Jukurit saalisti kauden avausvoittonsa − "Maalivahtipelimme oli erinomaista"

Patrik Virta vastasi TPS:n tasoituksesta.
Jukureiden ensimmäinen harjoitusottelu Kalevankankaalla päättyi mikkeliläsjuhliin. Turun Palloseura joutui taipumaan niukasti, sillä Jukurit kirjautti ensimmäisen voittonsa lukemin 2-1.

Kalevankankaan jäähallissa nähtiin energinen kamppailu, kun Jukurit ja TPS kohtasivat toisensa. Vähämaalisessa ottelussa vihellettiin paljon jäähyjä, mikä ei tosin näkynyt tulostaululla, kun molempien joukkueiden maalivahdit olivat pääosassa.

Ottelun avauserässä kotijoukkue oli TPS:ää selvästi energisempi. Mikkeliläisten työnteko palkittiinkin erän loppupuolella, kun laidasta läpi viilettänyt Henrik Koivisto siirsi vierelleen Janne Ritamäelle.

− Me aloitimme tosi pirteästi ja ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvä ja saatiin siinä maalikin, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kehui.

Ritamäki kilautti mikkeliläisten kauden avausmaalin kotikaukalossa laukomalla kiekon suoraan syötöstä ohi TPS-vahti Oskari Setäsen.

Toisessa erässä pelin vauhti säilyi, mutta peli kääntyi vierailijoille. Jukurit sortui jäähyilyyn ja TPS pääsikin yrittämään avausmaaliaan rangaistuslaukauksesta.

− Toisessa erässä oli meillä vaikea hetki ja jouduimme alivoimalle. Meille jäi vähän puolustusmoodi päälle, emmekä saaneet luotua omaa hyökkäyspeliä, Dufva tuumi.

Jukurit-vahti Sami Rajaniemi onnistui nollaamaan Patrik Virran yrityksen, eikä hetkeä myöhemmin Erik Thorellin läpiajokaan jättänyt jälkipolville kerrottavaa.

Leskinen ratkaisi juniorilupauksen esityöstä

Ottelun kolmannessa erässä Jukurit heräsi jälleen mukaan ja mikkeliläiset loivatkin kasan hyviä maalipaikkoja.

TPS:n Setäsen torjuttua vaaralliset maalipaikat, peli kääntyi turkulaisille. Aiemmin rangaistuslaukauksessaan epäonnnistunut Virta onnistui tällä kertaa, kun hän laukoi kiekon maalinedusruuhkasta verkkoon.

Kotijoukkue sai kuitenkin uuden vaihteen päälle. Jukurit siirtyi johtoon, kun Ville Leskinen tuikkasi kiekon maaliin. Syöttöpisteen maaliin saalisti vain 15-vuotias Jukurit-lupaus Mikko Kokkonen, joka esiintyi edukseen myös Dufvan mielestä.

− Tässä opitaan kokoajan joukkueen kanssa, että mikä on tärkeää ja mikä oleellista. Ei pysty sanomaan mitään yksittäistä asiaa, mikä olisi ollut valmista, mutta maalivahtipelimme oli erinomaista ja nuoret pojat Kokkonen ja Leskinen olivat hyviä, Dufva kehui.

Ottelun loppuhetkillä TPS yritti tasoitusta ilman maalivahtia ja turkulaiset saivatkin hyvän mylläkän Jukurit-maalille. Mikkeliläispuolustus esti kuitenkin turkulaisten yritykset ja näin Jukurit kirjautti ensimmäisen voittonsa harjoituskaudellaan.

Jukurit ja TPS jatkavat harjoitusottelukauttaan perjantaina: Jukurit matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi ja TPS kohtaa HIFK:n.