JYP tasoitti sarjan kotonaan – Juho Olkinuoran nollapeliputki sai jatkoa

Antti Suomela ratkaisi jyväskyläläisille tärkeän voiton.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Jyväskylän Hippoksella kotijoukkue sai vieraita Kuopiosta, kun vuorossa oli neljäs välieräkamppailu. Ottelu oli vauhdikas ja erittäin tasainen. Kotijoukkue hoiti lopulta voiton luvuin 2-0 ja samalla myös tasoitti sarjan 2-2:een. Juho Olkinuora oli ottelun yksi tähdistä torjuen pudotuspelikevään toisen perättäisen nollapelinsä.

Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen ja vauhdikas. Molemmat joukkueet loivat tilanteita ja erän aikana nähtiin yksi tilastomerkintä, kun vierasjoukkueen Santeri Lukka komennettiin kahden minuutin istunnolle. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt luomaan ylivoimansa aikana vaarallisia maalintekotilanteita ja täten ohittamaan kuopiolaisten maalissa vartioitunutta Eero Kilpeläistä.

Kotijoukkue tuli toiseen erään todella hyvällä jalalla sekä erittäin vauhdikkaasti. Se sai ottelun alussa luotua vastustajan päätyyn liudan hyviä maalintekotilanteita. Ensimmäisen kerran kotijoukkueen maalilaulu kajahti soimaan hallissa, kun JYPin Mikko Kalteva laukoi siniviivan tuntumasta ja meni kuopiolaispelaajasta suoraan maaliin.

Toisen erän ensimmäisellä vitosella vierasjoukkue pääsi Kaltevan maalin jälkeen yrittämään tasoitusmaalia ylivoimalla, kun jäähypenkille komennettiin JYPin Janne Tavi. KalPa sai nopeasti pyörityksen aikaiseksi sekä luotua muutaman laukauksen kohti Juho Olkinuoran vartioimaa maalia. JYPin alivoimapelaaminen oli hyvää ja Olkinuora oli viimeisenä lukkona.

Molemmille joukkueille tuomittiin toisessa erässä vielä yhdet kahden minuutin rangaistukset, kumpikaan joukkue ei kuitenkaan pystynyt käyttämään omaa ylivoimaansa hyväksi.

JYPin puolustus ja Olkinuora viimeisenä lukkona

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue pääsi kolmannen kerran yrittämään erikoistilannepelaamista. KalPa puolusti hyvin, eikä JYP onnistunut siirtymään ottelussa kahden maalin johtoon.

Kun oli pelattu noin 53 minuuttia, kotijoukkueen kultakypärä Antti Suomela pääsi läpiajoon eikä erehtynyt maalinteossa. Täten syntyi Suomelan tämän kevään neljäs pudotuspelimaali. Maali tuli JYPin kannalta erittäin hyvään saumaan, sillä kuopiolaiset hallitsivat pelillisiä tilanteita kentällä.

Noin viisi minuuttia ennen päätössummeria KalPa otti aikalisän ja samalla myös maalivahdin pois maalin suulta. Lopulta vierasjoukkue pääsi vielä yrittämään kavennusmaalia kahden miehen ylivoimalla, kun Joonas Nättiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus.

Ylivoiman aikana Olkinuora sai venyä jokaisen kiekon eteen, sillä kuopiolaiset pommittivat tiuhaan tahtiin JYPin maalia aivan päätössummeriin asti. Näin ollen JYP tasoitti välieräsarjan 2-2:een ja Olkinuoran nollapeli putki sai jatkoa. Seuraavan kerran joukkueet ottavat yhteen Kuopiossa keskiviikkona.