Aaltonen ihastutti, Finley vihastutti − Hattutemppu ei riittänyt HIFK:lle

LIIGA / Raportti
HIFK-päädyssä riitti tilanteita.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Perjantai-illan kamppailusta ei suuria tunteita ja taidonnäytteitä puuttunut. Kentällä nähtiin kaunista taituruutta ja suuria tunteita herättänyttä fyysisyyttä.

Taidosta vastasi vähemmän yllättäen Juhamatti Aaltonen, joka maalasi hattutempun. Ikävämpi sivujuoni saatiin toisen erän puolenvälin jälkeen, kun Joe Finley taklasi kovaa Michel Miklíkiä. Miklik kannettiin jäältä verta vuotavana paareilla pois ja Finley sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen tilanteen jälkeisestä hanskojen pudottamisesta.

Jälkipyykit puitiin heti Finleyn vapauduttua jäähyaitiosta, kun puolustaja tiputti hanskat Nolan Yonkmanin kanssa.

Itse ottelussa maaleja mätettiin vuorotahtiin.

Kiekollista huolimattomuutta molemmissa leireissä

Molemmat joukkueet saivat aktiivisella karvauspelaamisella vastustajan avauspelaamista sekaisin. Aivan ottelun ensihetkillä HIFK:lla oli suurempia ongelmia pelin rakentelussa, kun joukkue menetti jatkuvasti kiekkoja tai oli pakotettu luopumaan kiekosta.

Helsinkiläiset alkoivat hiljalleen saada pelin juonesta paremmin kiinni. Ottelun avausmaali nähtiin, kun Aaltonen toi helpotusta helsinkiläisten ylivoimakurimukseen. Jani Tuppuraisen tasoitusosuman jälkeen Aaltonen taiteili yhden kauden komeimmista osumista suojattuaan kiekon pitkän pätkän, jonka jälkeen ujutti kiekon ohi Pekka Tuokkolan.

Erityisesti jopa nöyryyttäväksi tituleerattavan osuman jälkeen JYPin pakka alkoi rakoilla, kun kiekolliset ratkaisut olivat kerta toisensa jälkeen huolimattomia. Samaan aikaan HIFK sai selkeän ekstralatauksen peliinsä, kun vieraat olivat edellä niin luistelussa, kiekollisessa pelissä kuin kamppailukovuudessa.

HIFK:n suosiman pitkän hyökkäyspelin vaarat nähtiin toisen erän alussa, kun täysin varkain JYP pääsi tasoittamaan ottelun. Kiekonriiston jälkeen JYP pääsi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Henri Kanninen suti irtokiekosta taululle lukemat 2−2.

Aaltosen iskettyä hatullisen täyteen ja Finleyn taklattua Miklikíä voimasuhteet alkoivat kallistua isäntien suuntaan. Vieraat sortuivat turhiin rangaistuksiin, joiden seurauksena JYP myös tasoitti ottelun Aaltosen kolmannen jälkeen. Pääosin ylivoima oli kuitenkin varsin ponnetonta, kun erityisesti kahden miehen ylivoimapeli jäi JYPillä staattiseksi.

Jännite korvattiin ratkaisulla

Kun Yonkman ja Finley olivat pukarointinsa suorittaneet, pelin jännite luonnollisesti putosi. Jerry Turkulaisen vietyä JYPin johtoon nähtiin kentällä passiivisempi JYP.

HIFK:n kiri oli varsin vaisua, eivätkä vierailijat meinanneet saada yhtäkään kunnollista maalipaikkaa aikaiseksi. Ottelun viimeisillä minuuteilla paine pysyi tasaisesti jyväskyläläisten puolustusalueella, mutta JYP miehitti keskustaa tukkoon.

Tällaisena tilanne myös säilyi loppuun saakka, joten JYP nappasi kolmannen perättäisen voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo