Kärpät nousi kahden maalin takaa voittoon – Ilveksen debytantti Piskula polvitaklasi itselleen ulosajon

Humalojan on helppo hymyillä. Alla on nyt neljä maalia edelliseen viiteen peliin.
Oulussa lähes 5700 katsojaa eli kauden ennätysyleisö pääsi todistamaan vauhdikasta jääkiekko-ottelua, jossa Ilves johti vielä puolivälissä ottelua 0–2, mutta hävisi ottelun lopulta lukemin 4–3

Ensimmäisessä erässä Ilveksen maalipaikat olivat vähissä. Kärpät pääsi paremmille paikoille, mutta tehottomuus vaivasi. Yhdessä Ilveksen ensimmäisen erän harvoista hyökkäyksistä Kärppien Mikko Niemelä teki oman maalin edessä maskin, jonka läpi Teemu Lepauksen veto upposi Kärppien maaliin.

Ottelun puoliväliin mennessä Kärpät oli päässyt kaksi kertaa kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Ennen ottelua ollut ylivoimatehokkuusprosentti 11,4 antoi vihjeen siitä, että oululaisten ylivoimapelissä on ollut pitkin kautta huomattavasti parantamisen varaa.

Ylivoimatehottomuus on sikäli erikoista, että Kärpät oli kuitenkin ennen ottelua tehnyt yhdessä JYPin kanssa sarjassa eniten maaleja, joten tasakentällisin on sujunut huomattavasti paremmin.

Kärpät tasoitti ottelun puolivälin jälkeen vajaassa 1,5 minuutissa. Kärppien tasoitusmaalissa 2–2:een Julius Junttila antoi komealla tavalla jo kauden kymmenennen syöttönsä, josta Liigan maalipörssin kärkipaikoilla keikkuva Charles Bertrand teki jo kauden seitsemännen maalinsa.

Pakistossa tapahtui harvennusta, kun Kärppien Shaun Heshka ja Ilveksessä debyyttiään pelannut Joseph Piskula joutuivat jättämään ottelun kesken.

Piskula polvitaklasi ajassa 42.00 pitkästä loukkaantumisesta toipunutta Jasse Ikosta, joten Piskulan debyytti päättyi ulosajoon. Ilves pelasi Piskulan kaukalosta poistumisen jälkeen ottelussa viidellä pakilla. Kärpiltä kiiminkiläissyntyinen 24-vuotias puolustaja Aleksi Mäkelä otti ruhjeen saaneen Heshkan pelipaikan.

Kärpät myllytti viiden minuutin ylivoimallaan, mutta maaleja ei nähty.

Ajassa 58.06 Kärpät pääsi tilanteessa 3–3 kokeilemaan maalia rangaistuslauksesta, mutta Nicklas Lasun yritys jäi vaisuksi. Rangaistuslaukauksen syy oli se, että Ilves-pelaaja siirsi maalia, kun ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Tuolloin seurauksena on automaattisesti rangaistuslaukaus.

Ottelun ratkaisu nähtiin puoli minuuttia ennen loppua, kun Kärpien Miska Humaloja teki maalin edustalta voittomaalin. Kärppien kova kotisaldo sai näin jatkoa ja Ilves koki hyvän pelin jälkeen toisen peräkkäisen tappionsa.