Hakametsässä yksi mies ylitse muiden - "Tuurilla voidaan selvitä"

Bernard oli tänään kentän kiistaton kuningas.
Hakametsässä taisteltiin elintärkeistä pisteistä pudotuspelien lähestyessä. Ilves vyöryi ottelun loppua kohden päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta ässävahti Andreas Bernard oli toista mieltä ja kolme pistettä matkasivat Poriin 0-1 lukemin.

Hakametsän tiistai-illan tärkeään kamppailuun pudotuspelien lähestyessä oli saapunut ilahduttavasti yleisöä. Reilulle 5500 silmäparille tarjottiin näytös, jonka kapelimestarina hääri 39 torjuntaa merkkauttanut Andreas Bernard.

Ottelun ainokaisesta vastasi vieraiden Jussi Makkonen, mutta ykköstähdestä ei silti ollut epäselvyyttä.

− Tänään Bernard oli loistava ja meidän ensimmäinen vaihtokierros oli hyvä. Oli todella vaikea päivä, mutta totta kai kolme pistettä lämmittää, kertaili Jyrki Aho ottelun jälkeen.

Ilves painoi miltei koko kolmannen erän päälle leijonan lailla, mutta laadukkaista paikoista huolimatta We are the kings ei pärähtänyt kertaakaan Hakametsän ämyreistä ilmoille.

− Jos ei mene niin ei mene, turha tässä on selitellä. 0—1-numerot kertovat oleellisen, ei auta, manasi Ilves-käskijä Karri Kivi joukkueensa tehottomuutta.

Ottelun lopussa kotijoukkue pelasi reilut kaksi minuuttia ilman maalivahtia ja saikin luotua muutaman kelvollisen maalintekopaikan, mutta Bernardin selän taakse kiekko ei silti löytänyt tietään.

Ässien salama-alku hiljensi Hakametsän

Ottelu sai räväkän startin, kun Makkonen ohjasi Jyri Marttisen viivalaukauksen verkon perukoille, kun pelikello oli vanhentunut ainoastaan 37 sekuntia.

− Minulla oli sellainen pieni intuitio, että jotain tällaista saattaisi tänään käydä. Aistin, että luvassa saattaa olla käynnistymisvaikeuksia ja ensimmäinen vaihto olikin aivan uninen, pohti pettynyt Kivi ottelun alkua.

Molempien joukkueiden kiekollisesta pelistä huokui ottelun tärkeys. Riskit olivat minimissä, mutta toisaalta kiekollinen suorittaminen vaikutti ajoittain jopa ylivarovaiselta, mistä seurasi helppoja kiekonmenetyksiä.

Ilves lepsuili maalipaikoissa, D'Amigo talutettiin pukusuojaan

Toisen erän alku meinasi olla kuin kopio ensimmäisestä. Tällä kertaa Ilveksen kultakypärää kantava Otto Koivula luikerteli maalipaikkaan ensimmäisessä vaihdossa, mutta ei onnistunut viimeistelyssä.

Vaikka nolla maalia ei ole ikinä hyvä suoritus, löysi Kivi suojattiensa esityksestä silti positiivistakin.

− Pelaajista aisti, että he pyrkivät ratkaisemaan. Hyvää ja vilpitöntä yrittämistä, erityisesti hyökkäyspäässä, mutta turha jossitella.

Tilannetta seuranneella ylivoimalla lähimmäksi maalintekoa pääsi ässälaituri Niko Ojamäki, jonka läpiajon Antti Lehtonen koppasi kuitenkin näyttävästi.

Sekä Ilves että Ässät pääsivät kokeilemaan erässä vielä kertaalleen ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Erän lopussa Ilves-hyökkääjä Jerry D'Amigo blokkasi kovan laukauksen, jonka seurauksena hänet talutettiin pukusuojaan. Ilves-kannattajien onneksi D'Amigo palasi otteluun kolmannen erän alkaessa.

Kolmannessa Ilves painoi päälle, mutta Bernard sulki ovet

Kaiken oleellisen ottelun kolmannesta erästä kertovat maalivahtien torjunnat: Ilves-maalilla Lehtonen kaksi ja ässävahti Bernard 18.

− Kyllä ajatuksena oli kolmannen erän pyörityksessä, että tuurilla voidaan tästä selvitä. Ei jääty kiinni, vaikka kaikki mahdollisuudet siihen oli, analysoi Aho kolmannen erän tapahtumia.

Kiekko pyöri monesti ässämaalin edustalla ja Bernard onnistui välillä torjumaan kiekot, vaikka oli selkä kentälle päin. Kertaalleen jouduttiin turvautumaan myös videotarkistukseen, mutta tuomiona oli käsien levitys - ei maalia.

Huolimatta kolmannen erän ilotulituksesta, Makkosen tekemä 0—1-maali ottelun ensimmäisessä erässä jäi tiistai-illan osalta myös Hakametsän ainoaksi.

Ilves matkaa seuraavaksi Lappeenrantaan, jossa se kohtaa perjantaina huikealla taisteluilmeellä pelaavan SaiPan. Ässät sen sijaan kohtaa jo torstaina kotiottelussaan myös kynsin hampain pudotuspelipaikasta taistelevan Jukurit.