Peltola oli puolustajan tontilla tehokas.

Jarno Hietanen

Tappara kellisti Jukurit ensimmäistä kertaa − "Isossa kuvassa tämä oli hyvä suoritus"

Jukurit ja Tappara kohtasivat Liigan ainoassa ottelussa maanantaina. Mikkeliläisjoukkue oli voittanut Tapparan joka kerta ennen tätä iltaa kuluvalla kaudella.

Tappara kävi nappaamassa kauden ensimmäisen voittonsa Jukureista, kun se nitisti mikkeliläiset vieraskentällään maalein 2−4. Joukkueen kapteeni Jukka Peltola hääri illan tehomiehenä iskien 1+2 − käytännössä puolustajan tontilta.

Avauserä oli tarkkaa pelaamista, eikä kumpikaan joukkue saanut luotua varteenotettavia maalipaikkoja. Erän paras aihio syntyi kirvesrinnoille, kun Veli-Matti Savinainen riisti kiekon ja tarjoili Jere Karjalaiselle. Karjalainen kuitenkin neppaili kiekon takaisin Savinaiselle, ja tilanne kuivui kasaan.

Toinen erä alkoi huomattavasti energisempänä, kun jo avausvaihdossa Sebastian Repo pääsi kokeilemaan Sami Rajaniemen kestävyyttä rystylaukauksellaan. Hetkeä myöhemmin Martin Røymark vei Tapparan johtoon Otto Rauhalan hyvän syötön jälkeen. 

− Avauserä oli tasaista ja tarkkaa peliä molemmin puolin. Toiseen erään Tappara nosti intensiteettiä, tuumaili Jukurien päävalmentaja Risto Dufva ottelun jälkeen.

Jukurit onnistui tasoittamaan ottelun Miika Roineen maalilla, jolla oli allaan pitkä maaliton putki. Roine valittiin vielä marraskuussa koko Liigan parhaaksi pelaajaksi. Toisen erän jälkimmäinen puolikas oli vieraiden heiniä. Jan-Mikael Järvinen kiskaisi Tapparan 2−1-johtoon ylivoimalla. Järvinen teki maalinsa tilanteesta, jollaisesta hän yleensä olisi tarjoillut kiekon ylivoimakuvion keskelle Revolle.

Repo laukoi vielä kerran tolppaan ja Karjalainen pääsi kokeilemaan alivoimalla läpiajoa, mutta numerot pysyivät muuttumattomina.

− Onnistuimme löytämään tänään tarvittavat maalipaikat. Tietyissä asemapaikkapelaamista vaativissa tilanteissa täytyy olla terävämpi jatkossa. Ensimmäinen voitto Jukureista tällä kaudella oli kuitenkin meille iso asia, totesi Tappara-päävalmentaja Jussi Tapola.

Kolmas erä lähti liikkeelle tunnustellen. Varovaisuus oli kuitenkin tipotiessään, kun kotijoukkueen puolustus oli unohtanut Jani Lajusen täysin yksin maalin eteen. Repo tarjoili limpun keskushyökkääjälle, jolla oli helppo työ siirtää Tappara kahden maalin johtoon.

− Tapparan kolmanteen maaliin asti he veivät peliä, mutta sen jälkeen meidän tekemisemme vapautui. Kun katsoo isoa kuvaa, on tämä hyvä suoritus. Tammikuun puolivälissä olemme pudotuspelitaistossa mukana, ja hallitseva mestari joutui tekemään tosissaan töitä voittaakseen meidät, analysoi Dufva.

Jo seuraavassa vaihdossa mikkeliläiset saivat kiekon Tapparan Dominik Hrachovinan selän taakse. Kiekko ei kuitenkaan ehtinyt ylittää maaliviivaa, joten osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. 

Hetki tästä eteenpäin otti Alexander Bonsaksen kirvesrinnoille kaksiminuuttisen. Sen aikana Zach Budish rankaisi, ja toi Jukurit jälleen maalin päähän. 

− Jukureita vastaan täytyy pitää paketti kasassa, ja yksilöiden on voitettava kaksinkamppailuita. Maalivahtipeli ja hyvä alivoima olivat tänään voittomme avaimia, Tapola pohdiskeli taiston tauottua.

Kotijoukkue myllytti voimakkaasti kohti tamperelaisten maalia koko viimeisen erän jälkimmäisen kymmenminuuttisen, mutta tulosta ei syntynyt.

Tappara otti kauden ensimmäisen voittonsa Jukureista maalein 2−4, kun Tappara-kapteeni Peltola karkasi viimeisellä minuutilla läpiajoon. Peltola kampitettiin, joten vaikka pikkumusta ei maaliin asti päätynytkään, tilanteesta tuomittiin maali kirvesrinnoille.

Kommentit

Avaintapahtumat

  • • Jukurien puolustuksen nukahdus
    Tapparan kolmas maali, joka oli samalla ottelun voittomaali, syntyi kotijoukkueen karmeasta merkkausvirheestä. Tappara-hyökkääjä Jani Lajunen sai päivystää Sami Rajaniemen maalin edessä pitkän tovin ennen maaliaan.