HPK vei kolme pistettä selvin numeroin: "Peli sakkasi hyvän puolustuksen edessä"

HPK:n puolustus pelasi uhrautuvasti läpi ottelun.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Liigan kärkipäässä porskuttava TPS kohtasi HPK:n Hämeenlinnassa. Pirteästi ottelun aloittaneen vierasjoukkueen kompastuskiveksi osoittautui HPK:n puolustusmuuri. Kotijoukkue vei ottelun lopulta selvin lukemin 4-1.

Kotijoukkue aloitti ottelun kotikaukalossaan tutulla terävällä tyylillä. TPS:n puolustus peitti hyvin laukauksia, eikä Oskari Setänen maalillaan joutunut venymään haamutorjuntoihin.

TPS sai vietyä tilanteet paremmin vastustajan maalille saakka ja loi vaarallisemmat maalipaikat. Emil Larmi HPK:n maalilla piti torjunnoillaan numerot nollissa.

HPK-luotsi Antti Pennanen kertasi ottelun kulkua valmentajahaastattelussa.

− Alussa TPS sai muutaman huippupaikan ja onneksi Larmi oli jälleen mies paikallaan. Todella iso voitto meille, kun oli vielä huippujoukkue vastassa. Meillä oli tiedossa, ettei TPS kaadu ilman täydellistä onnistumista, Pennanen kommentoi.

− Tyytyväinen täytyy olla joukkueen tekemiseen ja varsinkin puolustuspelaamiseen, Pennanen jatkoi tyytyväisenä.

Ottelua oli pelattu viisi minuuttia, kun Ilkka Pikkaraisella oli ensimmäisen kerran asiaa vastustajalle. Petteri Nikkilän kanssa käydyssä keskustelussa oli linjatuomari mukana jakamassa puheenvuoroja. Sama parivaljakko oli napit vastakkain useaan otteeseen pelin aikana.

HPK avasi ottelun maalihanat ensimmäisen erän lopussa Oula Palven osumalla. Niclas Almari ja Janne Lahti saivat osuman alustamisesta syöttöpisteen mieheen.

Julius Vähätalo oli jo lähellä tasoittaa lukemat, mutta ei onnistunut nostamaan kiekkoa maalin vapaana ammottavaan yläkulmaan.

HPK:n toisen osuma tuli siirretyn rangaistuksen aikana. Henrik Tallinder huitaisi Juha Koivistoa kasvoihin joukkueen pelatessa jo valmiiksi alivoimalla. Koivisto rankaisi vierasjoukkuetta saamastaan kohtelusta pistämällä kiekon verkkoon.

HPK sai otteen pelistä maalin jälkeen ja päävalmentaja Ari-Pekka Selin otti aikalisän toisen erän puolivälissä rauhoittaakseen joukkueensa tekemistä.

− Meillä oli pirteä aloitus otteluun. Toisessa erässä alkoi sitten sakkaaminen ja otimme vielä jäähyjä päälle. Toisesta takaiskusta emme meinanneet päästä millään yli. HPK puolusti todella hyvin, emmekä pystyneet viemään kiekkoa maalille, Selin manasi ottelun jälkeen.

TPS sai aikalisän jälkeen juonesta kiinni ja seuraavaksi oli Pennasen vuoro tehdä sama peliliike. Pennanen antoi samalla pelaajille mahdollisuuden kerätä voimia, kun kotijoukkue oli pakotettu ottamaan pitkäkiekko pyörityksen päätteeksi.

Joni Tuulola vei HPK:n jo kolmen maalin johtoon komealla siniviivalaukauksella. Tuulola kolisutteli ottelussa jo aikaisemmin TPS-maalin yläputkea.

− Onneksi sain maalin aikaiseksi, ettei tarvinnut pidempään odottaa. Viimekaudella sai odotella vähän kauemmin, Tuulola totesi hymyillen.

− Olemme pystyneet kääntämään maalin pelejä ja minun mielestä se osoittaa lujaa luonnetta joukkueelta. Uskon, että saamme lisää kolmenpisteen voittoja, kun vaan jatkamme kovaa työntekoa. Joukkueen itseluottamus on kunnossa, kun hyvän kauteen valmistautumisen päälle saadaan vielä voittoja, oli Tuulolan analyysi joukkueen tilasta.

TPS teki ottelun ensimmäisen maalinsa kolmannen erän lopussa. Dave Spina vei Larmin mahdollisuuden nollapeliin komealla yksilösuorituksella.

Maali ei kuitenkaan auttanut joukkuetta pisteisiin asti ja Henrik Forsberg löi viimeisen naulan TPS:n arkkuun laittamalla kiekon tyhjään maaliin.