Jukureiden kiri riitti yhteen pisteeseen − Markus Ruusu illan ykköstähtenä

Joonas Nättisen onnistumiset voittomaalikilpailussa takasivat voiton JYPille.
Mikkelin myöhäisessä lauantai-illassa kohtasivat Roosa nauha –kampanjan merkeissä vaaleanpunaisissa paidoissa pelannut Jukurit ja tutussa mustassa pelipaidassa vieraillut JYP. Vierasjoukkue vei lopulta kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-2.

Jukureiden kolmannen erän loistava kiri ei riittänyt tällä kertaa voittoon, kun jyväskyläläisten tiukka puolustustaistelu riitti lopulta viemään kaksi pistettä Mikkelistä. Ottelun ratkaisijaksi nousi kaksi kertaa voittomaalikilpailussa onnistunut Joonas Nättinen.

Yksi jyväskyläläisten onnistujista oli 19-vuotias liidadebytantti Markus Ruusu, jolle kirjattiin peräti 46 torjuntaa. Virkaveli Sami Rajaniemellä ei ollut yhtä paljon töitä, sillä hänelle merkittiin vain 16 torjuntaa.

Vaaleanpunaiseen pukeutunut Jukurit oli avauserän alkuun vielä hämmentynyt vaatetuksestaan, sillä erän alkupuolisko mentiin pääosin jyväskyläläisten merkeissä.

Hiljalleen myös Jukurit sai selvästi paremmin pelistä kiinni. Jopa 78 kertaa ottelussa laukonut kotijoukkue hallitsikin päällisin puolin koko ottelua, mutta mikkeliläisten onnistumisia maalien muodossa saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti.

− Kahden erän jälkeen 0-2 taululla. Jaksettiin sen jälkeenkin tehdä porukalla sitä hommaa ja saalistaa, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva tuumi ottelun tauottua.

JYP viimeisteli tylysti

Toisen erän alkuun Jukurit tuli kovalla höyryllä ja ensimmäiset viisi minuuttia mentiinkin täydellisesti kotijoukkueen komennossa. Niin ylärimaan osunut Jesper Piitulainen kuin hyvässä vireessä oleva Henrik Koivistokaan eivät onnistuneet ohittamaan Ruusua.

Jääkiekon tuttu lainalaisuus toteutui tälläkin kertaa: kun et itse tee, niin kaveri varmasti tekee. Vierailijat avasivat ottelun maalihanat, kun Jani Tuppurainen luisteli Mikko Kaltevan avaussyötöstä läpiajoon laukoen varmasti ohi Sami Rajaniemen.

Tämän jälkeen Ossi Louhivaara lisäsi JYPin johdon kahteen maaliin Juha-Pekka Hytösen tehdessä esityön.

Jukurit kampesi tasoihin, JYP vahvempi voittomaalikilpailussa

Päätöserässä ylivoimallakin myllyttänyt kotijoukkue ei näyttänyt ensin onnistuvan maalinteossa. Kuusi minuuttia ennen loppua mikkeliläisten kova työ palkittiin, kun Zach Budish rusikoi tahtomaalillaan kiekon väkisin ohi Ruusun.

Hetkeä myöhemmin Jukurit tasoitti ilman maalivahtia, kun Janne Ritamäki lusikoi kiekon sisään takatolpalta.

− Vähintäänkin ansaittiin ottelun tasoitus, linjasi Dufva.

Voittomaalikilpailussa kuudennessa parissa nähtiin ratkaisu, kun Joonas Nättinen osui toistamiseen tarkalla laukauksellaan. Jukureiden lopun taistelu toikin tällä kertaa yhden lisäpisteen ja kaksi pistettä matkasivat vierasjoukkueen mukana Jyväskylään.

− Onhan tämä ihan uskomatonta, että yhdeksän kierroksen jälkeen ollaan sarjassa kolmantena. Tässähän on pakko alkaa uskomaan, että me voimme pärjätä tässä sarjassa, Dufva veisteli puheenvuoronsa päätteeksi.