Ilveksellä synkkä ilta: tappio voittomaalikilpailussa, Sandell loukkaantui

Sami Sandellin ilta päättyi ennenaikaisesti päätöserässä.
Kuva © Jarno Hietanen
HPK ryösti kaksi pistettä Hakametsästä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4–3. Ilveksen illasta teki entistä synkemmän Sami Sandellin loukkaantuminen kolmannessa erässä.

Mainiosti kautensa aloittanut Ilveksen keskushyökkääjä Sami Sandell loukkaantui kolmannessa erässä, kun hyökkääjä punnersi maalille. Tilanteessa Sandellin oikea polvi ilmeisesti vääntyi, ja hyökkääjä viittoi heti kaaduttuaan apua vaihtoaitiosta. Sandell talutettiin kentältä pois, eikä hän varannut painoa oikealle jalalle.

Entistä kurjemman Sandellin tilanteesta tekee sen, että Sandell kuntoutti tälle kaudelle itseään kymmenen kuukautta vasemman polven operaation jälkeen. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi ei osannut vielä sanoa, mikä Sandellin tilanne on.

− En varmaan halua edes kuulla Sandellin tilannetta. Lääkärin kanssa puhutaan tänään ja huomenna.

Kivi tahtoi ajatella positiivisesti ja toivoi, että Sandellin tilanne ei ole niin paha kuin miltä näytti.

− En tiedä, voiko pelaajan ruutu kamalasti suurempi olla kuin mitä se Sandellilla on tässä joukkueessa. Erityisesti Sami Sandellin itsensä kannalta tärkeää olisi, että tästä selvittäisiin.

Ilveksen joukkueen lääkäri Ilari Pajamäki ei halunnut kommentoida Sandellin tilannetta.

Maalitalkoot kahdessa ensimmäisessä erässä

Ottelussa riitti tapahtumia muutenkin. Jo ensimmäisen erän alkuminuuteilla Ilves oli siirtyä johtoon keskialueelta lähteneellä löysällä vedolla, sillä kiekko kilahti tolpassa. Vajaan viiden minuutin kuluttua tästä tupsukorvat pääsivät ottelussa kuskin paikalle, kun pelikieltonsa kärsinyt Markku Flinck ohjasi Markus Jokisen vedon maaliin.

Ilveksen johto taittui kuitenkin muutaman minuutin kuluttua, kun Janne Lahti purjehti omasta puolustuspäästä aina Ilves-maalin eteen ja upotti kiekon Hannu Toivosen selän taakse.

− Aloitimme tosi hyvin ja olimme ensimmäiset 20 minuuttia todella vahvoja, vaikka jäimmekin vähän tappiolle. Meillä oli hyvä valmistautuminen ja veimme alkua, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

Toisen erän HPK aloitti terävästi, kun Teemu Suhonen vei viivakudillaan vieraat 2–1-johtoon. Osuma syntyi ylivoimalla ja oli Suhosen uran ensimmäinen maali Liigassa. Pian johto-osuman jälkeen Miro Ruokonen koukki itsensä jäähylle. Myös Ilves hyödynsi erikoistilanteen, kun Sami Sandell toi tupsukorvat tasoihin ajassa 21.34.

Erässä nähtiin vielä kaksi osumaa: Matias Sointu vei Ilveksen uudelleen johtoon erän puolivälin jälkeen. HPK pääsi kuitenkin rokottamaan Ilvestä uudelleen ylivoimalla, kun Valtteri Ilomäki istui kaksiminuuttistaan koukkaamisesta.

− Olen tyytyväinen siihen, että saimme kaksi ylivoimamaalia. Ylivoima on tökkinyt meillä, mutta nyt siinä näkyi oikeita asioita.

Ratkaisu vasta voittomaalikilpailussa

Kolmannessa erässä molemmilla riitti tilanteita. Ilveksen paras tilanne syntyi jo erän toisella minuutilla, kun Aleksi Mustosen laukaus sujahti jo Emil Larmin taakse ja kävi lähes maaliviivalla asti. Nuori HPK-maalivahti onnistui kuitenkin vielä palauttamaan kiekon takaisin peliin.

Parin minuutin kuluttua Mustosen paikasta Sami Sandell taisteli itsensä maalin eteen. Tilanne päättyi kuitenkin Ilveksen kannalta ikävästi, kun Sandell loukkaantui.

Päätöserän puolivälin jälkeen Ilves pääsi kahden miehen ylivoimalle, mutta HPK-pelaajat katkoivat syötöt hyvin, eikä tupsukorvat onnistuneet siirtymään enää johtoon.

Kolmannen erän lopussa Markus Jokiselle tuomittiin vielä kaksiminuuttinen kampituksesta. HPK ei onnistunut tekemään varsinaisen peliajan lopussa enää maalia, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

− Emme ihan jaksaneet loppuun saakka. Nelosketjumme ei ollut tänään niin hyvä kuin olisimme toivoneet. Lopussa alkoi vähän askel painaa, mutta pitää olla tyytyväinen kahteen pisteeseen, vaikka kolme pistettä tietysti kiinnosti, Pennanen kertoi.

Jatkoajan paras paikka siunaantui Ilveksen Eemeli Suomelle, joka pääsi viimeisellä minuutilla laukomaan maalin edestä. Suomi ei kuitenkaan saanut heti kosketusta kiekkoon, ja Larmi ehti liukua laukauksen tielle.

Lopulta ottelun ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta, jossa onnistui ainoastaan HPK:n Oula Palve. Näin kaksi pistettä matkasi Hämeenlinnaan.

− Esitykseen ei voi olla tyytyväinen. Yksi piste ei tyydytä. Tämä koko päivä oli sellainen, ettei tällainen voi kamalasti valmentajaa miellyttää: löytyi liian paljon parannettavia asioita, Kivi kommentoi pelin jälkeen.