JYP vei Hippoksen viihdepläjäyksen − "Olihan jääkiekkoehtoo!"

LIIGA / Raportti
JYP juhli Jyväskylässä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP sai vieraita Kuopiosta Jyväskylän torstai-iltaan. Ottelu oli saada antikliimaksin jo avauserään, mutta oli pysyi vauhdikkaana loppuun saakka. Lopulta JYP voitti 5−3.

Molemmat joukkueet olivat saaneet tärkeitä vahvistuksia sairastuvalta, JYP Michel Miklíkin ja KalPa Jussi Timosen muodossa. Erityisesti slovakkihyökkääjä olikin näkyvästi esillä.

KalPan kovasta alkurynnistyksestä huolimatta tulos jäi tekemättä. Tämä siivitti JYPin karkumatkalle, jota KalPa kiri, mutta rinnalle se ei onnistunut pääsemään.

− Olihan jääkiekkoehtoo, Pekka Virta avasi tuntojaan.

− Erittäin kovalla prosentilla viimeistelyä meidän puolella, Marko Virtanen tuumi.

Maalittomuus kipsasi KalPan

KalPa tuli alkuun todella kovalla sykkeellä pyrkien nopeasti omalta alueelta pois ja paineistan JYP-puolustajia aktiivisesti. Isäntien illan alkua vielä vaikeammaksi teki oma hermoilu, sillä jyväskyläläiset luopuivat kiekosta jatkuvasti ja hyökkäsivät yli-innokkaasti.

− Oltiin hätää kärsimässä, KalPa antoi kovaa painetta, Marko Virtanen harmitteli.

Paras paikka aukesi Mikko Nuutiselle kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksen päätteeksi, mutta Juho Olkinuora piti maalinsa puhtaana. Tämän jälkeen alkoikin JYPin näytös, jonka aikana KalPa oli täysi vastaantulija.

Miklík iski illan maalikarkeloiden ensimmäisen osuman hieman ennen erän puoltaväliä. Tämä sotki KalPan kappaa siinä määrin, että puolustuspelin tasapaino järkkyi pahasti.

Erän loppuun mennessä Janne Tavi ja Jerry Turkulainen olivat kasvattaneet isäntien johdoksi jo 3−0.

− Meidän paikkojen jälkeen verkko alkoikin viuhua meidän päässä urakalla, Virta harmitteli.

Toisen erän alku alkoi hyvin samankaltaisissa merkeissä. Myös kuopiolaisille aukesi omat paikat, mutta hyökkäyksissä sorruttiin yli-innokkuuteen. Kun Balazs Sebok oli kilautellut maalirautoja, Ossi Louhivaara kaunisteli isäntien johdon jo neljään maaliin. Pian tämän jälkeen taululla oli 5−0 komean sommitelman päätteeksi, jonka viimeisteli Antti Suomela.

Löysäily avasi KalPalle mahdollisuuden

Vielä toisen erän erän puitteissa KalPa aloitti kuitenkin nousunsa, kiitos Matias Myttysen. Kun peli oli jo käytännössä selvä, JYPin ilta meni pelailuksi. Joukkue haki jatkuvasti komeita sommitelmia puolustuspelin kustannuksella. Terävistä vastahyökkäyksistä Myttynen taiteili jo kauden seitsemännen ja kahdeksannen tehopisteensä JYP-kampailuissa.

Myös kolmas erä alkoi KalPan kannalta positiivisissa merkeissä, sillä Tommi Jokinen pääsi viimeistelemään löysän maalineduspuolustuksen seurauksena lukemiksi 5−3.

− Pitäisi ymmärtää, että 5−0-tilanteessa todennäköisesti voittaa, eikä häviä. Haimme liian tyylikkäitä maaleja, Virtanen kertasi.

Pian tämän jälkeen Sebok oli lähellä tuoda isännät jo maalin päähän nopean pelinkäännön seurauksena, mutta hän ei taaskaan nnistunut maalinteossa. Tämän jälkeen hurrikaaniryhmä heräsi illan otteluun uudelleen.

KalPan kirin tyrehdytti viimeistään Jyri Junnilan ottama jäähy reilut viisi minuuttia ennen ottelun loppua. JYP keskittyi ylivoimallakin pelaamaan mahdollisimman varman päälle. Viimeisillä minuuteilla keltapaidat saivat vielä orastavaa painetta aikaan, mutta maalit jäivät syntymättä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo