Ei kolmea vuotta ilman maalia − JYPin Mikko Kuukka räjäytti Hippoksen

Kuukka onnistui maalinteossa viimeksi kolme vuotta sitten.
Jyväskylässä haettiin ratkaisua jälleen pidemmän kaavan kautta. Tällä kertaa Hippoksella nähtiin yllättävä ratkaisija, kun puolustaja Mikko Kuukka venytti verkkoja ottelun päättyessä lukemiin 3-2.

JYPin ja HPK:n hyvin tasaväkisien kamppailujen sarja jatkui keskiviikkona Jyväskylässä, kun ottelun ratkaisua haettiin jo kolmatta kertaa jatkoerässä. Ottelun ratkaisijaksi nousi yllättävä nimi, kun puolustaja Mikko Kuukka laukoi ottelun voittomaalin ajassa 74.05.

Kuukan edellisestä osumasta on jo tovi aikaa. Edellisen kerran puolustaja onnistui maalinteossa 8.3.2014, kun hän onnistui maalinteossa Ilvestä vastaan.

Kamppailun sankareita olivat tälläkin kertaa maalivahdit. Etenkin tulikuuma Emil Larmi oli ottelussa 39 torjunnallaan erittäin vaikea ohitettava. Myös Jussi Olkinuora venyi maalillaan huipputorjuntoihin, kun hän koppasi muun muassa Eero Somervuoren yrityksiä avauserässä.

Hieman tarkemman avauserän jälkeen peli avautui enemmän myös toiseen erään, jolloin molemmille avautui hyviä maalipaikkoja. Toisessa erässä muun muassa Juha-Pekka Hytönen ja Janne Tavi luistelivat läpiajoihin, mutta Larmi ei ollut yllätettävissä.

Janne Kolehmaisen tolppalaukauksen jälkeen JYP kuitenkin onnistui, kun Antti Suomela lusikoi kiekon sisään Sami Nikun yksilösuorituksen päätteeksi.

HPK nousi peliin kuin varkain, JYP kamppaili voiton jatkoerässä

Kolmannessa erässä vierailijat nousivat kuin varkain mukaan taistelemaan ottelun voitosta, kun Somervuori tasoitti lukemat 1-1:een ylivoimalla.

Päätöserä oli kamppailun eristä viihdyttävin. Peli kääntyi nopeasti päästä toiseen, eikä kumpikaan joukkue saanut hengähtää.

JYPin Michel Miklik kolisteli tolppia hämeenlinnalaisten puolustusalueella, mutta kiekko ei mennyt maaliin. HPK:n yllättävä johtomaali nähtiin hetkeä myöhemmin kotijoukkueen päädyssä, kun Henrik Forsberg onnistui maalinteossa.

Kotijoukkue ei kuitenkaan tilanteessa luovuttanut, kun Suomela iski ottelun 2-2:een vain yli minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Näin ollen ratkaisua haettiin jo kolmannen kerran jatkoerästä.

Jyväskyläläisten jatkoerän voittomaali oli todellisen työn takana, sillä ennen Kuukan ratkaisua JYP joutui kamppailemaan neljä minuuttia alivoimalla, kun Juuso Vainio joutui jäähypenkille korkeasta mailasta.

JYPillä on perjantaina mahdollisuus katkaista sarja Hämeenlinnassa, sillä tällä hetkellä otteluvoitot ovat jyväskyläläisten hyväksi 3-2.