Jyväskylän illassa hukattuja maalipaikkoja ja upea nousu

Ilvekselle ensimmäinen voitto kymmeneen vuoteen Jyväskylässä.
Jyväskylässä nähtiin perjantai-illan huumassa tasaväkinen vääntö JYPin ja Ilveksen välillä. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja ratkaista peli, mutta lopulta jouduttiin hakemaan ratkaisu voittomaalikilpailun kautta. Siinä Ilves oli vahvempi voittaen 3-2.

Peli oli kauttaaltaan tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa ja omat hetkensä ratkaista peli. JYPillä oli varsinkin toisen erän alussa paikka ratkaista peli kokonaan itselleen, niin hyvällä liikkeellä kotijoukkue tuli toiseen erään.

− Tasainen peli, ensimmäisessä erässä höyryjä pois, mohikaanikarvausta ja juostiin vähän pois, joten Ilveksellä oli helppo työ kiekotella pois, joukkueen päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

− Oli paikat tehdä tarvittavat maalit, 59 peliä jäljellä, pitää parantaa.

Ensimmäisessä erässä Ilves oli tasakentällisin parempi, mutta ei saanut muutamista hyvistä paikoista kuitenkaan maalia. Erän lopulla JYP meni johtoon Antti Suomelan ylivoimamaalilla. Mikko Kalteva syötti Joonas Nättiselle laitaan, josta Nättinen pääsi vapaaksi ja syötti keskelle maalin eteen rynnineelle Suomelalle, joka laukoi kiekon ohi Ilveksen maalivahdin Antti Lehtosen.

− Tuntui hyvältä tehdä ensimmäinen maali, olin miettinyt, että milloin se tulee, hyvä että tuli heti alkuun, Suomela kommentoi pelin jälkeen.

JYP isännän elkein toiseen erään

Toisen erän alun rynnistyksen ansiosta JYP kasvatti johtoaan kahteen maaliin ylivoimalla, kun Sami Niku laukoi viivalta ja Janne Tavi ohjasi kiekon maalin perukoille. Tämän jälkeen ote pysyi hetken aikaa JYPillä. JYPin hyvä ote pysähtyi Suomelan hölmöön jäähyyn.

Ylivoiman jälkeen Ilves pääsi peliin paremmin ja paremmin mukaan. Toisen puolivälin kohdilla Ilves pääsi toden teolla peliin mukaan kaventamalla hyvän pelin pelanneen Ville Meskasen maalilla.

Ilves tasoihin ja jatkoille

Kolmannen erän alussa Ilves onnistui nousemaan tasoihin Veli-Matti Vittasmäen maalilla, joka meni helpohkosti Veini Vehviläisen jalkojen välistä verkon perukoille.

− Tapahtumia oli kiitettävästi, joukkueen kannalta makeaa, että tultiin 0-2-asemasta voittoon, Karri Kivi kertoi.

Pelin lopussa Ilves sai luotua vaarallisia maalipaikkoja ylivoimalla, jonka aikana myös käytiin videolta tarkistamassa maalia. Vehviläinen kuitenkin oli mies paikallaan ja otti hyviä torjuntoja.  JYP pääsi pelaamaan myös ylivoimaa ja sai muutamia paikkoja, mutta Lehtonen torjui maalilla hyvin. Jatkoerässä JYP oli niskan päällä, mutta Lehtonen venyi mahtavasti kiekon tielle.

Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Meskanen. Maali varsinaisella peliajalla että voittomaalikilpailussa. Kivi osasi odottaa Meskaselta maaleja.

− Meskanen luuli hulluksi, kun pommitin häntä, että "kaksi maalia Jyväskylässä". Tänään se onnistui, kommentoi Kivi Meskasesta.

Ilveksen pelillinen muodonmuutos

Ilves tuli otteluun hyvällä ilmeellä ja uudella pelitavalla,kontrasti viime kauteen oli huomattava. Omista lähdettiin organisoidusti kiekon kanssa ja palauteltiin takaisin omiin, jos väylät ylöspäin olivat tukossa. Pelirohkeutta, intohimoa ja pelaajista näki, että he nauttivat pelaamisesta. Kivi on selkeästi saanut iskostettua omaa ajattelutapaansa pelaajiin.

− En osaa jaotella viisi vastaan viisi-peliä ja muita. Kyllä koko matkan se on kuitenkin ollut hyvällä mallilla, olen onnistunut saamaan omaa ideaani läpi.