JYP ratkaisi ottelun toisessa erässä: "Joukkue vastasi huutoon"

LIIGA / Raportti
HIFK:n maalilla riitti vilinää ottelun aikana.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantai-iltana Liigan runkosarjan ensimmäisellä kierroksella Jyväskylässä kauden aloittivat JYP ja HIFK. Ottelusta muodostui vauhdikas mittelö. JYP meni menojaan toisessa erässä Antti Suomelan kahdella maalilla, jotka lopulta riittivät 4− 2-voittoon.

Ensimmäinen erä oli kauttaaltaan vauhdikas. JYP tuli tuttuun tapaansa ensimmäisen kymmenminuuttisen päälle kuin yleinen syyttäjä. Jyväskyläläisten aktiivinen karvauspelaaminen sai vieraiden avauspelaamisen ajoittain täysin sekaisin. Tämä näkyi HIFK:n siirtokiekkoina keskialueelle tai JYP-pelaajien kiekonriistoina.

Aktiivinen ja laadukkaampi kiekollinen pelaaminen toi lopulta JYPille tulosta. Ylivoimalla Robert Rooba vei maalin edestä kotijoukkueen 1−0-johtoon. Tilanteessa HIFK:n kaikki neljä pelaajaa vajosivat liian lähelle omaa maalivahtia.

− Olen tyytyväinen, miten joukkue ensimmäisessä erässä tuli sisään ja otti kopin siitä, mitä meidän arvojen pelillinen tekeminen on, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kehui joukkuettaan.

Erän vanhetessa vierasjoukkuekin pääsi paremmin peliin mukaan. Helsinkiläisseura sai keskialueen tiiviimmäksi, josta JYPin oli erän lopulla hankala mennä läpi kiekollisena.

Erän lopulla HIFK iski kahdesti. Ensin Teemu Eronen tasoitti hyvän nousunsa jälkeen ja muutamia kymmeniä sekunteja ennen erätaukoa Juha-Pekka Haataja laukoi vierasjoukkueen maalin johtoon ylivoimalla.

Toisessa erässä JYP meni menojaan

Toinen erä oli kokonaan kotijoukkueen. Heti erän alussa Rooba toi JYPin tasoihin illan toisella maalillaan. Maalissa Rooba pääsi kiekollisena ihan liian helpon näköisesti siniviivan yli. HIFK:n puolustajat antoivat liikaa tilaa ja vajoivat liiaksi omaa maalia kohti. Rooballa oli erän aikana pari mahdollisuutta tehdä hattutemppu.

JYP meni erän puolivälin kohdilla 3−2-johtoon, kun Antti Suomela jatkoi siitä mihin viime kaudella jäi ja vei hurrikaanipaidat maalin johtoon. Sama mies oli erän lopulla jälleen asialla, kun JYP siirtyi 4−2-johtoon.

− Joukkue vastasi huutoon toisessa erässä ja siihen olen tosi tyytyväinen. Se oli sitä, mitä meidän pelaamisemme pitää olla, Virtanen iloitsi.

Viisikkopelissä JYP sai edelleen aktiivisella karvauspelaamisellaan HIFK:n avauspelaamisen sakkaamaan. HIFK-pelaajien ajoitukset, niin syötöissä kuin myös tarjonnassa, oli kadoksissa läpi ottelun. Tämä näkyi, varsinkin ensimmäisessä erässä, pitkinä kiekkoina.

Kolmas erä alkoi vauhdikkaasti, kun Jarkko Immonen laukoi ensimmäisestä hyökkäyksestä tolppaan. HIFK:n Miihkali Tepolla oli heti seuraavassa hyökkäyksessä kaksikin maalintekopaikkaa. HIFK vaihtoi maalilleen kolmanteen erään Atte Engrenin.

JYP pyrki kolmannessa erässä jäädyttämään pelin ja iskemään terävästi vastaan. Tässä hurrikaanilauma myös onnistui, eikä HIFK saanut kovin vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille aikaan.

− Pystyimme paineen alla säilyttämään voiton, vaikka lopussa oli muutama paha mylläkkä, Virtanen mietti.

Erän lopulla HIFK pääsi myös ylivoimalle, mutta se jäi lopulta torsoksi. Vielä ottelun loppuhetkillä helsinkiläisseura otti maalivahdin pois ja sai muutaman vaarallisen maalipaikan.

JYPin pelaajat kuitenkin blokkasivat laukauksia uhrautuvasti läpi ottelun, mikä korostui ottelun loppuhetkillä, kun lähes järjestäen HIFK:n pelaajien laukaukset pysähtyivät kotijoukkueen pelaajiin.

− Hävisimme huippujoukkueelle. Heidän puolustaminen oli tiivistä, hyökkääminen oli nopeaa ja tehokasta viimeistelyä. Ei löydetty takaa-ajossa oikeata raidetta, millä olisimme tulleet vielä tasoihin, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli.

Joukkueet kohtaavat lauantaina uudestaan, tällä kertaa Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo