Väsymyksestä huolimatta JYP voittoon: "Pystymme vaikeinakin iltoina repimään itsestämme kaiken irti"

Pekka Tuokkola pelasi JYPin maalilla hyvän ottelun.
Jyväskylässä torstai-iltana yhteen ottivat JYP ja HPK. Vierasjoukkue tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja oli lähes koko ottelun niskan päällä. JYPin pelaajien otteista paistoi väsymys, mutta hurrikaaniryhmä pystyi silti ottamaan taisteluvoiton kotonaan voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 2-1.

JYP ei ollut tänään tuoreimmillaan ja siltä itse ottelu jyväskyläläisjoukkueen osalta näyttikin. HPK pelasi läpi ottelun vahvasti ja piti kiekkoa hyvin. JYP joutui varsinkin kolmannessa erässä juoksemaan hämeenlinnalaisten perässä. Hurrikaaniryhmä näytti kuitenkin, että taistelutahtoa löytyy ja otti tärkeän voiton kotiyleisönsä edessä.

− Olen tosi tyytyväinen joukkueen taistelemiseen ja siihen, että pystymme vaikeinakin iltoina repimään itsestämme kaiken irti, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kehui joukkuettaan.

HPK tuli ensimmäiseen erään hyvin. JYP pyrki aktiivisen karvauspelaamisensa kautta häiritä vierasjoukkueen hyökkäyksiinlähtöjä. Tässä isäntäjoukkue ajoittain onnistuikin, mutta vain kahden minuutin jälkeen Mathias Porseland vei vierailijat kuitenkin tulisella lyöntilaukauksellaan 1-0- johtoon.

− Tyytyväinen olen tuohon meidän joukkueen ottelun lähtöön ja pääsimme 1-0-johtoon, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen myhäili.

Toisessa erässä vielä mukana, kolmannessa puhti poissa

HPK aloitti toisenkin erän hyvin. Hämeenlinnalaisjoukkue pääsikin muutaman kerran ylivoimalle ja sai luotua hyviä maalipaikkoja. Kiekko liikkui ajoittain hienosti yhdellä kosketuksella ja JYP ei päässyt riistoihin. Kävi kiekko myös tolpassakin hämeenlinnalaisten toimesta.

− Meillä oli muutama tolppa ja muutama hyvä maalipaikka siinä ylivoimalla tehdä se toinen maali. Siinä oli meidän momentum-kohta, Pennanen mietti.

Kun vierailijat ei maalia tehnyt, niin kotijoukkue iski ottelun tasoihin. Vaarattoman näköisestä tilanteesta Antti Suomela laukoi kiekon HPK- maalivahdin Emil Larmin selän kautta maaliin. Maalin jälkeen hurrikaaniryhmä sai otteisiinsa virtaa ja erän loppua kohti hyökkäyksiä alkoi virtaamaan vierailijoiden maalia kohti. Jerry Turkulainen pääsi lähimmäksi maalia, kun Suomela syötti nuoren hyökkääjän läpiajoon. Larmi otti kuitenkin hienon torjunnan.

− JYP sai tehtyä 1-1:teen ja oli vahva sen jälkeen. Kestimme sen vaiheen, Pennanen kertoi.

Kolmas erä ja varsinkin sen alku oli täysin vierailijoiden hallintaa. HPK tuli todella hyvällä liikkeellä erään ja sai luotua tukuttain hyviä maalipaikkoja. JYP ei saanut hyökkäyksiä luotua kuin muutaman, joten paine omaan päähän kasvoi erän edetessä yhä enemmän ja enemmän. JYP otti aikalisänkin erän alussa, mutta se ei hirveästi auttanut. Maaleja ei kuitenkaan nähty, kun Pekka Tuokkola isäntien maalilla torjui hyvin. Energia oli loppunut isänniltä.

− Tulimme hyvin kolmanteen erään ja siinä oli meillä muutamia hyviä paikkoja tehdä toinen maali. Tuokkola oli hyvä maalissa ja JYP puolusti hyvin maalinedustaa, Pennanen kehui kotijoukkuetta.

− Viimeisessä erässä se näyttää tuolta, kun virta loppuu. Se oli hankala erä ja selkeästi HPK oli niskan päällä, JYPin käskijä Virtanen myönsi joukkueensa väsymyksen.

Koko rahan edestä jääkiekkoa

Jatkoajalla molemmat joukkueet saivat omat paikkansa tehdä voittomaali. Tehottomuus kuitenkin vaivasi ja ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. Janne Tavi oli ainoa onnistuja, joten JYP otti tärkeän voiton. Tappiosta huolimatta HPK:n käskijä Pennanen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Tosi hyvä joukkue oli vastassa tänään ja tässä vaiheessa kautta pystyimme kuitenkin laittamaan heidät noin ahtaalle.

− Olen tyytyväinen meidän joukkueen esitykseen ja pelasimme hyvän pelin, Pennanen kehui joukkuettaan.

Kaiken kaikkiaan JYP oli tänään ahtaalla. Jyväskyläläisjoukkue otti kuitenkin jo kolmannen voiton putkeen ja on pystynyt saalistamaan tärkeitä pisteitä.

− Se oli meidän kolmas voitto putkeen ja suunta pisteiden valossa on oikea, Virtanen päätti.

JYPin ottelut jatkuu lauantaina KalPan vieraana ja HPK matkaa samana päivänä Lukon vieraaksi.