Tappara oli niskan päällä.

Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Tappara tarjosi "erinomaisen oppitunnin" − Kirvesrinnoille kymppejä rikki

JYP ja Tappara tarjosivat juuri odotetun tiukan ja niukan, jossa taisteltiin erityisesti tilasta. JYPin tuska maalinteon kanssa oli jälleen läsnä, kun Tappara haki voiton lukemin 2−3.

Ottelu sai varsin vauhdikkaan alun, kun jo reilun 20 sekunnin pelin jälkeen Tappara siirtyi Jan-Mikael Järvisen irtokiekko-osumalla johtoon. Tilannetta edelsi Otso Rantakarin nerokas laukaus päädyn kautta maalinedustalle.

− Erinomainen valmistautuminen meiltä iltaan, aina se ei ole ollut vaadittavalla tasolla tänne tullessa, Jussi Tapola tuumi.

JYP pelasi selkeästi kauden hidastempoisimman ja taktisimman avauserän, kun joukkue viljeli urakalla hitaita lähtöjä. Hurrikaaniryhmä normaalista poikkeavasti pitäytyi korostetusti kiekossa vaihdon ollessa käynnissä, mikä avasi Tapparalle ajan ryhmittää keskialue tukkoon.

Tämän takia JYP joutuikin jatkuvasti käyttämään päätykiekkoja, jotka loivat painetta vaihtelevalla menestyksellä. Hetkittäin Tappara roiski, mutta pääosin vieraat suoriutuivat paineen purusta hyvin.

Erässä nähtiin vielä molemmilta joukkueilta yksi maali. Maalit olivat kuin kopioita toisistaan, kun rintamahyökkäyksen päätteeksi Martin Roymark ja Jani Tuppurainen viimeistelivät maalit mieheen.

Toisessa erässä JYP jatkoi voimakasta päälletuloa saaden hyviä pyörityksiä Tapparan päätyyn. Kiekko kävikin usein vain senttimetrien päässä maalista, kun Teemu Lassila hukkaili kiekkoja maalillaan. Tapparan puolustajat kuitenkin hoitivat omaa rooliaan kunnioitettavasti. Erän edetessä kirvesrintojen kiekkojen blokkaaminen nousi suureen rooliin.

− Pelin edetessä aloimme päästä paremmin kiinni siihen pelin jujuun, Marko Virtanen kertasi.

Tappara sai pitkin erää hyviä paikkoja yllättävillä pistohyökkäyksillä pitkän avauksen kautta. Erityisesti Sebastian Revon terävä luistelu teki JYPin iltapuhdetta tuskaiseksi. Tappara onnistuikin kasvattamaan johtonsa 1−3-lukemiin Teemu Nurmen kauden kymmenennellä osumalla.

Erän loppua kohden ote siirtyi selkeästi Tapparalle, joka sai useita pitkiä pyörityksiä JYPin päätyyn. Jyväskyläläiset kuitenkin tukkivat keskustaa erinomaisesti, mikä tyrehdytti hyökkäyksistä pahiman vaarallisuuden.

− Kovan kamppailun ja tiiviin puolustamisen lisäksi saimme tarvittavat vastahyökkäykset, Tapola iloitsi.

Johto kesti ja tilastokummajainen piti

Päätöserään Tappara tuli ymmärrettävästi entistä enemmän puolustamiseen keskittyneenä. JYP saikin väkevää painetta tamperelaisten päätyyn, mutta pyöritykset jäivät valtaosin varsin näennäiseksi.

Jyväskylän yli 4100-päinen yleisö heräsi vasta noin erän puolivälissä, kun Antti Suomela toi isännät maalin päähän. Tätä lähemmäksi JYP ei kuitenkaan Tapparaa päässyt, vaikka kiekko pyörikin useasti Lassilan maalin edustalla.

− Saimme erinomaisen oppitunnin, miten viisikon täytyy olla kasassa koko ottelun ajan. Emme ole kaukana, Virtanen summasi.

Erän lopulla Tapparan puolustaminen oli sääntöjen rajamailla, mutta kun jäähyä ei vieläkään vihelletty, koko ottelu mentiin tilastomerkintöinä pelkkiä maaleja.

Linja keräsi laajalti kiitosta, mutta Virtaselle jäi asiasta hieman hampaankoloon.

− Kun lopussa ajoimme takaa, tiesi, että mistään ei tule jäähyä.

Joukkueiden urakointi jatkuu torstaina. JYP matkaa Lukon vieraaksi ja Tappara isännöi paikallispelissä Ilvestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Kommentit

Avaintapahtumat

  • • Juho Olkinuora
    Joulukuun puolessavälissä JYP pestasi pätkäsopimuksella Juho Olkinuoran. Maalivahdin otteet ovat olleet vakuuttavia, mutta tänään ensimmäinen maali meni helpohkosti, mikä sekotti hänen palettiaan. Olkinuorasta huomioitavaa on myös korostunut puolustuksen ohjaaminen, mikä ei näyttänyt toimivan.
  • • Tuomarilinja
    Illan tuomarilinjasta oli selvästi aistittavissa pudotuspelien lähestyminen. Kamppailupelaamista ja mailan käyttöä puolustamisessa katsottiin sormien läpi huomattavasti normaalia runkosarjaottelua enemmän. Koska kumpikaan ei tästä hyötynyt, se mahdollisti rehdin ja viihdyttävän kamppailun.
  • • Mestaruuden ykkössuosikista ei epäselvyyttä
    Tappara kasvatti Jyväskylässä voittoputkensa mitan jo kymmeneen otteluun. Syitä tähän ei tarvitse kaukaa hakea, sillä joukkueen tavaramerkit olivat jälleen vahvasti esillä. Kaksi maalia terävistä vastahyökkäyksistä ja rautainen oman alueen puolustus jättivät JYPin kirin vaillinaiseksi.