Sport ei päässyt alkua pidemmälle Tampereella − "Äijähän on ollut ihan nolla vuorokauden"

LIIGA / Raportti
Lehtonen torjui jälleen kaiken.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ilves ja Sport kohtasivat pudotuspelitaiston kannalta tärkeässä kamppailussa. Kotijoukkue tuli vaasalaisia valmiimpana otteluun ja naulasi pelin vakuuttavalla esityksellä.

Ilves niittasi ensimmäiseen kuuteen minuuttiin kaksi maalia, ja Sportin Markus Kankaanperä niittasi itsensä suihkuun. Ottelun alun tapahtumat siivittivät kotijoukkueen vakuuttavaan 4−0-voittoon. Antti Lehtonen pelasi toisen nollapelin kahden päivän sisään. 

− Äijähän on ollut ihan nolla vuokauden, murjaisi Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi.

Kaksikko Santeri Vuoti − Juho Liuksiala tehoili kaksi pistettä mieheen. Vuoti teki ensimmäiset pisteensä tamperelaisjoukkueessa, kun hän syötti Liuksialan tekemät kaksi maalia. Liuksiala teki ottelun avausmaalin jo toisella peliminuutilla.

Kankaanperä niittasi keskialueella Jerry D'Amigoa päähän. Kankaanperän kädet olivat tilanteessa korkealla. Puolustajalle tuomittiin 5+20-minuuttinen rangaistus, ja Ilves pääsi jauhamaan ylivoimaa.

Ylivoiman alkuun Teemu Rautiainen lisäsi kotijoukkueen johtoa, ja tupsukorvien myllerrys kohti Mika Järvisen maalia kesti koko viisiminuuttisen ylivoiman ajan.

− Tilanteessa täyttyivät kriteerit tulleeseen rangaistukseen. Pelaajan ei ole välttämätöntä loukkaantua tilanteessa. Tuomarilla on päätösvalta näissä tilanteissa, kertoi otteluvalvoja.

Ilves-merkkisen avauserän jälkeen Sport näytti jo tulevan peliin mukaan toisen erän alussa, mutta Ville Viitaluoman ottama tyhmä hyökkäyspään jäähy katkaisi vaasalaisten hyvän vaiheen.

Liuksiala lisäsi Ilves-johtoa kolmeen maaliin kesken vieraiden uuden rynnistyksen. Neljäskin maali kävi hetkeä myöhemmin lähellä, kun Michael Keränen huseerasi Järvisen maalin edessä.

− Alussa olimme vähän telineissä. Ilveksen ensimmäinen ja kolmas maali olivat meidän vaihtovirheidemme seurausta. Ilves liikkui paremmin ja ansaitsi voittonsa, summasi Sportin pääkäskijä Tomek Valtonen ottelun päätyttyä.

Ilves-kannattajat pitivät hyvää meteliä koko ottelun ajan, ja Hakametsän lehterit tärisivät miltei ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Ottelua seuraamassa olikin kunnioitettavasti yli 6 000 silmäparia.

Sport tuli kolmanteen erään lujaa, ja Lehtonen sai olla maalilla valppaana. Yhtä vaasalaisten tilannetta tarkisteltiin videolta asti, mutta kuparinen jäi rikkoutumatta.

− Tämä oli hyvä päivä. Tosi tasapainoinen esitys. Liuksiala ei ollut parilla ensimmäisellä kokeilukerralla valmis, mutta toisen käyntinsä jälkeen sanoin heti pelin jälkeen, että hän jää tänne loppukaudeksi, Kivi pyöritteli.

Sport sai vielä hengen päälle ottelun loppuun sen jälkeen, kun Olavi Vauhkonen ja Marcus Fagerudd nuhjasivat keskenään. Markus Nenonen pääsi kilauttelemaan Ilves-veräjän rautoja Sportin pelatessa ilman maalivahtia.

Aleksi Mustonen viimeisteli illan loppulukemat tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo