JYPin isot pojat jälleen isoja: "Haasteellisia pelejä näin joulutauon jälkeen"

LIIGA / Raportti
Kalteva huudatti yleisöä kahdesti maaleillaan.
JYP ja Jukurit tarjosivat Jyväskylässä tapaninpäivänä kiekkoviihdettä kerrakseen. Paljon taklauksia ja paikkoja puolin ja toisin aina jatkoerään asti. JYPin sankariksi nousi loppujen lopuksi puolustaja Mikko Kalteva kahdella osumallaan.

Jyväskylässä nähtiin tiistaina tasainen ja fyysinen kamppailu Jukureiden ja JYPin välillä.

Jukurit oli todella lähellä ryöstää pisteet jälleen Jyväskylästä, mutta viimeisen erän pienimuotoinen passivoituminen hyökkäyspelissä antoi kotijoukkueelle avaimet kiriä rinnalle ja jatkoajan kautta myös ohi.

Mikkeliläiset olivat todella tehokkaita omilla ylivoimillaan, sillä joukkueen kaksi ensimmäistä ylivoimaa tuottivat kaksi osumaa toisessa erässä, ja avittivat vierailijat jo kahden maalin karkumatkalle.

− Haasteellisia pelejä joukkueelle näin joulutauon jälkeen. Voi olla tyytyväinen kuitenkin esitykseen, vieraspeli ja kova joukkue vastassa. Toisessa erässä oltiin tehokkaita ylivoimalla, mutta viimeisessä erässä jäi hyökkäyspeli hieman vajaaksi, totesi Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva.

JYP avasi ottelun vahvasti, ja pääsi avauserässä kokeilemaan ylivoimaa peräti kolme kertaa, kertaalleen myös kahden miehen ylivoimalla. Ylivoima oli kuitenkin todella heikkoa, eikä jyväskyläläiset onnistuneet käyttämään omaa etsikkoaikaansa.

− Olen kyllä meidän pelaamisessa kaikkeen muuhun tyytyväinen paitsi erikoistilannepelaamiseen. Toki osittain se oli myös vastustajan hyvyyttä, kaksi maalia niiltä ylivoimalla ja vahvaa alivoimaa, totesi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Pomppu sinne, pomppu tänne

Toisessa erässä Jukurit karkasi kahden maalin johtoon, mutta viimeisessä erässä ottelun tahti muuttui. JYP pääsi paremmin ja paremmin riistoihin ympäri kenttää ja käänsi peliä nopeasti Jukureiden puolustusaluetta kohti.

JYPin kavennusmaali tulikin juuri riiston jälkeen, jonka jälkeisestä hyökkäyksestä Juuso Puustinen nasautti kiekon takanurkkaan. Puustisen, Antti Suomelan ja Jerry Turkulaisen muodstama ketju oli muutenkin jälleen todella isossa roolissa tiistaina vastaten kaikista kolmesta osumasta.

Vaikka Mikko Kalteva onnistuikin tasoittamaan ottelun viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, ottelun loppu ei missään nimessä ollut JYP-merkkinen.

Jukurit oli viimeisillä minuuteilla todella lähellä voittomaalia, ja jatkoaikakin meni mikkeliläisten hallinnassa. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan JYP rankaisi vastustajansa virheestä välittömästi, ja Kalteva naulasi kaksi pistettä Jyväskylään illan toisellaan.

− Oltiin todella lähellä voittomaalia viimeisillä minuuteilla ja jatkoaikakin oli hyvä meiltä. Sitten harmittava vaihtovirhe ja kaveri pääsi iskemään. Pisteeseen olen kuitenkin tyytyväinen, päätti Dufva.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo