Jyväskylän illassa ei maalipaikoilla juhlittu

JYP pääsi lopulta juhlimaan voittoaan.
Torstai-illan iloksi Jyväskylässä ottivat yhteen JYP ja Pelicans. Ottelu oli läpi illan todella tasainen mittelö, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. JYP oli kuitenkin voittomaalikilpailun jälkeen vahvempi 2-1.

Ottelu aloitettiin hiljaisella hetkellä, kun eri liigapaikkakunnilla kunnioitettiin keskiviikkona menehtyneen Matti Hagmanin uraa.

Illan ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen ja laadukas jääkiekkopeli. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti viisikon voimin ja tukkivat keskustan.

− Tänään emme saaneet mitään ilmaiseksi. Tiesimme, että Pelicans on kovassa iskussa ja sen myös näimme tänään, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kommentoi.

− Tykkäsin illan ottelusta, se oli laadukas peli valmentajan näkökulmasta. Puolustamisessa piti onnistua ja hyökkäämisessä piti onnistua, jotta sai luotua maalipaikkoja.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen oli samoilla linjoilla.

− Kumpikin joukkue pelasivat tiiviisti ja viisikot olivat tiiviinä. En osaa eritellä eriä erikseen, sillä koko ilta oli hyvin samantyylistä peliä, Matikainen kommentoi.

− Maalipaikoilla ei kumpikaan joukkue tänään juhlinut.

JYP tuli otteluun vauhdikkaalla liikkeellä ja oli hivenen niskan päällä ensimmäisen erän alkupuoliskon. Pelicans ei saanut kunnolla avauspelaamistaan käyntiin, kun kotijoukkue tukki keskustan hyvin. Erän edetessä Pelicans pääsi paremmin peliin mukaan ja saikin erän loppua kohden luotua vahvoja pyörityksiä JYPin kenttäpäädyssä. Kaiken kaikkiaan erä oli tasainen.

Toinen erä oli kuin toisinto ensimmäisestä erästä. JYP tuli erään hyvällä liikkeellä ja sai luotua muutaman hyvän maalipaikan, kuitenkin onnistumatta maalia tekemään. Hurrikaaniryhmän Jerry Turkulainen pääsi erän aikana rangaistuslaukauksellaan yrittämään maalintekoa, mutta ei siinä onnistunut.

JYPin ote hieman herpaantui erän loppua kohden, jolloin vierasjoukkue pystyi saamaan pyörityksiä hurrikaaniryhmän puolustusalueella. Maalipaikat loistivat poissolollaan kuitenkin toisessakin erässä.

Vihdoinkin maaleja

Kolmas erä oli tasaisin erä ja läpi ottelun tuttu tarkka puolustuspelaaminen jatkui. Ottelu eteni siihen pisteeseen asti, että pienimmästäkin virheestä vastustaja tekee maalin. Näin tapahtui, kun Pelicansin Roope Elimäki riisti Niklas Frimanilta kiekon ja laittoi kiekon maaliin.

JYP ei tästä hetkahtanut, vaan jyväskyläläisjoukkueen 4.ketju Valtteri Hotakaisen johdolla, laidoillaan Janne Kolehmainen ja Joel Sund, sai vierasjoukkueen puolustusalueelle vahvan pyörityksen, jonka johdosta JYP pääsi ylivoimalle. Alkukaudesta tuttu vahva ylivoima tuotti jälleen tulosta, kun Sami Niku laukoi viivalta tulisen lyöntilaukauksen, joka meni Pelicansin maalilla pelanneen Janne Juvosen selän taakse.

− Harmittavasti maalin jälkeisten seuraavien kolmen vaihdon aikana annettiin ylivoima, Matikainen harmitteli.

− Ylivoimalla aloitusvoitto ja siitä peli tasoihin.

Ottelulle ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailun kautta, kun jatkoerä ei ihmeellisiä tarjonnut. Joonas Nättinen ratkaisi lopulta voiton JYPille.

− Jotenkin ottelu piti ratkaista ja tällä kertaa päättyi näin päin, Virtanen päätti.

Vierasjoukkueen päävalmentaja oli tuloksesta huolimatta tyytyväinen joukkueensa suoritukseen ja yhteen pisteeseen.

− Meillä oli paljon nuoria poikia mukana ja mielestäni pelasimme hyvin.

− Pistekin on parempi kuin ei mitään, Matikanen mietti.