Jukureiden avauserän osumat riittivät voittoon Jyväskylässä

Keni Karalahti sai tuulettaa ottelun avausmaalia.
Mikkelin Jukurit ryösti lauantai-iltana pisteet Jyväskylästä, kun joukkue voitti JYPin kolmannen erän puolustustaistelun päätteeksi maalei 2-1.

Eilen voittomaalikilpailussa TPS:lle hävinnyt Jukurit sai tällä kertaa täyden pistepotin itselleen JYPin kustannuksella. Jyväskyläläiset eivät onnistuneet hyödyntämään energiaetuaan ja myös maalinteko tuotti kotijoukkueelle suuria vaikeuksia. Jukurit puolestaan hyödynsi maalipaikkansa ja taisteli väsyneillä jaloillaan kotijoukkuetta vastaan.

Ottelun ratkaisuksi jäivät lopulta Jukureiden ensimmäisen erän osumat. Vierailijat siirtyvät johtoon yllättäen viidennellä peliminuutilla, kun Keni Karalahti osui liigauransa ensimmäisen kerran maalipuiden väliin. Erän viimeisellä minuutilla mikkeliläiset pelasivat näyttävästi yhteen, kun Henrik Koivisto tuikkasi pelin jo 2-0:aan vierailijoille.

Vielä avauserässä Jukurit pysyi hyvin pelissä ja etenkin vauhdissa mukana. Vaikka jyväskyläläiset ehkä hienoisesti hallitsivatkin erää ylivoimiensa siivittämänä, piti 20 kertaa ottelussa torjunut Sami Rajaniemi maalinsa puhtaana.

Kotijoukkueen avauserän paras paikka siunaantui ylivoimalla Jerry Turkulaiselle, mutta Rajaniemi venytti tässäkin tilanteessa raajansa laukauksen tielle. Myös Antti Suomela oli lähellä maalintekoa, mutta tällä kertaa hyökkääjällä ei ollut tolpat puolellaan.

JYP ei onnistunut hyödyntämään Jukureiden väsymystä

Toisen erän alussa Suomela sen sijaan onnistui kaventamaan lukemat Mikko Kaltevan ja Urho Vaakanaisen saadessa syöttöpisteet.

Vaikka JYP painostikin ajoittain hyvin, vierailijat vastasivat erän vaarallisimmista paikoista. Mikkeliläisten pirteästi pelannut nelosketju olikin onnistua maalinteossa, kun Topi Nättinen ja Jesper Piitulainen pääsivät testaamaan lähietäisyydeltä JYP-vahti Pekka Tuokkolaa.
Ajoittain jopa erinomaisesti pelannut Tuokkola kuitenkin pystyi pitämään jukurihyökkääjät kurissa hienoilla torjunnoillaan.

Perjantaina levännyt kotijoukkue lisäsi kamppailun päätöserään vauhtia entisestään ja Jukurit joutui puolustuskannalle. Muutamaa yksittäistä hetkeä lukuun ottamatta JYP pyörittikin vierailijoiden alueella, mutta vaarallisia tilanteita kotijoukkue ei onnistunut luomaan tarpeeksi.

Vaikka Jukurit jäikin luistelussa täysin toiseksi, pitivät mikkeliläiset väsyneilläkin jaloilla jyväskyläläiset poissa pahoilta tekopaikoilta loppuhetkillä.

JYPin takaa-ajo tyssäsi lopulta minuutti ennen loppua, kun Sami Niku joutui rikkomaan Janne Ritamäkeä kotijoukkueen pelatessa ilman maalivahtia.