Kärkikamppailusta muodostui melkoinen karnevaali - "Hyökkäys vastaan hyökkäys"

Antti Suomelan ketju pääsi juhlimaan.
JYPin ja Kärppien välinen ottelu oli odotetun viihdyttävä, ja ottelusta muodostuikin melkoiset maalikarkelot. JYP kaatoi oululaiset lopulta voittomaalikilpailun kautta 5-4.

JYPin ja Kärppien välisestä ottelusta muodostui melkoinen viihdepläjäys, kun kotijoukkue jatkoi kotivoittoputkeaan 12 voittoon kaatamalla oululaiset voittomaalikilpailussa 5-4.

Ottelu oli vahvasti jaksottainen, sillä molemmat joukkueet hyödynsivät läpi ottelun pitkiä pyörityksiä vastustajan hyökkäysalueella.

− Molemmat pyrki tänään käyttämään omaa identiteettiään ja vahvuuksia, molemmilla oli voimakkaita jaksoja puolin ja toisin. Teemana oli pitkälti hyökkäys vastaan hyökkäys, totesi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Kärpät pelasi vahvan ottelun lähtökohtiin nähden, sillä olympialaiset ja loukkaantumiset olivat laittaneet joukkueen alakerran täysin uusiksi. Nuoret Joona Huttula, Juho Korhonen ja Samuli Tanhua suoriutuivat kärkiottelusta kuitenkin kelvollisesti.

− Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Puolustus on ollut meillä ison muutoksen keskellä, mutta nuoret jätkät selviytyivät tänään hienosti, kiitteli Kärppien vastuuvalmentajana toiminut Lauri Mikkola.

Kärpät karkasi toisen erän lopussa jo kahden maalin johtoon, mutta JYP tasoitti pelin nopeasti. Ensiksi erän lopussa Juuso Puustinen kavensi ylivoimahyökkäyksestä ottelun, ja sama mies iski kolmannen erän alussa ylivoimalla ottelun tasoihin.

− Tultiin kaksi kertaa tasoihin, ja sitten vielä rankkarivoitto. Löydettiin keinot voittaa, olen tyytyväinen siihen, totesi Virtanen.

Vehviläinen piti ottelun tasaisena

Kärpät tuli otteluun hyvin sisään, ja sai luotua pitkiä pyörityksia JYPin puolustusalueelle, jonka ansiosta joukkueen liukkaat hyökkääjät pääsivät oikeuksiinsa.

Sitä kautta syntyi myös ottelun avausmaali, kun Ville Leskinen ampui pitkän alueen kiertelyn jälkeen kiekon maskin takaa Jussi Olkinuoran selän taakse.

JYP heräsi peliin mukaan maalin jälkeen, ja aiheutti rutkasti ongelmia Kärppien puolustajille kovalla paineellaan.

Oululaisten kiekollisesti epävarmat puolustajat roiskivat kiekkoa kovan paineen alla vähän minne sattuu, ja JYP sai vuorostaan paljon pitkiä pyörityksiä hyökkäysalueelle.

Avauserä oli Kärpiltä puolustuksellissti heikoin, sillä pitkissä pyörityksissä Kärppien puolustajat hukkasivat useasti miehensä ja alueensa, ja vain onni ja Veini Vehviläinen pitivät pelin tasaisena.

Lähes täydellinen toinen erä oli ratkaista ottelun

Toisessa erässä Kärppien sotasuunnitelma onnistui miltei täydellisesti. Erä oli alusta asti erittäin rikkonainen, mikä auttoi Kärppien kapeaa puolustuskalustoa, sillä joukkue ei joutunut puolustamaan niin pitkiä aikoja omalla alueellaan.

Oululaiset pelasivat erää todella varman päälle, ja tyytyivät paljon vain luopumaan kiekosta ja iskemään paikan tullessa vastaan.

Kärppien tehohetki tuli erän loppuhetkillä, kun ensiksi hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Miska Humaloja ohjasi Jari Sailion viivalaukauksen sisään, ja vain 23 sekuntia siitä Charles Bertrand iski maalin edustalta joukkueensa jo kahden maalin johtoon.

Näytti, että peli kääntyi Kärpille, mutta mitäpä vielä. Puustinen ja Antti Suomela hyödynsivät kiekonmenetyksen siniviivalla ja Puustinen ampui ylivoimahyökkäyksestä kavennuksen.

Kolmannessa erässä JYPin erikoistilannepelaaminen ratkaisi ottelun, sillä joukkue teki kaksi ylivoimamaalia ja vei pelin jatkoajalla. Siellä alivoima toimi, ja Nättinen toi kahdella osumallaan voittomaalikilpailussa voiton JYPIlle.