Ässät tiesi Jukureiden metkut − "Yllätimme syksyllä joukkuehyökkäyksellä"

Jukuripelaajia vartioitiin tiukasti torstaina Ässät-maalinedustalla.
Porilaisjoukkue oli torstaina terävämpi Mikkelissä, kun se puolusti jo ennestään tehottoman Jukurit-lauman nurin. Vähäisistä maalipaikoistaan osumat iskenyt Ässät voitti lopulta maalein 3-1.

Ässät-vahti Anreas Bernard oli kuin kotonaan torstaina Mikkelissä, sillä Jukureissa aiemmin pelannut maalivahti loisti ottelun kirkkaimpana tähtenä 25 torjunnallaan. Kotijoukkue ei pystynyt käyttämään tilanteitaan hyödyksi, eikä Bernardkaan lopulta joutunut venyttelemään nivusiaan vaikeimpiin torjuntoihin.

− Ässät kyllä puolusti niin hyvällä viisikolla. Emme kuitenkaan hirveän hyville maalipaikoille päässeet. Tämä oli 22. maalin tappio meille tässä Liigassa, jukurikäskijä Risto Dufva harmitteli.

Bernardin iltaa helpotti porilaisten tiivis puolustuspelaaminen maalinedustalla, ja mikkeliläisten hyökkäykset pysyivätkin vain kulmissa.

Avauserä mentiin selvästi Jukureiden merkeissä, vaikka joukkue ei onnistunutkaan maalinteossa.

Vierailijat tyytyivät avauserässä pysymään kiekon tiellä, ja Ässien energia kuluikin puolustamiseen. Hyökkäyspeli jäi ottelun alussa liikaa yksin yrittämiseksi, eikä joukkue päässyt luistelemaan vastahyökkäyksiin.

− Oli vaikea tuo ensimmäinen erä. Jukurit oli koko ajan niskan päällä. Emme saaneet tunnetta peliin ja peliä käyntiin, Ässät-valmentaja Jyrki Aho tiivisti.

Toisessa erässä porilaiset pääsivät peliin mukaan, kun Jukurit rikkoi kahdesti ja antoi vastustajalleen kahden mielen ylivoiman. Vaikka ketjumuutoksia tehneet vierailijat eivät maalinteossa onnistuneet, kääntyi peli heidän haltuunsa.

− Toiseen erään rupesi tulemaan oikeanlaisia ratkaisuja. Pelikin rupesi näyttämään meidän osalta jääkiekolta, Aho tuumi.

Ässät rankaisi Jukureiden yksittäisestä virheestä

Ennen Ässien todellista näytöstä vierailijoiden puolustus rakoili ensimmäisen kerran, kun Jukurit luisteli vastahyökkäykseen. Miika Roineen hyvän syötön maalinedustalle saanut Miika Koivisto ei kuitenkaan pystynyt viemään mikkeliläisiä maalin johtoon.

Kun Jukurit ei maalinteossa onnistunut, pistivät porilaiset lisää vauhtia peliinsä. Vastahyökkäyspelaamisestaan tunnettu Ässät naulasikin kaksi osumaa toiseen erään.

Ensin Matti Kuparinen hyödynsi tyhjän tilan maalinedustalla laukoen kiekon kylmänviileästi yläkulmaan.

− Tuli yhden pelaajan yksittäinen virhe, josta Ässät pääsi rankaisemaan. Se maalasi maiseman ihan uudenlaiseksi tässä ottelussa, Dufva harmitteli.

Tämän jälkeen aiemmin vastahyökkäyksessä maalitta jäänyt Jarno Kärki pisti samantyylisestä tilanteesta kiekon ohi Jukurit-vahti Sami Rajaniemen, jolle ei jäänyt minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Päätöserässä kotijoukkue ei saanut kiriään aikaiseksi, eikä Bernard joutunut kunnollisiin torjuntatöihin. Vaikka Jukurit onnistuikin kavennuksessa Turo Asplundin ohjatessa kiekon maaliin, ei Ässillä ollut kokonaisuudessaan suurempaa hätää kolmannessa erässä.

− Syksyllä saimme tulosta paremmin tehtyä. Pääsimme yllättämään tuolla joukkuehyökkäyksellä, Dufva kertoi.

− Nyt, kun kaikki ovat tiivistäneet puolustuspeliä, niin tilanteet pitäisi voittaa yksilötasolla joko kiekollisena tai kiekottomana. Siihen ei kykyä tällä hetkellä tai tänään ollut, Dufva päätti puheenvuoronsa.