareissa. Älyttömän tyytyväisiä ollaan tähän tulokseen, meillä on nyt kolmen voiton viikko alla ensimmäistä kertaa tällä kaudella, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kertoi ottelun jälkeen.

Ässien valmentaja Aho ei ollut tuomareihin tyytyväinen.

− Ainoa, mikä harmittaa on kolmannen osapuolen ratkaisu, ettei saatu kuin yksi piste. Jo pelkästään ensimmäisessä erässä jäi kaksi korkeaa mailaa viheltämättä.

Jyri Marttisen tapauksesta ja tuomiosta Aho ei kuitenkaan valittanut.

Marttinen taklasi Saku Mäenalasen ja itsensä pelistä ulos

Ottelun puhuttavin hetki tapahtui toisen erän puolivälin jälkeen, kun Ässien Jyri Marttinen taklasi lujalla vauhdilla Kärppien Saku Mäenalasta päähän. Täystyrmäyksen saanut Mäenalanen jäi toviksi kentälle selälleen makaamaan. Marttiselle tuomittiin viiden minuutin jäähy ja ulosajo. Hoiperteleva Mäenalanen talutettiin pukukoppiin, eikä hänkään enää ottelussa pelannut.

− Selvä päähän osunut taklaus. Varmaan sen jokainen näki, joka hallissa oli, Suikkanen sanoi ottelun jälkeen vakavana.

Mäenalasen poissaolon pituudesta ja vamman laadusta ei vielä ottelun jälkeen ollut tietoa.