JYP palasi omaan arkeensa Puustisen johdolla - "Hienoa huomata pelaajien vastaavan huutoonsa"

LIIGA / Raportti
Puustinen osui kahdesti Jukureiden verkkoon.
Perjantaina tappion KooKoolle kärsinyt JYP palasi voittokantaan Jukureiden vieraana. Mikkeliläisryhmän vahvasta loppukiristä huolimatta täysi pistepotti matkasi Jyväskylään 3-1-numeroin.

Ottelun avauserä mentiin JYPin tahdissa, eikä Jukurit päässyt erässä hyökkäämään muutamia yksittäisiä pistoja lukuunottamatta. Mikkelläisryhmän peliä sotkivat myös rangaistukset, joita joukkueella vihellettiin erässä kaikkiaan kolme.

Jyväskyläläisten maalihanat ottelussa aukaisi Joonas Nättinen, joka pääsi nostamaan kiekon maaliverkkoihin. Maaliin vahvan esityön teki Janne Ritamäeltä kiekon karvannut puolustaja Mikko Kalteva. Erän puolivälin jälkeen Juuso Puustinen lisäsi hurrikaanipaitojen johdon kahteen maaliin maalinedusruuhkasta tökkäämällään osumalla.

− Ei me saatu alussa suoritustilaa sellaiseksi kuin sen pitää olla, se on kylmä fakta. Peliin tietysti vaikuttaa oman tekemisen lisäksi vastustajan tekeminen, mutta se suoritustila on tärkein asia. Se on jokaisella pelaajalla ja jokaisella joukkueella. Me ei saatu tänään sellaista suoritustilaa, mikä on Liigan huippujoukkueen vaatima taso. Tuommoinen ei vain riitä, totesi jukuriluotsi Risto Dufva.

Toisessa erässä Jukuritkin alkoi saamaan juonen päästä kiinni, mutta joukkueen hyökkäykset jäivät edelleen kulmiin, eikä ykkössektorin paikkoja juurikaan tullut. JYPin Nättisellä oli erän loppuhetkillä hyvä paikka iskeä 3-0-osuma, mutta Sami Rajaniemi pysäytti varmasti hyökkääjän yrityksen.

Jukureiden kiri jää vajaaksi

Päätöserän alussa JYP kuitenkin rokotti, kun Puustisen suoraan aloituksen jälkeen lähtenyt rannelaukaus painui yläkulmaan. Jukurit ei kuitenkaan takaiskusta lamaantunut, vaan järjesti kovan loppukirin. 

Jukureiden kirin käynnisti puolustaja Teemu Suhonen, joka laukoi siniviivalta ylivoimalla 3-1-kavennusmaalin. Maalin jälkeen sarvipäiden rynnistys yltyi ja ahne karvauspelaaminen tuotti ongelmia JYP-puolustukselle. 

Viime minuuteilla Jukurit pääsi hakemaan lisäosumia kuudella kolmea vastaan, kun Henri Kanninen ja Juha-Pekka Hytönen ottivat peräkkäiset jäähyt. Rajaniemi otettiin pois maaliltaan ja Jukurit saikin luotua muutaman hyvän tilanteen, mutta Jussi Olkinuora ei ollut enää yllätettävissä toistamiseen. Olkinuora venyi komeisiin torjuntoihin pariin otteeseen pyörityksen aikana. 

JYP-käskijä Marko Virtanen oli tyytyväinen joukkueensa parantuneisiin otteisiin perjantaiseen tappioon nähden.

− Se mitä puhuttiin eilisen Kouvolan reissun jälkeen ja tänä aamuna, niin on hieno huomata, että joukkue vastaa itse huutoonsa. Me palattiin meidän arkeen tässä ja ymmärretään, mitä voittaminen vaatii, Virtanen summasi.

Jukureille tappio oli viides peräkkäinen ja joukkueen pistesaldo näyttää edelleen nollaa. Jukuriluotsi Dufva uskoo kuitenkin vielä parannukseen.

− Tietenkin se lämmittää mieltä, että lopussa saatiin kiri aikaiseksi. Isossa kuvassa me ollaan nyt saatu tälläinen tie. Sitä tietä pitää kulkea ja etsiä niitä valonpilkahduksia sieltä. Helpompiakin teitä on olemassa, mutta nyt tämä on tullut meidän eteemme ja tämä tie kuljetaan sinne minne se vie. Nyt ollaan vähän synkässä metsässä, mutta eiköhän ne koordinaatit sieltä kohdilleen löydetä, muotoili Dufva.

− Tärkein, vaikein ja haastavin asia ammattilaiselle on saada se maksimi suoritustila. Se on vaikea saada silloin kuin sitä vaaditaan usein, niin kuin meiltäkin vaaditaan. Se on erittäin vaikea saada silloin kun on epävarmuustekijöitä, ja meillä niitä on huonon tuloksen myötä. Sieltä se pitää kuitenkin kaivaa.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat tiistaina kotiotteluilla. Jukurit isännöi silloin KooKoota ja JYPin vieraaksi saapuu Lukko.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo