Hakametsässä tehtiin ja siirrettiin maaleja – sekä tapeltiin

LIIGA / Raportti
TPS sai tuulettaa maalia viidesti.
TPS johti Hakametsässä kenttätapahtumia alusta lähtien ja rutisti vakuuttavasti 5–1-voiton Ilveksestä. Ottelussa Otto Nieminen iski kaksi kauden ensimmäistä Liiga-maaliaan.

Erik Thorellin ja Otto Niemisen maalit heti ottelun alussa siivittivät turkulaiset komeaan voittoon. Vaikka Ilves tulikin myöhemmin maalin päähän, ei TPS hätkähtänyt, vaan jatkoi painamistaan kohti Ilves-päätyä. Loppulukevat olivat vakuuttavat 1−5.

Otto Koivula otti heti reilun minuutin pelin jälkeen kaksiminuuttisen, jolloin TPS pääsi pelaamaan ylivoimaa. Koivulan jäähy ehti vanheta vain yhdeksän sekuntia, kun Thorell värkkäsi illan avausosuman.

Ilves pääsi otteluun mukaan avausmaalin jälkeen, mutta vain hetkellisesti. Niemisen läpiajomaali vei vieraat jälleen kuskinpukille. Loppuerä olikin TPS:n painostusta, ja Hannu Toivonen Ilves-maalilla sai venyä parhaimpaansa.

Ilves-luotsi Karri Kivi otti aikalisän TPS:n toisen maalin jälkeen.

− Hemmetin halvat maalit alkuun ja muutama yksilönukahdus. Luin pelaajien energian, ja totesin, että parempi ottaa aikalisä. Semmoinen rauhallinen aikalisä, kertoi Kivi aikalisänsä taustoja.

TPS:n nuori hyökkääjä Nieminen oli eittämättä ottelun yksi suuria sankareita.

− Nieminen pelasi vielä eilen Mestistä TUTO:n paidassa. Tänään hieno sisääntulo tähän peliin, kiitteli TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin nuoren hyökkääjän panosta.

Ville Meskanen toi Ilveksen maalin päähän toisen erän alussa. TPS sai heti Ilves-osuman jälkeen mahdollisuuden ylivoimalla, mutta se jäi sillä kertaa tyhjäksi arvaksi. 

Ylivoiman päätyttyä turkulaiskolossi Jonne Virtanen nappasi kiekon ja purjehti Ilves-maalille, puikkasi ohi Toivosen ja veivasi joukkueensa kolmannen maalin kauniin yksilösuorituksen päätteeksi.

Ennen Virtasen osumaa Ilveksellä oli hyvä paikka tehdä tasoitusosuma, mutta maali siirtyi pois paikaltaan. Kiven mielestä temppu oli tahallinen.

− Sanoin vain tuomarille, että mielestäni maali siirrettiin tahallisesti.

Kun Ilkka Pikkarainen vielä lisäsi TPS:n johtoa Brett Bulmerin jäähyn aikana, oli ottelu käytännössä taputeltu − varsinkin, kun tupsukorvat eivät hyödyntäneet pitkää ylivoimajaksoaan toisen erän lopussa.

− Bulmer on hyvä pelaaja. Yritämme auttaa häntä pääsemään peliin mukaan. Tiedän, että meillä on monessa pelaajassa potentiaalia. Minun tehtäväni on saada se näkymään, Kivi totesi.

Kolmas erä oli tuloksen kannalta lähinnä kosmetiikkaa, vaikka Ilves painoikin muutaman hyvän paikan Aleksandar Georgievin maalille. Myöskään ketjumuutokset eivät tuoneet Ilvekselle lisäosumia.

− Vuorokauden sisään meille toinen vierasvoitto. Olimme mentaalisesti valmiina ja pelasimme nöyrästi. Vaikka teimme viisi maalia, puolustus toi meille tänään voiton, Selin sanaili.

TPS kesti Ilveksen vyörytyksen, ja Nieminen tekaisi vielä komealla yläriman kautta menneellä laukauksellaan illan toisen osumansa − ja loppuluvut 1-5:een.

Ottelun lopussa Ilveksen Jerry D'Amigo ja TPS:n Miro Keskitalo hermostuivat toisiinsa ja pudottivat hanskansa. Lyhyen tappelun jälkeen pelaajat ohjattiin pukusuojaan. 

TPS voitti Ilveksen vakuuttavasti ja suuntaa seuraavaksi monta kotiottelua sisältävälle ottelujaksolle. Ilveksellä on puolestaan edessä kolmen ottelun vieraskiertue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo