Tuokkolan debyytti sujui voitokkaasti − Kantola siivitti KooKoon voittoon

Tiistai-iltana Mikkelissä juhlittiin legendoja, kun Jukurit sai vastaansa KooKoon. Päävalmentaja Tuomas Tuokkolan ensimmäinen ottelu kouvolalaisjoukkueessa päättyi voitokkaasti, kun KooKoo nappasi 3-2-voitollaan pisteet itselleen.

Kalevankankaan jäähallissa nähtiin ennen ottelun alkua juhlallinen seremonia, kun Jukurit jäädytti Antti Laakson ja Petri Lehtosen pelipaidat. KooKoo onnistui kuitenkin synkentämään mikkeliläisjuhlia voittamalla itse ottelun maalein 3-2.

Myös päävalmentajansa vaihtaneelle KooKoolle ottelu oli erityinen, kun Tuomas Tuokkola valmensi ensimmäisen ottelunsa mustaoranssien riveissä.

− Usein käy näin, että valmentajavaihdoksen myötä pelaajat saa uuden elämän. KooKoo lähti puhtaalta pöydältä ja se oli erittäin raikas ja vahvasti pelaava vastustaja, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kiteytti.

Päävalmentajanvaihdos näytti tuoneen kouvolalaisille roimasti piristystä. Vielä ensimmäisellä viisiminuuttisella vierailijoiden peli oli hieman hukassa, kun kaksi kertaa maalin kulmalle unohdettu Miika Roine kuittasi kotijoukkueen 1-0-johtoon Turo Asplundin oivaltavasta syötöstä.

− Lähtö oli hankala, pelasimme ihan hyvää puolustuspeliä, mutta se 1-0 oli pieni lapsus, uusi KooKoo-käskijä Tuokkola aloitti.

Teemu Tallbergin puolittaisen läpiajon jälkeen myös vierailijat näyttivät heräävän otteluun. KooKoo saikin luotua hyviä pyörityksiä koko ottelun ajan mikkeliläisten päätyyn, mikä tuotti paljon vaikeuksia Jukureille.

KooKoo ei masentunut, vaan jatkoi pelaamista

Toisessa erässä paikat näyttivät olevan vähissä, mutta niin vain kouvolalaiset onnistuivat luomaan tasoituksen, kun KooKoon parasta peliä esittänyt ketju Sami Tamminen-Mikko Virtanen-Kai Kantola tehtaili pelin 1-1:een.

Maalintekijänä kunnostautui Kantola, joka ei ollut kaukana onnistua toiseenkin kertaan maalinteossa.

− Emme masentuneet, vaan jatkoimme pelaamista. Olen tyytyväinen meidän luistelutyöhön ja viisikon tiiviyteen, mitä halusimme tänään tehdä, Tuokkola tuumasi.

Viimeisessä erässä Jukurit onnistui viimeistelemään illan ainoan ylivoimaosuman Tallbergin ohitettua maalinedustalla Leland Irvingin.

KooKoo ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, sillä vierailijat rakensivat reiluun minuuttiin kaksi osumaa. Jan-Mikael Juutilainen tasoitti pelin, ja Mikko Jokela siirsi vierailijat johtoon ensimmäisellä osumallaan KooKoon paidassa.

− Kun jaksaa tehdä töitä, niin kiekkokin vähän pomppii meille. Maalinedestä päästiin kaksi tekemään ja voitettiin, tiivisti Tuokkola.

Lopussa Jukurit sai todellisen mylläkän vierailijoiden maalille, mutta joukkue ei onnistunut tasoituksessa. Tuokkolan valmennuskausi lähti täten käyntiin voitokkaasti.

− On vaikea selittää tuota loppua. Meillä lähti vähän lapasesta muutamassa minuutissa ja teimme virheitä, mitä emme ole tehneet aiemmin, Dufva kommentoi.

− Jukurit on aika hyvä joukkue tällä hetkellä. Tulos on kyllä meille hieno ja olen tyytyväinen siihen, mitä tänään esitettiin, Tuokkola kertoi.

Jukurit pelaa seuraavan kerran torstaina, kun se kohtaa kotonaan HIFK:n. Kouvolalaiset pelaavat myös kotikaukalossaan, kun TPS saapuu testaamaan KooKoon kotivireen.