Ilves nujersi maalinteon kanssa painivat porilaiset - "Himoa, himoa ja himoa"

LIIGA / Raportti
Hannu Toivonen oli ohittamaton muuri porilaisille vierailijoille.
Kuva © Jarno Hietanen
Maajoukkuetauolta palannut Liiga jatkui Tampereella, kun Ilveksen vieraaksi saapui Ässät. Tasapainoisen ottelun kotiyleisölleen esittäneen Ilveksen 2-0-voitto oli liikaa porilaisille, jotka jatkoivat viimeistelemisen kanssa painimista.

Liigan keskivaiheille sijoittuneet Ilves ja Ässät kohtasivat Tampereen keskiviikkoisessa ja lumisateisessa illassa. Tasaisen sarjataulukon ansiosta muutamakin piste muuttaa asetelmat päälaelleen, joten kyseessä oli molemmille erittäin tärkeä ottelu. Maalinteon kanssa painineiden joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi porilaisten voittoon.

Lievänä ennakkosuosikkina kaukaloon luistellut Ilves aloitti ottelun terävästi. Tamperelaiset saivat luotua porilaisten maalia vartoineen Ari Ahoselle tukun vaarallisia tilanteita, kun taas tupsukorvien veräjänvartija Hannu Toivonen sai keskittyä kaukolaukausten koppaamiseen.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina avauserän loppupuolelle. Juhlaotteluaan pelannut Markku Flinck sai kierrellä porilaisten hyökkäysalueella vapaasti aina maalin edustalle asti. Ensimmäisen yrityksen Ahonen sai torjuttua, mutta toinen laukaus oli jo liikaa. Kyseessä oli 31-vuotiaan ja 300. Liiga-ottelunsa pelanneen hyökkääjän kauden toinen osuma.

– Ensimmäinen erä oli osaltaan ihan ok. Avauserässä jäi jälleen se tärkein eli maali tekemättä. Vastustaja käytti meidän hölmöilyistä oman paikkansa ja sillä siisti, tuumasi porilaisten päävalmentaja Jyrki Aho ottelun jälkeen.

Vierailijoita ei päästetty maalille

Toinen erä jatkui kotijoukkueen komennossa. Patapaidat pääsivät muutamaan kertaan kokeilemaan Toivosen virettä kaukolaukauksilla, mutta Ilves-maalivahdin torjuntavire piti yritykset tuloksettomina. Vaikka kotijoukkue kilautti erän aikana kahteen otteeseen maalirautoja, tulostaululle ei saatu jäähymerkintöjä enempää. Patapaitoja luotsannut Aho harmitteli maalille menemisen vaikeutta.

– Maalille mennessä pitäisi olla samassa rytmissä. Sillon kun ei olla, niin pitäisi tehdä liikkeitä, että päästäisiin siihen samaan rytmiin. Yleensä maalille meneminen vaatii kokoa ja halua. Me vielä opetellaan sitä etenkin näiden nuorten pelaajien kanssa, että miten sinne pääsee. Himoa, himoa ja himoa pitää olla, sekä sitten valmius uhrata omaa kroppaa.

Porilaisten kärkihyökkääjä Jarno Kärki kiinnitti huomiota samaan asiaan.

– Näennäisesti oli paljon hyvää ja laukaisupaikkoja, mutta maalille ei päästy. Sieltähän Ilveskin löi ensimmäisensä.

Ilves sai nollattua loppukirin

Kolmannen erän alku meni patapaitojen tahdissa, mutta vierailijat eivät saaneet hallintaansa viimeisteltyä. Kotijoukkue sen sijaan käytti paikkansa hyväkseen, kun Ilvekseen ennen maajoukkuetaukoa liittynyt Jerry D'Amigo karkasi keskualueelta. Yhdysvaltalainen hyökkääjä ohitti Ahosen napakalla rannelaukauksella.

Vierailija ei saanut lopulta todellista takaa-ajoa aikaiseksi, vaikka pelasivat viimeiset minuutit ilman maalivahtia. Etenkin Ilveksen riveihin liittynyt Brett Bulmer pelasi vakuuttavasi ottelun päätöshetkillä. Asia ei jäänyt Ilves-luotsi Karri Kiveltä huomaamatta.

– Tietysti Toivosen hieno nollapeli ja Bulmer tuli hyvin mukaan. Tänään ei saanut hyökkäyspäässä tulosta, mutta tuossa lopussa oli todella smarttia pelaamista kun voitosta pelattiin.

– Olihan se tasapainoinen ottelu. Varmaan rauhallisin olo, mitä tänä vuonna ollut missään ottelussa. Hyvin päästiin varsinkin tauon jäljiltä liikenteeseen.

Myös vastustajan leirissä todettiin tosiasiat. Jo toinen maaliton peli sekä kirin puuttuminen saivat vierailijoiden päävalmentajan mietteliääksi.

- Ei me saatu kunnon takaa-ajoa ja nälkää aikaiseksi ollenkaan. Täytyy tietysti nostaa hattua Ilvekselle, joka taisteli lujasti, puolusti kovasti ja teki hommansa lopussa. Me ei pystytty tarpeeksi kovasti siihen vastaamaan.

– Kun ei olla kahteen peliin tehty maalia, niin silloin voittaminen on aika vaikeaa.

Ässät jatkaa vieraskiertuettansa pääkaupunkiseudulle, jossa vastaan luistelee HIFK. Ilveksen kausi jatkuu perjantaina paikallispelillä Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo