Ässät voitti Ilveksen tiukassa pelissä − päätöserän taklaus puhutti

LIIGA / Raportti
Kiven miehistöllä ei ollut valmentajan sanojen mukaan hyvä päivä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves ja Ässät kohtasivat keskinäisten harjoitusotteluiden ensimmäisessä pelissä Tampereella. Ottelu oli kauttaaltaan tasainen, eikä kumpikaan joukkue onnistunut hallitsemaan peliä selvästi. Lopulta Ässät kampesi itsensä voittoon. Ottelun loppuhetkillä sattunut tilanne kuumensi tunteita.

Ottelu oli tasainen eikä hienouksia nähty, mutta ajoittaisia pyrskähdyksiä joukkueet kuitenkin tarjosivat Hakametsän yleisölle. Erityisesti Ilveksen nuori kaksikko Eemeli Suomi-Ville Meskanen oli pirteällä pelipäällä.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ei ollut 2-1-tappioon päättyneeseen otteluun tyytyväinen.

− Ei ollut hyvä päivä. Emme saaneet koko päivänä hommaa käyntiin. Flegmaattista touhua, Kivi puhkui.

Ässät sai tasaisen alun jälkeen hienoisen otteen pelistä itselleen. Siitä seurasi ajoittaista painetta tamperelaispäätyyn, ja Matias Soinnun harhasyötön myötä Jussi Makkonen pääsikin tuikkaamaan porilaisille illan avausmaalin.

− Meillä oli toisessa erässä mahdollisuudet päästä jo 2-0-johtoonkin, mutta meille tuomittiin lopulta jäähy, jonka lopussa Ilves pääsi tasoittamaan. Joskus peli menee niin kuin se menee, tuumaili Ässien pääkäskijä Jyrki Aho.

Teemu Rautiaisen 1-1-osuma syntyi maalinedusruuhkasta, jossa Ilves-hyökkääjä Mitch Wahl häiritsi sen verran Andreas Bernardin torjuntatyöskentelyä, että Rautiainen pääsi tuikkaamaan limpun verkkoon.

Ottelun kuohuttavin tilanne tapahtui kolmannen erän puolivälissä, kun Ilveksen Joonas Vihko lanasi Ässien Charles Bertrandin laidassa ikävän näköisesti. Bertrand talutettiin pukusuojaan ja Vihkolle tuomittiin tilanteesta suihkukomennus.

Valmentajat kävivät puolin ja toisin hieman lämpöisinä taistelun tiimellyksessä, mutta ottelun jälkeen kommentit olivat leppyneet.

− Mielestäni se oli pelitilanne. Tahaton kolaus. Toivottavasti hän ei loukkaantunut, totesi Kivi.

Aho oli kollegansa kanssa samoilla linjoilla, joskin vaitonaisempi.

− Ei tietenkään kukaan halua, että harjoituspeleissä kukaan loukkaantuu. Ei minulla ole siitä sen kummempaa sanottavaa. 

Aho ei vielä tiennyt tähtihyökkääjänsä terveydentilasta sen tarkemmin.

− En ole vieläkään lääkäri. Toivottavasti ei käynyt niin pahasti, että jäisi sarja-avaus väliin, Aho puntaroi. 

Vihkon saama viisiminuuttinen osoittautui lopulta ottelun ratkaisuksi, kun Ässiin vastikään jatkosopimuksen tehnyt puolustaja Jyri Marttinen tööttäsi siniviivalta kiekon ohi Ilves-vahti Antti Lehtosen.

Ilves ja Ässät kohtaavat uudelleen torstaina, kun joukkueet iskevät yhteen Porissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle