Näyttävät torjunnat vierasjoukkueen voiton takeena

Janne Kolehmainen teki kauden avausmaalinsa.
Perjantai-illan huumassa yhteen ottivat JYP ja KooKoo. Ottelu oli kaiken kaikkiaan tasainen ja ottelu venyikin jatkoajalle. Jatkoajan päätteeksi KooKoo oli vahvempi luvuin 3-2. Illan päätähti seisoi vierasjoukkueen maalilla.

Ennen ottelua vietettiin hiljainen hetki tiistaina menehtyneen katsojan muistolle. Lisäksi JYP pelasi illan ottelun surunauhoissa.

Ottelun alku oli tasainen. KooKoo oli muuttanut puolustuspelaamistaan illan ottelua varten ja onnistuikin häiritsemään JYPin karvauspelaamista. JYP painoi päälle, mutta vierasjoukkue pääsi kuitenkin paineen alta pois, eikä hurrikaanipaitojen tuttu vahva riistopelaaminen päässyt uomiinsa.

− Puolustuspeliä virkkasimme uusiin kuosiin ennen peliä ja koetimme löytää tapaa, jolla saisimme JYPin vahvaa eteenpäinpelaamista pysäytettyä. Päätykiekkoihin pyrimme pääsemään nopeammin, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kertoi.

− Alku oli KooKoon hyvyyttä, he pääsivät paineen alta pois, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kehui.

JYP kuitenkin iski ensimmäisen maalin, kun Jerry Turkulainen syötti mahtavan syötön Janne Taville ylivoimahyökkäyksen jälkeen. Maalin jälkeen kotijoukkue piristyi huomattavasti ja saikin erän lopussa muutamia hyviä, pitkiä pyörityksiä vierasjoukkueen puolustusalueella.

Toisen erän hurlumhei

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta harmillisesti, kun Kai Kantola ohjasi maalin edestä Julius Nyqvistin viivalta lähteneen laukauksen maaliin. Erän puhutuin tapahtuma oli kuitenkin Robin Jacobssonin saama 2+10 jäähy päähän kohdistuneesta taklauksesta. Jälkeenpäin toinen illan päätuomareista tuli myöntämään KooKoon päävalmentajalle Mattilalle, että taklaus ei ollut 10-minuuttisen jäähyn arvoinen.

JYP sai kyseisen jäähyn aikana ylivoimalla luotua lukuisia laadukkaita maalipaikkoja. Maalit jäivät kuitenkin uupumaan, sillä KooKoon maalivahti Leland Irving teki näyttäviä torjuntoja ja piti joukkueensa pelissä mukana.

− Meillä oli riittävästi maalintekopaikkoja, mutta meidän maalintekotehokkudessa oli toivomisen varaa, Virtanen harmitteli.

Vanha sanonta kuuluu, että jos et itse tee, vastustaja tekee ja näin myös JYPin kohdalla kävi. Joukkueensa kultakypärä Juha-Pekka Haataja laukoi maalin kulmalta kiekon ohi JYPin maalilla pelanneen Pekka Tuokkolan ja vei vierasjoukkueen 2−1-johtoon. JYP ei tästä hetkahtanut, vaan tuli tasoihin pari minuuttia myöhemmin Janne Kolehmaisen maalilla.

Maalinsa jälkeen JYP hallitsi ottelua, mutta KooKoo sai välillä luotua vaarallisia vastahyökkäyksiä. JYPin pelaajat iskivät vierasjoukkueen kiekolliseen pelaajaan keskialueella välillä liian monella pelaajalla kiinni, jolloin tämä pystyi helposti siirtämään kiekon vierelle tukea tarjonnelle joukkuekaverille. Samalla painoton puoli oli täysin vapaana ja JYPillä yksi puolustaja pelin alla.

Kolmannessa erässä ei hienouksia nähty. KooKoo otti ottelun hienoisesti hallintaansa pitämällä kiekkoa ja pääsemällä hurrikaanipaitojen karvauksen alta hyvin pois. Tämän johdosta vierasjoukkue pääsi hyökkäämään kolmelta kaistalta ja saikin suorista hyökkäyksistä hyvin laukauksia aikaan.

− Se oli meidän pelissämme yksi iso juttu, kun pääsimme JYPin paineen alta hyvin pois, Mattila kehui.

JYP sai erän lopussa vielä ylivoiman, mutta maaleja ei nähty. Jatkoerässä kotijoukkue otti hölmön joukkuerangaistuksen, jonka aikana Josh Green ratkaisi maalin edestä voiton joukkueelleen.

− Olen ylpeä pelaajista ja he saivat palkinnon tämän päivän ahertamisestaan. Täältä (Jyväskylästä) ei kovin moni joukkue kauden aikana voittoja tule ottamaan, Mattila kehui.

− Vanhan sydäntä lämmittää, kun näkee, että pelaajat saavat onnistumisia.

Irving illan päätähti

Kaiken kaikkiaan JYPillä oli vaikeuksia KooKoon puolustuspelaamisen kanssa, mutta loppua kohti hurrikaanipaitojen hyökkäyspelaaminen parantui.

− Pikkuhiljaa meidän pelaaminen parani ja parani, mutta ottelu oli loppuun asti tasainen, Virtanen päätti.

Illan päätähti oli KooKoon maalivahti Irving. Hän on pelannut nyt kaksi ottelua kouvolaisten maalilla ja molemmista saldona on kaksi voittoa. Illan ottelussa mies teki läpi illan lukuisia huipputorjuntoja ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittoon, silloinkin, kun JYP painoi päälle vahvasti.

− Hienosti Irving on tullut joukkueeseen. Maltilla olemme etsineet oikeata miestä meille ja hienoa, että saimme hänet, Mattila kehui suojattiaan.

− Toisessa erässä hän piti meidät ottelussa mukana. Kaksi erinomaista peliä häneltä ja hän on pystynyt kääntämään joukkueemme voittojen tielle.