Matikaiselta ei Pelicansille sääliä herunut − "Pakattiin kamat ja lähdettiin pois"

LIIGA / Raportti
Petri Matikainen oli ihmeissään Jyväskylässä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Pelicans tarjosivat hitaast syttyvän näytelmän Hippoksen harvalukuiselle yleisölle. Lopulta JYP löysi lääkkeet Pelicansin taktiseen tempaukseen ja nappasi pisteet lukemin 4−0.

Kun Pelicans viime syksynä saapui kauden ensimmäisen kerran Hippokselle, Pelicans lähti tappamaan ottelun tempoa hitaalla pelaamisella. Samat olivat lahtelaisryhmän lääkkeet tälläkin kertaa.

Alussa JYPillä oli sormi suussa, mutta pikkuhiljaa lääkkeet alkoivat löytyä. JYP karkasi toisessa erässä 3−0-johtoon ja voitti lopulta lukemin 4−0.

− Ekan maalin jälkeen pakattiin kamat ja lähdettiin pois, Petri Matikainen tuumi pelin jälkeen.

− Ensimmäisen maalin jälkeen oli meiltä miehekästä tekemistä, Marko Virtanen summasi.

Pisteet olivat JYPille erittäin tärkeät, sillä joukkueet lähtivät iltaan sijoilta viisi ja kuusi. Voitollaan jyväskyläläiset nousivat Pelicansin ohi viidennelle sijalle kahden pisteen erolla.

JYP oivalsi juonen hitaasti

Pelicans tuli otteluun erittäin passiivisella ilmeellä, kun joukkue viljeli hitaita lähtöjä ja passiivista puolustamista. JYPin aloitekyky ei riittänyt kiekollisen pelin juhlaan, joten pelin kuvana oli pitkään lukuisat päätykiekot.

Lahtelaiset yrittivät repiä JYPin karvausta enemmän keskialueen suuntaan jättämällä kaksi laituria keskialueelle kärkkymään. Tämä ainakin torpedoi isäntien karvauspelaamista, mutta myös Pelicansin hyökkäyspeli oli vaisua yhtä Hannes Björnisen tolppalaukausta lukuun ottamatta.

− Jos olisimme päässeet johtoon, homman nimi olisi ollut erilainen, Matikainen arvaili.

Muutamaan otteeseen lahtelaiset eivät kerenneet organisoida viisikkoaan puolustamaan, jolloin JYP pääsi hyvillä rintamahyökkäyksillä muutamaan maalipaikkaan. Maaleja avauserässä ei kuitenkaan nähty.

Toisessa erässä JYPillä oli hyökkäysalueelta katsottuna lyhyempi vaihtomatka, mikä antoi hurrikaanipaidoille paremman mahdollisuuden päästä Pelicansin puolustajiin kiinni. Karvauspelaaminen alkoikin toimia paremmin, eikä Pelicans saanut koko erässä yhtään maalipaikkaa.

Ottelun maalihanat avasi Jani Tuppurainen Nico Maneliuksen rynnättyä hyökkääjästä pahasti ohi. Tämä toi entisestään energiaa JYPin hyökkäyspelaamiseen, mutta loistavia maalipaikkoja ei juuri nähty Pelicansin tiiviin puolustuspelin vuoksi.

− Erittäin hyvää peliä meiltä ensimmäisen 30-minuuttisen aikana. Siinä peli meidän osalta olikin, Matikainen totesi.

Toisessa erässä JYP osui kuitenkin vielä kahdesti, kun J-P Hytönen ja Janne Tavi kasvattivat isäntien johtoa.

Pelicans silmiinpistävän hampaaton

Kun päätöserän alkuun Joonas Nättinen iski taululle lukemat 4−0, ottelu oli viimeistään sinetöity. Pelicans lähti päätöserässä hieman ylihyökkäämään, mikä avasi isännille vielä paikkoja johdon kasvattamiseen.

− Ensimmäisen maalin jälkeen tuli vielä kolme maalia, jotka veivät meiltä uskon ja ymmärryksen, mitä peli vaatii, Matikainen analysoi.

Pelicansilla oli paikka tehdä lukemista kosmeettisesti siedettävämmät parin ylivoiman turvin, mutta ylivoima oli todella vaisua. Kiekollinen huolimattomuus oli jatkuvasti läsnä ratkaisevissa tilanteissa.

− Meillä on Pelicansissa mietinnän paikka, mitä me haluamme olla. Pitkä matka joukkueeksi, joka haluamme olla, Matikainen totesi.

Pelicans jatkaa urakointiaan nopeasti, kun Ässät asettuu vastaan torstaina Lahdessa. JYPin seuraava peli on lauantaina Mikkelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo