Jukureiden haaveet eivät kaatuneet − Grönholmilla ei kautta ilman maalia

Jukureiden hyökkääjät saivat operoida rauhassa maalinedustalla.
Jukurit taisteli arvokkaat kolme pistettä lauantaina kotikaukalossaan, kun KooKoo taipui maalein 4-2. Vireessä oli etenkin amerikkalaishyökkääjä Zach Budish.

Mikkeliläisten pudotuspelihaaveet säilyivät lauantaina, kun joukkue nappasi kolme pistettä kouvolalaisilta. Jukurit kuitenkin tarvitsee vielä apuja muilta joukkueilta, sillä Ilves onnistui pitämään 5-3-voitollaan Lukosta kolmen pisteen etumatkansa Jukureihin.

− Meillä toiveet ovat vielä yllä. Erittäin hieno viimeinen viikko alkamassa, olemme panospeleissä mukana, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kommentoi.

Ottelu tarjosi runsaslukuiselle kotiyleisölle paljon tilanteita, tapahtumia ja ennen kaikkea maaleja. Vierailijoiden pelastus oli muutamaan kertaan Leland Irving, joka onnistui pitämään hyvillä torjunnoillaan lukemia siedettävinä, vaikka Jukurit pääsikin laukomaan monesti parhaimmasta sektorista.

− Jukurit oli äärettömän latautunut ja kurinalainen. Koko Mikkeli tuli tänään kaatamaan meitä ja ne kaatoivat ja olivat paljon parempia, KooKoon Tuomas Tuokkola tunnusti.

KooKoo ei pystynyt tällä kertaa vastaamaan Jukureiden maalivireeseen. Vierailijat onnistuivat kuitenkin häiritsemään muutamaan otteeseen korkealla karvauksellaan Jukureiden peliä, vaikka maalia joukkue ei onnistunut riistoistaan iskemään.

Jukurit aloitti ottelun jälleen räväkästi viime viikon lauantain tapaan, kun Joonas Kalliola vei kotijoukkueen johtoon ajassa 1.36. Joukkueelle tarjoutui myös monia muita paikkoja avauserässä, mutta Irving suostui antautumaan enää kertaalleen, kun Zach Budish oli maalinedustan herra ja hidalgo.

− Tänään oli tärkeä ottelun avausmaali. Se tuli meidän kannalta nopeasti ja saimme siitä hyvin energiaa. Toinen maali rauhoitti peliämme, Dufva tuumi.

Kouvolalaisten kenties paras paikka koko ottelussa siunaantui huimavireiselle Anrei Hakuliselle, joka ei kuitenkaan onnistunut nostamaan kiekkoa puolityhjään maaliin avauserän lopulla. KooKoo, eikä myöskään Ossi-Petteri Grönholm, jäänyt ilman maalia, sillä puolustaja kihautti kauden ensimmäisen osumansa ajassa 28.14.

KooKoo ei kuitenkaan saanut kunnollista kiriä aikaiseksi. Jukurit lisäsikin johtoaan toisen erän lopulla 3-1:een, kun Miika Roine kasvatti maalitiliään Turo Asplundin nerokkaasta syötöstä.

− Siitä pelistä olisi voitu saada vaikeampi, mutta onneksi Roine teki umpikierolla harhautuksella maalin toisen erän loppuun, Dufva kertasi.

Päätöserä ei suuria tunteita enää herättänyt, eikä KooKoo saanut kunnollista kiriä lopultakaan aikaiseksi, vaikka joukkue onnistukin kaventamaan pelin Jan-Mikael Juutilaisen osumalla 4-2:een erän lopulla. Jukureiden neljännen maalin päätöserässä iski Antti Jaatinen, jolle osuma oli kauden toinen.

Jukurit pelaa seuraavan kerran tiistaina kotonaan JYPiä vastaan. KooKoo pelaa niin ikään kotikaukalossa, kun se kohtaa Ilveksen.