Tuokkolan torjunnat Jukureiden turma − "Tuokkola ja epäonni estivät maalintekoamme"

LIIGA / Raportti
Hyvin torjunut Pekka Tuokkola sai ihailla myös paljon ohi menneitä laukauksia.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jukureiden haaveet pudotuspeleistä koki ison kolauksen tiistaina, kun joukkue hävisi niukasti kotikaukalossa JYPille, joka kuittasi pisteet maalein 3-1.

Jukurit aloitti heille tärkeän kamppailunsa tiistaina erittäin räväkästi avauserässä, eikä JYP pystynyt vastaamaan kotijoukkueen vauhtiin.

Vaikean avauserän jälkeen jyväskyläläiset onnistuivat iskemään tarvittavan voittomaalin hyvän jaksonsa päätteeksi, mikä lopulta riitti kamppailun voittoon, kun Jukurit ei onnistunut maalinteossa huippupaikoistaan huolimatta.

 Maalintekoa lukuunottamatta yksi meidän tämän kauden parhaimmista peleistä. Se ei kuitenkaan Liigan tämän hetken huippujoukkuetta vastaan riittänyt, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva tuumi.

Mikkeliläiset avasivat maalitilin tutulla tapaa kotikaukalossaan heti avausminuuteilla, kun Teemu Tallberg iski oman irtokiekkonsa maaliin ja siirsi Jukurit 1-0-johtoon.

− Emme pystyneet alussa vastaamaan Jukureiden momentumiin, JYP-käskijä Marko Virtanen harmitteli. 

Lepsusti aloittanut JYP tarjosikin Jukureille avauserässä monia todellisia maalipaikkoja. Hyökkääjät Turo Asplund ja Henrik Koivisto eivät kuitenkaan onnistuneet tiistaina viimeistelyssä.

JYP kuitenkin sai löytyä pelin tasoihin huonosta erästään huolimatta, kun Juha Uotila viimeisteli yllättäen vanhanaikaisella.

Robert Rooba iski voittomaalin, Jukurit tuskaili Tuokkolaa vastaan

Toisessa erässä JYP oli varsinkin ensimmäisellä kymmenminuuttisella hallitsevampi osapuoli. Pitkät hyökkäykset ja kiekonhallinta tuottivatkin tulosta, kun Robert Rooba iski jyväskyläläiset 2-1-johtoon maalinedustalta.

Jukurit ei puolestaan löytänyt tolkkua hyökkäyksiinsä, joten myös maalipaikat jäivät avauserää vähemmälle. Tasoitusmaalia lähimmäksi pääsi Olli Sipiläinen, jonka laukaus osui JYPin ja Pekka Tuokkolan onneksi yläputkeen. 

Päätöserässä vierailijat varjelivat maaliaan tiukasti, eikä Jukurit päässyt yllättämään peräti 37 kertaa torjunutta Tuokkolaa. Lähimpänä onnistumista oli tälläkin kertaa Henrik Koivisto, jonka laukaus painui Jukureille ottelusta tuttuun tapaan yli maalin.

− Kaikki toimi niin kuin piti ja saimme luotua riittävästi maalintekopaikkoja. Tuokkola ja epäonni estivät maalintekoamme, Dufva harmitteli.

Ottelun lopullisen ratkaisun iskilopulta Ossi Louhivaara, joka karkasi löymään kiekon tyhjään maaliin.

Lopputulos tarkoittaa sitä, että Jukurit tarvitsisi pudotuspeleihin päästäkseen lopuista otteluistaan kolmen pisteen voitot. Ilves onkin näillä näkymin säilyttämässä kymmenennen sijansa, sillä joukkueelle riittää vain yksi piste viimeisistä otteluista, jotta pudotuspelipaikka olisi varma.

Jukureiden kausi jatkuu torstaina Raumalla Lukkoa vastaan. JYP pelaa puolestaan seuraavan kerran lauantaina, kun KooKoo vierailee Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo