Toivosen nollapeli ja Suomen kauden ensimmäinen Ilveksen voiton takeina D'Amigon debyytissä

Kauden ensimmäinen maistui Suomelle.
Ilves selätti JYP-peikkonsa aiemmin tällä kaudella voittamalla ottelun Jyväskylässä. Nyt Tampereella käydyssä ottelussa maalit olivat tiukassa, mutta lopulta kotijoukkue punnersi voittoon.

Ottelu oli vauhdikas ja tilanteita syntyi molemmissa päissä kenttää. Sekä Ilveksen Hannu Toivonen että JYPin Pekka Tuokkola esittivät hyviä torjuntoja pitkin iltaa. Ilves oli maalipaikoissaan kuitenkin sen verran etevämpi, että onnistui punnertamaan jyväskyläläisistä voiton maalein 2-0.

Liiga-debyyttinsä tehnyt 25-vuotias Jerry D'Amigo pelasi mainiosti saalistaen myös avauspisteensä Veli-Matti Vittasmäen osumaan.

− D'Amigolta hyvä sisääntulo ryhmään. Hän on jo muutaman päivän ajan tuonut raikkautta ryhmäämme. Hän on työteliäs pelaaja. Tykkään hänen elekielestään, loitsi Ilves-luotsi Karri Kivi.

Vaikka maaleilla ei Hakametsässä mässäiltykään, pelin taso oli silti parempi kuin lukemat antavat ymmärtää.

− Tämä oli juuri sitä mitä tarvitsimme. Ensimmäisen varovaisen erän jälkeen kaksi seuraavaa olivat kauden parasta peliämme, iloitsi Kivi.

Avauserä oli hieman hermostunutta kiekkoa ja ainoastaan Markus Jokisen ja Otto Koivulan kahdella yhtä vastaan -hyökkäystä voitiin tituleerata huippupaikaksi.

D'Amigo sai heti ensimmäisessä ottelussaan vastuuta niin yli- kuin alivoimallakin.

− Kaksi ensimmäistä erää olivat hieman väsynyttä peliä. Viimeinen erä oli hyvää, syöttöpisteen Ilveksen 2-0-maaliin hyvällä oivalluksella saalistanut D'Amigo tuumasi.

Ilves tuli vahvemmin toiseen erään, siinä missä JYP hallitsi hienokseltaan ottelun alkua. Matias Sointu käänsi kiekon kohti Tuokkolan maalia ja Eemeli Suomi oli paikalla. Hän niittasi kauden avausmaalillaan tupsukorvat johtoon.

− Kyllä nuoresta miehestä alkoi jo näkyä, ettei onnistumisia ollut tullut. Hän on kuitenkin sellainen pelaaja, joka on tehnyt pisteitä koko ikänsä, Kivi virkkoi nyt onnistuneen Suomen viime aikojen tekemisestä.

Ilves-leirissä oltiin keskitytty tiukasti alivoiman harjoitteluun. Se kannatti, sillä tamperelaiset selvittivät illan kaikki neljä alivoimaansa.

Päätöserässä Ilves ei hätääntynyt, vaan pelasi viisaasti. JYP sai muutamia hyviä vastahyökkäyksiä kohti Toivosta, mutta vieraiden maalisarake pysyi nollassa.

− Tällaista tämä on ollut. Ensimmäinen erä oli hyvää, mutta sitten peli heilahti. Maalinteon tehokkuutta haemme. Paikoista pitää pystyä tekemään, murahti JYP-päävalmentaja Marko Virtanen.

Vittasmäen vietyä Ilveksen 2-0-johtoon aloitti JYP loppurutistuksensa. Ylivoimapeli ei kuitenkaan painunut uomiinsa ja jäähytkin sotkivat loppukiriä.

− Nuoret pelaajamme, kuten Arttu Likola ja Urho Vaakanainen olivat tänään hyviä. Heiltä löytyy sellaista nuoren miehen luonnetta, Virtanen analysoi.

Kauden ensimmäisen nollapelinsä pelanneen Toivosen johdolla Ilves nitisti JYPin jo toistamiseen tällä kaudellä loppuluvuin 2-0.