Lehtosen nollaputki katkesi − Ilveksen taisteluilme kaatoi TPS:n

LIIGA / Raportti
Ville Meskanen iski takatolpalta illan voitto-osuman.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves jatkoi pudotuspelijahtiaan nappaamalla kolmannen voittonsa peräjälkeen. TPS katkaisi Antti Lehtosen nollaputken kolmannessa erässä, mutta voittoon asti sekään ei kantanut.

− Ihan oikea joukkue voitti, ei siinä mitään. Tämä oli nyt meille neljäs maalin tappio, ok, mutta ok-pelit eivät riitä. Tämä on pelin taso tällä hetkellä, ja siitä puuttuivat intohimo ja tunne, joita vaaditaan voittamiseen. Teema seuraaviin peleihin on, että se pitää vain kaivaa, analysoi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Ensimmäisessä erässä Ilves loi nopeista pistohyökkäyksistään muutamia oivallisia maalipaikkoja. Aleksandar Georgijev kuitenkin selvitti lähentelyt. TPS:n omat hyökkäykset päättyivät useimmiten suoriin laukauksiin, jotka eivät tuottaneet huippuvireiselle Antti Lehtoselle ongelmia.

Ilves siirtyi erän lopulla johtoon, kun Teemu Aalto latasi kiekon verkkoon hirmuisella pommilla suoraan Jarkko Parikan poikittaissyötöstä. Kotijoukkue pääsi vielä ylivoimalle, kun Per Savilahti-Nagander vippasi samassa tilanteessa kiekon katsomoon, mutta lisämaaleja ei erässä enää nähty.

− En taida muistaa tuollaista. Yllättävä jäähy, kommentoi Selin.

Parran pärinää herätti ottelun tuomaristo, joka näytti jättäneen pillit tyystin taskuihinsa. Savilahti-Naganderin rangaistus olikin ainoa aina kolmannen erän puoliväliin asti, vaikka syitä vihellyksille olisi ollut. Erityisesti viime aikoina tehokasta ylivoimaa pelanneen TPS:n tehoa tämä söi, sillä turkulaiset eivät päässeet ottelussa kertaakaan ylivoimalle.

Ilveksen 2-0-osuman toisessa erässä viimeisteli Olli Vainio. Puolustaja sai hyvän ristisyötön Juho Liuksialalta, otti tyhjät pois ja laukoi kiekon Georgijevin selän taakse.

− Kun näkee, kuinka vahva vastustaja oli, siihen nähden olen tyytyväinen. Kaikki oli tänään pelissä, ei jäänyt mitään, Karri Kivi kehui omiaan.

Maalin jälkeen TPS sai hyvää painetta aikaan, ja tällä kertaa pääsi haastamaan myös Lehtosta toden teolla hyvillä kiekonsiirteilyillään. Ilves ei päässyt millään purkamaan, mutta viimeinen terävyys turkulaisten viimeistelystä puuttui.

Erän loppupuolella Ilves onnistui kokoamaan oman pelinsä. Kunnon maalipaikoille se ei päässyt, mutta yksipuolinen turkulaispainostus muuttui päädystä toiseen aaltoilevaksi vauhtikiekoksi.

Ilves kesti Lehtosen putken katkeamisen

Päätöserän TPS aloitti ryminällä. Pelillisesti se jatkoi samaa myllytystä, kuin toisessa erässä, mutta tällä kertaa työ palkittiin. Ilkka Heikkinen laukoi kauden kymmenennen maalinsa viivasta. Samalla päättyi Lehtosen nollaputki, joka jäi lopulta 222.08 minuutin mittaiseksi. Liigan historiataulukossa Lehtosen putki oli viidenneksi pisin.

− Tietysti joukkueen voittoon on tyytyväinen. En oikeastaan itsekään katsonut mitään nollaputkia hirveästi. Se, että voitimme on tietenkin tärkeintä, mutta hieno asia Antille. Kertoo hänen hyvästä pelistään, mutta ennen kaikkea myös joukkueen hyvästä puolustuspelistä. Viime peleissä on ollut tasaista, hyvää suorittamista. Tämä on hänelle ensimmäinen liigakausi, alussa on paljon oppimista ja vieläkin paljon kehitettävää, kommentoi Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen suojattinsa otteita.

TPS sai maalistaan paljon lisävirtaa, ja vain paria minuuttia myöhemmin Tomi Kallio saikin hyvän tontin tasoitusmaaliin. Kova lyöntilaukaus kilahti kuitenkin ylärimaan.

Ilves ja Ville Meskanen tarjoilivat kuitenkin kylmän suihkun turkulaisille nopeasta vastahyökkäyksestä. Maalille toimitettu kiekko pomppi maalin katon kautta Meskaselle, joka puttasi kotijoukkueen taas kahden maalin johtoon.

− On tässä matkan varrella ollut niitä hetkiä, kun emme ole olleet lähelläkään kypsyyttä pelata loppuun asti. Sekin on sellainen oppimisen paikka, joka tulee siinä matkan varrella. Koko kauden ajan on haettu tasaisuutta, joka kerta on samat keinot käytössä. Yritetään hakea aina jotain, millä saada muutos aikaan, Kivi kertoi joukkueensa vireen taustoja. 

TPS painoi vimmatusti päälle, ja Teemu Väyrynen pääsi hakemaan kavennusta jopa rangaistuslaukausesta. Lehtonen osoitti kuitenkin, ettei ennätysjahdin päättyminen jäänyt kaivelemaan, ja nollasi yrityksen.

− Maalinteko seuraa sen intohimon mukana. Onnikin pitää ansaita, ja työmäärä ei ole tällä hetkellä riittävä. Ei siinä montaa huippupaikkaa ollut, siellä mylläsimme ja möyrimme. Tietysti toivoo, että saisi aina jotain. Ilves oli hyvä, alun jälkeen sai sen maalin ja pääsi viemään peliä. Nälkäisempi joukkue voitti tänään, arvosti Selin vastustajaa.

Turkulaisvieraiden pelatessa ilman maalivahtia Erik Thorell 3−2-kavennuksen maalin edestä. TPS-kiri jäi kuitenkin vajaaksi, kun Timi Lahtiselle vihellettiin kahden minuutin estämisjäähy vain 2.20 minuuttia ennen päätössummeria tämän mailan osuttua Lehtoseen.

− Olisiko aihetta ollut sukellukseenkin, hyvä oli suoritus maalivahdiltakin. Noin pitää tehdä, ihan oikein. Jos itse olisin ollut tuomari, olisin antanut molemmille jäähyn, Selin pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo