Hagman-show riitti kolmeen pisteeseen - Selin kiitteli TPS-faneja

LIIGA / Raportti
Niklas Hagman teki HPK:n molemmat osumat.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Hämeenlinnassa nähtiin tulinen taistelu pisteistä. HPK lähti ottelussa jo kahden maalin karkumatkalle, mutta TPS näytti ottelun lopussa, miksi joukkue majailee sarjataulukon kärkipäässä.

HPK ja TPS näyttivät paikalle saapuneille lukuisille katsojille, mitä on vauhdikas ja fyysinen jääkiekko.

Molempien joukkueiden maalivahdit saivat myös nopeasti itsensä lämpimiksi, kun pelivälinettä kierrätettiin tasaisesti kentän molempiin päihin.

TPS-luotsi Ari-Pekka Selin antoi tunnustusta vastustajalle ja myös lukuisille TPS-kannattajille.

− Erittäin vahva ja energinen joukkue oli vastassa heti ensimmäisestä erästä lähtien. Annoimme kaksi maalia eteen, mutta muuten olen tyytyväinen joukkueen työmoraaliin illan ottelussa. Suuret kiitokset turkulaiselle faniryhmälle, joka oli erinomainen ja antoi kaikkensa joukkueelle, samalla kun joukkue antoi kaikkensa kentällä, Selin kiitteli.

HPK sai Timi Lahtisen jäähyn myötä mahdollisuuden mennä ottelussa johtoon ylivoimalla, eikä joukkue jättänyt tilaisuuttaan hyödyntämättä.

Niklas Hagmanin maalin takaa laittama kiekko pomppi vierasjoukkueen pelaajista lopulta verkon perälle. Kotijoukkueen seuraavakin osuma näki päivänvalon Hagmanin toimesta joukkueiden pelatessa tasakentällisin.

Molempiin osumiin syöttöpisteen saalistanut kultakypärä Sakari Manninen kommentoi illan tilanteita pelin jälkeen.

− Ensimmäinen osuma oli aika onnenkantamoinen, kun kiekko kimpoili puolustajan ja maalivahdin kautta maaliin. Toinen maali oli osin Teemu Turusen loistavan oivalluksen ansiota. Syötin ensin hänelle ja siitä sitten Hagmanin ohjauksen kautta maaliin. Molemmilla joukkueilla oli vähän pomppukiekotkin mukana matkassa, Manninen kommentoi.

Hagman teki kotijoukkueen molemmat osumat.

− Hagman on kokenut pelaaja, joka tekee paljon töitä ja on hyvä maalipaikoissa. Hän on todella hyvä lisä meidän joukkueeseen, Manninen kertoi joukkuetoveristaan.

TPS tekee kiekkoillasta jännitysnäytelmän

Nopeasti tehdyt maalit saivat luonnollisesti TPS:n pelikirjan hetkeksi sekaisin, mutta joukkue toipui takaiskuista nopeasti. HPK saikin kiittää maalivahti Emil Larmia monen vaarallisen tilanteen nollaamisesta.

Kotijoukkue aloitti toisen erän sellaisella vyörytyksellä, että TPS:n valmennusjohto reagoi siihen ottamalla aikalisän. Joukkuehengelle tärkeän tauon jälkeen kiekko pyörikin jälleen kotijoukkueen maalilla.

TPS kavensi ottelun Jasper Lindstenin osumalla. Kiekko pomppi tilanteessa lähes vastaavasti kuin kotijoukkueen ensimmäisessä osumassa, joten rouva fortuna ehti niiata kauniisti molemmille joukkueille ottelun aikana.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen taiston tauottua.

− Kiitokset molempien joukkueiden kannustusryhmille, jotka olivat mukana tekemässä upeaa tunnelmaa. Joukkueet vastasivat kentällä myös hienosti huutoon. Vastassa oli kova ja hyvin valmennettu joukkue, joka pitää tietyn uhkan päällä koko ajan.

− Tänään lähdimme vahvasti otteluun ja kamppailimme hyvin. Kolmas maalikin oli lähellä, mutta siihen emme aivan pystyneet. TPS oli vahva viimeisen kympin ja haluan kiittää Larmia ja alivoimakentällisiä lopun taistelusta, Pennanen kehui tyytyväisenä.

Ottelun loppua kohti tunnelma alkoi lämmetä niin kentällä, kuin katsomossakin. Lähes täyteen tupaan toi tunnelmaa kotikannattajien lisäksi TPS:n kannattajat, joita oli saapunut paikalle monta sataa.

TPS:n tiukka loppukiri sai lisävauhtia, kun kotijoukkueen Shane O'Brien otti ensimmäisen jäähynsä HPK:n paidassa poikittaisesta mailasta aivan kolmannen erän lopussa.

TPS ei onnistunut tasoittamaan ottelua, ja HPK otti lopulta kolme pistettä tiukan puolustustaistelun päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo