Kärpät järjesti maalijuhlat - Jukurit jälleen vaikeuksissa kotikaukalossa

Kärppien 17-vuotias Jesse Koskenkorva oli yksi oululaisten onnistujista.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät haki maanantaina arvokkaat vieraspisteet Mikkelistä, kun joukkue nappasi kauden seitsemännen kolmen pisteen voittonsa maalein 6−1.

Jukureiden vaikeudet kotikaukalossa jatkuivat maanantaina, kun Kärpät vei pisteet Mikkelistä. Vasta sarjan 11. parhaan kotijoukkueen edellinen kotivoitto nähtiin marraskuun alussa, kun joukkue oli Pelicansia parempi luvuin 2−1.

Ottelun alun jälkeen erittäin kurinalaisesti ja tiiviisti pelannut Kärpät haki pisteet Mikkelistä murkalukemin 6−1. Jukurit ei pystynyt pidättelemään suoraviivaisesti maalille ajaneita oululaisia, jotka viimeistelivät tylysti mikkeliläisten virheistä.

− Tiesimme Kärppien tilanteen ja meidän piti käyttää se hyväksi, mutta me käytimme sen sillä tavalla hyväksi, että me ei tehty niitä töitä, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva harmitteli.

Kamppailun alussa kotijoukkue oli vierailijoihin verrattuna selkeästi paremmalla jalalla liikkeellä. Jukurit rakensikin hyviä paikkoja Jussi Rynnäksen vartioimalle maalille, mutta Kärpät-vahti selvitti Topi Nättisen ja Nestori Lähteen vaaralliset tilanteet varmuudella.

Yskähdellen käyntiin lähtenyt Kärppien hyökkäyskoneisto sai ensimmäisen laukauksen kohti Sami Rajaniemen vartioimaa maalia vasta pelin 12. minuutilla. Tämän jälkeen vierailijat kuitenkin esittivät pitkin ottelun hyvää ja rohkeaa peliä, jossa myös puolustajat nousivat tukemaan hyökkäyksiä.

− Pelasimme mielestäni erittäin hyvän jääkiekko-ottelun. Kärsivällistä tekemistä joka viisikolta ja koko joukkueelta, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkainen iloitsi.

Kärpät viimeisteli tylysti

Vierasjoukkue avasi ottelun maalinteon ylivoimalla ajassa 16.41, kun Jesse Saarisen nerokkaasta syötöstä laukonut Ville Leskinen onnistui maalinteossa.

Avauserän loppuun tullut maali loi oululaisten peliin itseluottamusta ja joukkue jatkoikin toisessa erässä hallintaansa. Vaikka Jukurit onnistuikin tasoittamaan Henrik Koiviston osumalla, eivät vierailijat tästä hätkähtäneet.

Kärpät tehtailikin kaksi nopeaa maalia, kun maalin eteen röyhkeästi ajaneen Mikko Niemelän ja toisen osumansa Liigassa tehneen Jesse Koskenkorvan osumat veivät pelin jo lukemiin 3-1, mistä lähdettiin myös toiselle erätauolle.

Viimeisessä erässä kotijoukkue sai näennäisesti alkuun hyviä tilanteita Rynnäksen maalille, mutta Jesper Piitulaisen tolppalaukausta lähemmäksi mikkeliläiset eivät päässeet.

Kärpät sen sijaan teki näyttävät kolme maalia. Ensin Antti Kalapudas laukoi ylivoimahyökkäyksestä 4−1-maalin, jonka jälkeen Mika Pyörälä onnistui lyömään kiekon tyhjään maaliin, kun Jukurit yritti jo kahdeksan minuuttia ennen erän loppua kavennusta.

− Tänään pystyimme pitämään pakettimme kasassa. Pystyimme tekemään myös maaleja sen verran, mitä ei olla pystytty tekemään koko vuonna, Suikkanen kommentoi.

Pyörälän onnistumisen jälkeen Saarinen kaunisteli loppulukemat 6-1, kun hyökkääjä luisteli puolittaiseen läpiajoon Keni Karalahden menettäessä kiekon siniviivalla.

− Vastustaja viimeisteli hyvällä prosentilla, eikä tänään ollut epäselvyyttä voittajasta, Dufva tuumasi.