Ilvesläisten kauden avausmaalit eivät riittäneet Sportia vastaan

Antti Lehtonen oli voimaton Joel Kivirannan tarkan laukauksen edessä.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikon ainoassa Liiga-ottelussa kohtasivat sarjataulukon keskivaiheilla olevat Ilves ja Sport. Vaihderikkaan ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan aina jatkoajalta saakka, jossa Joel Kivirannan komea laukaus ratkaisi loppulukemat vieraille 3-4.

Tamperelainen kotijoukkue nappasi kauden avauskohtaamisesta kolme pistettä kotiin vietäviksi, joten vaasalaisilla oli revanssi mielessään. Vauhdikkaasti ottelun aloittanut vierailija ei pystynyt pitämään otettaan koko pelin aikaa, mikä herätti Sport-valmentaja Tomek Valtosessa närää.

- Löydettiin tie voittoon. Mutta se tapa jolla voitettiin, ei miellytä yhtään. Veimme peliä ja meillä oli mahdollisuus katkaista Ilveksen selkäranka, mutta päästimme heidät peliin mukaan.

Ilveksen ottelu sai kammottavan alun, kun Aleksi Laakso vei vieraat johtoon jo neljän minuutin jälkeen. Tupsukorvien maalia vartioinut Antti Lehtonen ei saanut Sport-hyökkääjän siniviivaheittoa kiinni, vaan tiputti pelivälineen suoraan maalin eteen Laakson poimittavaksi.

Avausmaali ja sitä edeltäneet otteet olivat Ilves-luotsi Karri Kivelle tarpeeksi. Aikalisä ei kuitenkaan tuonut kotijoukkueen otteisiin lisäryhtiä, vaikka pahin unisuus kaikkosi silmistä.

- En edes muista, milloin olen viimeksi ottanut aikalisän viiden minuutin jälkeen. Jotenkin se lähti siitä harhasyötöstä. Se oli sellainen viiden minuutin kooma.

Vaasalaisten pirteä alku

Sportin pirteys jatkui läpi avauserä, eivätkä tamperelaiset tahtoneet löytää punaista lankaa. Vaasalaiset hyödynsivät erän lopussa Ilveksen oman pään sekoilun, kun Olavi Vauhkonen napautti ranteella vieraat jo kahden maalin johtoon.

Vaasalaisten ilo jäi kuitenkin lyhyeksi. Vaikean ja tehottoman alkukauden pelannut Mitch Wahl onnistui avaamaan kauden maalitilinsä miinuskulmasta lähteneellä heitolla. Kiekko pompahti verkkojen perukoille Sport-vahti Rasmus Rinteen selästä.

Kotijoukkue luisteli toiseen erään huomattavasti pirteämpänä, mikä piti Sportin poissa todellisilta maalipaikoilta. Lehtonen ei joutunut työskentelemään kuin neljän torjunnan verran, kun taas Ilves tulitti Rinnettä 11 kertaa. Erän lopussa painostus viimein palkittiin, kun Teemu Rautiainen onnistui pitkän pyörityksen jälkeen tuomaan kotijoukkueen tasoihin. Myös Kivi kiitteli joukkueen ilmettä.

- Olen tyytyväinen siihen, miten jengi sai kasattua itsensä. Pyrin ruokkimaan yrittämistä, enkä halua nähdä mäyräkoirailmeitä. Tämä vie kuitenkin aikaa.

Pitkän kaavan kautta

Kolmas erä alkoi Ilveksen komennossa. Vierailijoiden jäähy kostautui, kun täksi kaudeksi tupsukorviin siirtynyt Teemu Aalto latasi viivalta erän kolmannella minuutilla 3-2-johdon. Kyseessä oli Aallon kauden avausmaali.

Varsinaisen peliajan viime hetket olivat täynnä draamaa, kun Sport sai kiekon maaliin vain puoli minuuttia ennen pelin päättymistä. Osumaa tarkastettiin videolta pitkän aikaa, mutta kotiyleisön pettymykseksi Tomi Körkön suoritus hyväksyttiin. Jatkoajalle venähtänyt iltapuhde päättyi lopulta Kivirannan komeaan laukaukseen vain hetki Ilves-jäähyn päättymisen jälkeen.

Ilveksen matka jatkuu heti huomenna, kun tamperelaiset matkaavat Poriin mittaamaan Ässien kunnon. Sport saa sen sijaan viettää välipäivää ennen perjantaista kotiottelua Jukureita vastaan.