Jukurit voittoon mestareiden kohtaamisessa

Jukurit juhli torstaina historiansa ensimmäistä voittoaan Tapparasta.
Mikkelin torstai-illassa viime kauden Mestiksen mestari Jukurit sai ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan vieraakseen sarjakärjen ja hallitsevan suomenmestarin,Tapparan. Mestareiden kohtaamisesta voiton vei tällä kertaa Jukurit, joka nappasi arvokkaan voiton maalein 2-1.

Mikkeliläiset tekivät torstain liigakierroksella kovan tempun, kun Tappara jäi Jukureiden jalkoihin. Kotijoukkue oli jälleen isäntä kaukalossa, eikä viime otteluissa hyvin toiminut puolustus päästänyt tamperelaisvieraita ykkössektorin maalipaikoille.

− Ansaittu voitto Jukureille. He pelasivat äärimmäisen hyvän jääkiekko-ottelun: kamppailivat ja luistelivat hyvin, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola suitsutti nousijajoukkuetta.

Tapparalle aiheutti harmaita hiuksia Jukureiden aktiviinen karvauspeli ja paineistus vierailijoiden puolustusalueella. Hyökkäyksiinlähdöt eivät aluksi vierailijoilta onnistuneet, kun Jukurit rikkoi peliä taklauksillaan.

− Me olemme pelanneet hyviä pelejä, mutta Tappara on erittäin rutinoitunut joukkue ja tietää mitä siellä jäällä tehdään, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kehui puolestaan vierailijoita.

Kaksi kertaa avauserässä torjunut Jukurit-vahti Sami Rajaniemi aloittikin iltapuhteensa kunnolla vasta toisessa erässä, kun Tappara sai pelistä paremmin kiinni. Rajaniemi torjui ottelussa yhteensä 18 kertaa uhrautuvan Jukurit-puolustuksen edessä.

Jukurit nitkui, mutta onnistui maalinteossa

Kotijoukkue ei kuitenkaan antanut tamperelaisten nauttia isolukuisen mikkeliläisyleisön edessä kauaa, kun viime aikoina tehokkaasti toiminut Jukureiden nelosketju Joonas Kalliola-Topi Nättinen-Janne Kumpulainen vastasi ottelun avausmaalista. Osuma oli Kalliolan liigauran kolmas.

Vain minuuttia myöhemmin Jukurit synkensi vierailijoiden iltaa entisestään, kun Turo Asplund laukoi komeasti kiekon ohi Dominik Hrachovinan.

− Nitkuttiin pitkin matkaa, toisessa erässä ehkä vähiten. Siinä olimme eniten ytimessä, Dufva kertoi.

Kahdessa aiemmassa erässä kotijoukkue oli ottelussa kuskin paikalla, mutta kolmanteen erään Jukurit lähti puolustamaan 2-0-johtoaan. Peli kääntyikin Tapparalle, joka rakensi pitkiä pyörityksiä kotijoukkueen puolustusalueelle.

Viimeisen erän jälkipuoliskolla Tapparan työ tuotti tulosta, kun vierailijat kavensivat Veli-Matti Savinaisen ohjatessa Henrik Haapalan kovan syötön sisään. Vierailijat eivät kuitenkaan enää tämän jälkeen maalinteossa onnistuneet, sillä Jukureiden uhrautuva puolustus ja Rajaniemi varjelivat omaa maaliaan.

− Jukureiden pelitapa on äärimmäisen hyvä ja siihen lisänä hyvä maalivahtipeli, niin oikeaan osoitteeseen meni voitto tänään.

− Tänään meidän taistelu riitti loppuun asti. Voidaan olla ylpeä siitä, että meilläkin oli pelin elkeitä kentällä oli pitkin matkaa. Hieno voitto joukkueelle, iloitsi Dufva.