Iso paha JYP puhkui ja puhisi, mutta SaiPan talo se vaan kestää

Ville Koho osui tyhjään maaliin.
Jyväskylässä nähtiin tiistaina värikäs ottelu. Ulosajo, muutama videotarkastus ja kyllästynyt kotiyleisö. SaiPa tylsytti puolustustaistelullaan JYPin hyökkäyksen täysin, ja pisteet lähtivät lappeenrantalaisten matkaan loppulukemin 4-1.

JYP oli sunnuntaisesta Sport-voitostaan huolimatta pelannut ailahtelevasti, ja odotusarvo isäntien kovaan aloitukseen oli korkealla. SaiPa taas lähti otteluun viiden ottelun voittoputkessa, eikä lappeenrantalaisten liito loppunut vieläkään.

Avauserä meni pitkälti käsikirjoituksen mukaan. JYP myllytti koko erän lappeenrantalaisten päädyssä, mutta SaiPa-puolustus tukki keskustaa loistavasti ja maalipaikat jäivät kotijoukkueella vähiin.

SaiPa tukki keskialuetta ja omalla alueella JYPin pitkät hyökkäykset jäivät kulmiin. Frans Tuohimaa seisoi päällään tuttuun tapaan sekä avauserässä, mutta myös koko ottelussa. Mielenkiintoinen fakta avauserästä oli se, että lappeenrantalaiset eivät saaneet laukaustakaan Eetu Laurikaiselle asti.

Toisessa erässä tapahtumia riitti. SaiPa tuli erän alkuun pirteällä jalalla, ja saivat luotua jopa muutaman hyökkäystilanteen JYPin puolustusalueelle.

Tuttu kaava SaiPan aikaisemmista otteluista. Vastustaja tekee virheen ja joukkue rankaisee armotta. David Goodwin iski maalin edustalta kiekon Laurikaisen selän taakse, kun JYP-puolustus sekoili omalla alueellaan.

Ei sen kaunista tarvitse olla

JYP pelasi toisessa erässä todella aneemisesti. Ainoastaan ylivoimat toivat pientä lohtua kotiyleisölle, mutta muuten jo keskialueen ylittäminen oli todella tuskaista.

SaiPa tukki keskialueen ja JYP hakkasi päätänsä seinään. Jyväskyläläisten työkalupakki näytti todella tyhjältä, sillä joukkue on ylittänyt tällä kaudella keskialueen korkeintaan muutamalla eri variaatiolla.

Ässät-pelissä porilaiset tylsyttivät ne pois, ja sama kaava jatkui tiistaina SaiPaa vastaan. Ässät tuhosi JYPin avauspelaamisen paineistuksellaan, tiistaina SaiPa puolestaan löi keskialueen niin tukkoon, että JYPin hyökkäykset tyrehtyivät keskialueelle.

Erän lopussa JYP sai kuitenkin saumansa. Vierailijoiden Ahti Oksanen sai ulosajon huitaistuaan JYPin puolustaja Ossi Ikosta kyynärpäällä suoraan päähän. Ikonen loukkaantui tilanteessa, eikä palannut enää kaukaloon.

Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Lähimmäksi pääsi Jerry Turkulainen, joka ohjasi kropallaan kiekon sisään. Maali kuitenkin hylättiin pitkän videotarkistuksen jälkeen.

Kun JYP ei omaa mahdollisuuttaan hyödyntänyt, SaiPa iski välittömästi sen jälkeen. JYPin viisikko sekoili totaalisesti ja Lasse Lappalainen pääsi iskemään vapaasti kiekon maalin läheisyydestä verkkoon.

Jyväskyläläisten kiri ei tahtonut ottaa millään käynnistyäkseen. Lappeenrantalaisnippu iski keskustan tukkoon ja pakotti JYPin pyörimään pitkälti kulmissa. Loistavat maalintekopaikat jäivät vähiin.

Robert Rooba toi pientä toivonkipinää kotijoukkueelle iskemällä maalin edestä kavennuksen, mutta kiri loppui lyhyeen. David Goodwin ja Ville Koho iskivät kiekon tyhjään maaliin ja ottelu päättyi SaiPan 4−1-vierasvoittoon.