Matti Järvisen maalit jatkoivat Jukureiden vaikeuksia kotikaukalossa

Jukureiden otteet kotikaukalossa eivät ole silmiä hivelleet.
Jukureiden ja SaiPan keskiviikon kamppailu tarjosi katsojille fyysistä peliä, jossa ei tilanteilla herkuteltu. Kotijoukkue jäi tälläkin kertaa jäihin, kun lappeenrantalaiset taistelivat pisteet maalein 3-1.

SaiPa oli selvästi tehnyt kotiläksynsä ennen ottelua, sillä joukkue oli usein ajatuksen edellä mikkeliläisten pelatessa kiekolla. Vierailijoiden aktiivisesti ja fyysisesti pelannut puolustus piti mikkeliläiset kurissa, joten Jukurit joutui nöyrtymään vastustajalleen jo kuudennen kerran peräkkäin kotikaukalossaan.

Jukureiden kiekollinen peli jäi vajaaksi useaan kertaan koko ottelun ajan. Se näkyi varsinkin avauserässä, jossa mikkeliläispuolustus lahjoitti pariinkin otteeseen huippupaikkoja SaiPalle.

− Saimme hyviä pitkiä hyökkäyksiä kiekkokontrollin ansiosta ja onneksi saimme maalinkin palkkioksi hyvästä erästä, SaiPan päävalmentaja Ari Santanen kommentoi.

Vaikka kaksi syöttöpistettä saalistanut Brock Trotter osui avopaikastaan vain tolppaan, siirsi Matti Järvinen vierailijat johtoon kotijoukkueen puolustuksen jäädessä pahasti SaiPan karvauspelin jalkoihin.

− Ensimmäinen erä oli meille vaikea. Meillä oli vapaa viikonloppu ja me emme olleet pelirytmissä kiinni, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kertoi.

Toisessa erässä Jukurit sai pelistä paremmin kiinni ja joukkueelta löytyikin uskallusta pelata ja hyökätä aktiivisemmin.

− Toiseen erään Jukurit aktivoitui ja nosti karvausta. Se aiheutti meille kiirettä, emmekä enää pystyneet pelaamaan kiekon kanssa niin hyvin, Santanen harmitteli.

Vierailijat onnistuvat pitämään maalinsa puhtaana toisessakin erässä, vaikka se ei ollutkaan täysi itsestäänselvyys. Jukurit sai luotua omat paikkansa ja SaiPa joutui muun muassa tyytymään kolmeen peräkkäiseen pitkään kiekkoon.

Vaikka Henrik Koivisto pujottelikin kertaalleen SaiPan puolustuksen solmuun, ei mikkeliläisten kultakypärä onnistunut ohittamaan lappeenrantalaistan maalilla 28 kertaa torjunutta Frans Tuohimaata.

Jukuirit tasoitti, mutta sortui jäähyilyyn

Viimeisessä erässä Jukurit jatkoi kovaa yritystään. Lopulta työnteko palkittiin, kun Teemu Tallberg tasoitti 1-1:een Zach Budishin ja Marko Kauppisen esityöstä.

− Puristimme pelin tasoihin. Meillä oli erittäin hyvä ote, Dufva tuumi.

Tämän jälkeen mikkeliläisten hyvä kiri kuitenkin tyssäsi, kun joukkue jäähyili Budishin ja Janne Ritamäen ottaessa kaksiminuuttiset, minkä lisäksi Jukureille tuomittiin joukkuerangaistus.

Vierailijat tehtailivat ottelun ratkaisun jo ensimmäiseen ylivoimaan, kun Järvinen vietti kahden maalin iltaa lusikoimalla kiekon helpohkosti Jukurit-vahti Sami Rajaniemen patjan alta sisään.

Lopussa Jukureille tarjottiin mahdollisuus tasoitukseen ylivoimalla, mutta tälläkin kertaa kotijoukkueelle jäi luu käteen. Loppunumerot 3-1:een iski Tero Koskiranta, jolle maali oli kauden seitsemäs onnistuminen.