Jukureiden avauserän tykitys riitti voittoon toisen erän "luodeista" huolimatta

Jukurit sai tuulettaa kolmesti avauserään.
Mikkelissä käytiin lauantaina todella erikoinen kamppailu, kun Jukurit vei heille tärkeät kolme pistettä HPK:lta maalein 3-1.

Kotijoukkue aloitti ottelun tykityksellä, sillä joukkue iski kolme osumaa 48 sekuntiin. HPK joutuikin turvautumaan maalivahdin vaihtoon heti neljän minuutin jälkeen, kun Antti Karjalainen hyppäsi Emil Larmin tilalle.

− Anteeksiantamaton lähtö tuohon otteluun. Tiesimme, että Jukurit kamppailee vahvasti ja on tulossa kova ilta edessä. Ei onnistuttu ja nyt pelaajien ja valmentajien on otettava tästä oppi matkaan, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen aloitti.

Jukureiden osumat iskivät maalinteon aloittanut Turo Asplund, sekä kultakypärä Zach Budish ja Topi Nättinen, jotka onnistuivat maalinteossa myös torstaina Porin Ässiä vastaan.

− Se, että tekee kolme maalia alle minuuttiin, vaatii aika paljon muutakin kuin taitoa, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva tunnusti.

Avauserässä vierailijat eivät saaneet omasta lyhytsyöttöpelistään kiinni. HPK joutuikin useasti lyömään kiekon päätyyn heti punaviivan jälkeen, eivätkä hyökkääjät ehtineet päätykiekkoihin.

Toiseen erään pelin kuva muuttui täysin. Mikkeliläisten avauserän ilme ja ajatus oli tipotiessään, kun joukkue tyytyi puolustamaan koko erän, eikä kiekko käynytkään kuin kertaalleen HPK-vahti Karjalaisen hanskassa.

− Toinen erä oli meiltä vahva ja meillä olikin sitten paikat tehdä ne kolme maalia. Emme siinä onnistuneet ja Jukurit pelasi kolmannessa erässä hyvää johtoasemajääkiekkoa, Pennanen tuumi.

− Me olimme ampumaradalla koko porukka. Luoteja tuli ja niitä kohtuullisesti väisteltiin, Dufva kommentoi.

Kotijoukkueen peliä häiritsivät jäähyt, joita joukkue otti toiseen erään kolme kappaletta. HPK avasikin illan maalitilinsä, kun aikalisällä kuvionsa hioneitten hämeenlinnalaisten Sakari Manninen kavensi pelin 3-1:een kahden miehen ylivoimalla.

Jukureiden maalivahti Sami Rajaniemi joutuikin melkoiseen tulitukseen: HPK laukoi peräti 34 kertaa, joista maalille päätyi 15 kiekkoa Rajaniemen torjuttaviksi. Kotijoukkue hätäili erän aikana peräti viisi pitkää kiekkoa.

Päätöserässä HPK painoi kovaa päälle, mutta tässä erässä Jukurit varjeli maaliaan toistakin erää paremmin, eikä HPK päässyt huippupaikoille.

Jukurit pelaa seuraavan kerran tulevan viikon tiistaina Tapparaa vastaan Tampereella. HPK:n kausi jatkuu puolestaan kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan.