Lukon kiri jäi vajaaksi Hytösen juhlapelissä: "Meillä kesti lopussa kolme minuuttia saada hyökkäyspään aloitus"

Juha-Pekka Hytönen osui juhlaottelussaan.
JYP palasi voittojen tielle kaatamalla Lukon kotonaan 4-2. Kotijoukkueen esitys oli vahva, mutta Lukko pääsi vaikean toisen erän jälkeen vielä peliin mukaan.

JYP ja Lukko kohtasivat tiistaina Jyväskylässä melkoisen otteluruuhkan keskellä. JYP reissasi viime viikolla Trinecissä CHL-välierissä, ja Liigassa vieraspelejä tuli myös kaksi. Lukko pelasi myös viime viikolla kolme kertaa.

Ottelun alussa juhlistettiin kahta asiaa. JYP-hyökkääjä Juuso Puustisen 400 liigaottelua, sekä joukkueen kapteeni Juha-Pekka Hytösen siirtymistä seuran kaikkien aikojen liigapistepörssin kärkipaikalle ohi Antti Virtasen.

JYP tuli ottelun avauserään vahvasti, kun Antti Suomela vei kotijoukkueen johtoon Lukko-pelaajien sekoilun jälkeen, mutta Lukko tuli erän lopulla otteluun mukaan Valentin Claireauxin maalilla.

Ottelun ratkaisuksi muodostui lopulta jyväskyläläisten erittäin vahva toinen erä, jossa joukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle ja onnistui pitämään johdon itsellään loppuun asti.

− Parempi voitti, vaikka lopussa päästiin lähelle. Lukko on voittanut kolme vuotta sitten viimeksi täällä, onhan se kummallista. Olisin odottanut joukkueelta kovempaa henkistä latinkia, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Kapteeni palautti JYPin johtoon

Vaikka JYP joutuikin toisen erän alkuun heti alivoimalle, joukkueen alivoima kesti Ossi Louhivaaran rangaistuksen. Kotijoukkue pääsi heti alivoiman jälkeen kokeilemaan omaa ylivoimapeliään, ja vaikka maalia ei syntynyt, se siivitti minuutti minuutilta joukkueen entistä kovempaan lentoon.

26 minuutin kohdalla vahva vire palkittiin. JYP riisti kaksi kertaa hyökkäyspäässä kiekon Lukon puolustukselta, ja maalinedushässäkän jälkitilanteesta Anttoni Honka löysi upealla syötöllään juhlakalu Hytösen, joka pääsi ohjaamaan kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

− Tultiin toiseen erään hyvin, päästiin pelin päälle hyvän vaihtamisen kautta ja saatiin sitä kautta luotua energiaa ja maaleja, kommentoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Maalia edeltänyt tilanne oikeastaan kiteytti Lukon vaikeudet ensimmäisessä ja toisessa erässä. Kiekollinen peli oli vaikeaa, ja JYPin vahva paineistus aiheutti joukkueelle valtavan määrän kiekollisia virheitä omassa päässä.

JYP sai vahvan riistopelaamisensa avulla luotua melkoisia karuselleja Lukon hyökkäyspäätyyn kahdessa ensimmäisessä erässä.

− Päästettiin JYP hyökkäämään liikaa, he saivat siitä energiaa, ja sitä kautta myös vietyä meiltä sitä pois, puuskahti Virta.

Lukko sai oman mahdollisuutensa tulla peliin mukaan, kun Jani Tuppurainen sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Ylivoima oli kuitenkin todella heikkoa, ja heti jäähyn jälkeen Tuppurainen pääsi karkuun Hytösen syötöstä ja vei JYPin kahden maalin johtoon.

Lukko viritteli jo kiriä

Kolmanteen erään jyväskyläläiset tulivat vahvasti sisään. Peli oli melko vahvasti kotijoukkueen kontrollissa, mutta kun joukkue ei saanut lyötyä lisämaaleja, Lukko tuli peliin mukaan hieman yllättäen.

Janne Niskala ampui pienestä kulmasta kiekon painavalla laukauksella Jussi Olkinuoran selän taakse.

Maalin jälkeen pelin kuva muuttui, sillä JYP joutui luopumaan kiekosta ja Lukko sai vahvaan kiekkokontrolliin nojaavaa pelaamistaan paremmin käyntiin. JYP tyytyi pitkälti puolustamaan raumalaiset kulmiin ja siirtelemään kiekkoja keskialueelle.

Painostus jäi kuitenkin hieman näennäiseksi, eikä Lukko päässyt ottelun lopussa kokeilemaan kavennusta ilman maalivahtia kuin vasta aivan lopussa.

− Kuvastaa tätä päivää, että meillä meni lopussa kolme minuuttia siihen, että saatiin hyökkäyspään aloitus ja maalivahti pois. Sekin tuntui olevan hankalaa tänään, Virta harmitteli.

Henri Kannisen kaunis soolomaali sinetöi lopulta loppulukemiksi 4−2 JYPin eduksi, ja kolme pistettä jäivät Jyväskylään.