Hammassuojat jäähän ja nimi lehteen − Suomela täydensi JYPin kirin jatkoerässä

LIIGA / Raportti
Suomela nousi JYPin sankariksi.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYPin ja HPK:n puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu venyi jatkoerään saakka, kun kotijoukkue JYP kiri vierasjohdon kiinni. Jatkoerässä ratkaisijaksi nousi JYPin kultakypärä Antti Suomela.

Tasaiset joukkueet iskivät yhteen Jyväskylässä, kun JYP ja HPK iskivät yhteen ensimmäistä kertaa puolivälierissä. HPK vei peliä alkumetreillä, mutta kotijoukkue JYP tuli peliin mukaan vieden taiston jatkoerään asti.

Antti Suomela nousi JYPistä illan hahmoksi, kun hän ratkaisi ottelun jatkoerän ylivoimalla. Hetkeä aiemmin hän oli saanut iskun naamaansa, ja hänen hammassuojansa olivat jääneet aloitusympyrään. Loppunumerot Jyväskylässä olivat lopulta 3−2.

Hämeenlinnalaiset aloittivat pelin rohkealla karvauksella, ja Jussi Olkinuora JYP-maalilla sai olla hereillä alusta lähtien. Ottelun ensimmäiset hyvät maalipaikat tulivat kuitenkin kotijoukkueelle, kun Janne Tavilla ja Tuomas Pihlmanilla oli avauserässä omat tilanteensa.

Maalinteon aloitti HPK, kun Joonas Lehtivuoren toimittama kiekko löysi tiensä jyväskyläläismaalille. Eero Somervuori pisti mailansa väliin, ja ohjasi kiekon sisään.

− Saimme tänään luotua hyvin maalipaikkoja. Kaksi kertaa meni sisään, mutta kumpikaan ei ollut maali, mutusteli JYPin pääkäskijä Marko Virtanen tuoreeltaan.

HPK:n maalin jälkeen JYP pelasi ahneesti erän lopussa, ja Joonas Nättisellä oli kertaalleen puolityhjä maalikin edessään. Kotijoukkueen hyvä vire kimposi toiseen erään asti, sillä joukkue pääsi ylivoimalle. Jani Tuppurainen tuhri ylivoiman parhaan maalipaikan ampumalla päin HPK-vahti Emil Larmia.

HPK meni jo kahden maalin johtoon, kun kokenut Niko Kapanen nousi hyökkäysalueelle ja siirsi kiekon takaoikealle Lehtivuorelle, joka kumautti sydämensä kyllyydestä mustan pussiin.

JYP heräsi voittamaan peliä

Olkinuora torjui toisessa erässä ensimmäistä kertaa, kun erä oli vanhentunut reilusti yli puolen välin. JYP piti aktiivisesti kiekkoa, ja loi hyökkäyksiä HPK:n alueelle. Slovakkihyökkääjä Michel Miklik kiskaisi pienestä kulmasta isäntien kavennuksen. Larmi torjui tilanteessa hieman liian matalana, ja kiekko suhahti miehen yli maaliin.

Yksi syy JYPin peliin mukaantuloon olivat HPK:n jäähyt. Vierasjoukkueen Juho Keränen otti erän tiimellyksessä käytöskympinkin.

JYP jatkoi aktiivista tekemistään myös kolmannessa erässä, ja Ossi Louhivaara esitti hyvän maalilleajon erän alkuhetkillä. Larmi kuitenkin selvitti tilanteen. 

Erän aikana nähtiin myös yksi hylätty maali, kun JYPin Tuppurainen ja HPK:n isokokoinen puolustaja Shane O'Brien kamppailivat maalilla siten, että kehikko siirtyi paikaltaan. Kiekko tuli tilanteessa maalille vasta sen jälkeen, kun maali oli siirtynyt paikaltaan.

Jyväskyläläiset eivät kuitenkaan suostuneet jättämään kiriään kesken, ja joukkueen kapteeni Juha-Pekka Hytönen kampesi kiekon lopulta ohi Larmin. Nuori maalivahti hukkasi kiekon pahassa paikassa.

Erän lopulla peli tarkentui, ja jokainen vaihto muuttui tärkeääkin tärkeämmäksi. JYPin Janne Kolehmainen ja HPK:n Henrik Forsberg sanailivat nyrkkien säestyksellä, mutta mitään suurempaa ei lopulta syntynyt.

− Hyvä alku meiltä. Sen jälkeen tasaantui pitkäksi aikaa. Tämän pelin jälkeen tilanne on yhä auki. Pystymme parantamaan, ja teemme sen, uhosi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen tappion jälkeen.

Jatkoerään venyneen ottelun ratkaisu syntyi, kun HPK:n Niko Kapanen huitaisi aloituksen jälkeen JYPin Suomelaa. Suomela kiitti mahdollisuudesta, ja naulasi itse seuranneella ylivoimalla JYPille ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Sarja jatkuu perjantaina Hämeenlinnassa.

EDIT: 22.3.2017 kello 22.03: Valmentajakommentit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo