Ai, täällä pitää pelatakin − JYP tulitti päätöserässä voittoon

LIIGA / Raportti
Ossi Louhivaara oli tänään JYPin kantava voima
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP sai runkosarjan viimeiseen kotiotteluun vieraakseen KooKoon. Kahden erän ajan kentällä nähtiin hyvin vaisu hurrikaaniryhmä, mutta päätöserässä jyväskyläläiset latoivat taululle 5−3-loppulukemat.

Runkosarjan viimeisessä kotiottelussa JYPin suurin kysymysmerkki oli latautuminen otteluun, kun vastaan asettui panoksena menettänyt KooKoo. Latautuminen ei ollutkaan täysin kunnossa.

Mutta kun JYP alkoi oikeasti pelata, ero oli selkeä. Joukkue nousi päätöserässä 1−3-tappioasemasta 5−3-voittoon.

− Sellainen läpsyttely. Samu [Perhonen] pelasi hyvän pelin, mutta lukemat kasvoivat harmittavan suuriksi, Tuomas Tuokkola kertasi.

− Vastustaja pelasi raikasta ja paineetonta lätkää. Olo oli koko ajan luottavainen, Marko Virtanen mietti.

Tunnustelua ja hiihtelyä

Vaikka JYP saikin ottelulle pirteän alun päästen heti ylivoimalle, KooKoon parempi peli-ilme oli nähtävillä. Joukkue oli energisempi ja uhrautuvaisempi ja pyrki nappaamaan pelin hallintakapulan pysymällä kiekossa.

KooKoolla olikin pelin avaamisessa hyvää variaatiota, minkä avulla joukkue sai pitkiä pyörityksiä JYPin puolustusalueelle. Laukaukset tulivat kuitenkin pääosin heikosta sektorista. Myös JYP loi erityisesti nopeiden kääntöjen kautta maalipaikkoja.

Avauserässä iskettiin kaksi maalia, jotka molemmat tarkistettiin videolta. Lopulta maalit merkittiin Ossi Louhivaaralle ja Robin Jacobssonille.

− Ensimmäiseen erään saatiin maalipaikkoja. Olimme tänään tehottomia, Virtanen harmitteli.

Toisessa erässä KooKoo hyödynsi lyhyen vaihtomatkan hyökkäsalueelle paremmin. Kouvolalaiset saivat pidettyä pitkiä pyörityksiä hyökkäyspäädyssään, jotka olivat myrkkyä raskasrakenteisille jyväskyläläisille. Aktiivisemmalla ilmeellä KooKoo napsi myös irtokiekkoja jatkuvasti.

Ja kun vieraat saivat yhden maalin aikaiseksi, painopiste paneutui entisestään JYPin päätyyn. Toiselle erätauolle lähdettäessä lukemat olivat 1−3 Jan-Mikael Juutilaisen ja Mikko Virtasen maalien johdosta.

− Maalit olivat täysin ansaittuja, jotka hankaloittivat meidän peliämme, Virtanen tuumi.

Vaihde silmään ja ohi

KooKoo tuli pirteänä vielä erän alkuun luoden pari hyvää maalipaikkaa - siinä onnistumatta.

− Hyvä lähtö meiltä päätöserään. Tolppa kuitenkin esti neljännen maalin, Tuokkola sanoi.

Tämän jälkeen JYP aloitti tulituksen myös KooKoon passivoitumisen avustuksella. JYPin terävämpi liikkuminen ja aktiivinen karvauspelaaminen tuottivat kouvolalaisille suuria ongelmia, joiden johdosta JYP nousi nopealla aikavälillä ottelussa tasoihin.

Eikä ottelun maalit jääneet siihen. KooKoon huolimattoman pelinavaamisen seurauksena Louhivaara pääsi kiekkoon ja tarjoili Michel Miklíkille komean paikan, josta slovakki ei erehtynyt.

KooKoo ei saanut lopussa minkäänlaista kiriä aikaiseksi Juha-Pekka Hytönen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

− Neljäs maali oli minun silmin paitsio. Vaikka panokseton peli, tappio harmittaa.

Joukkueet pelaavat maanantaina runkosarjan viimeiset ottelunsa. KooKoo isännöi HPK:ta ja JYP matkaa HIFK:n vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo