Hämeenlinnassa juhlittiin eniten nyrkkitappelua − Heikkinen pakkipörssin kärkeen

TPS haki kolme pistettä Hämeenlinnasta tiukalla 4-3-voitolla. Illan kamppailussa heiluivat myös nyrkit, kun Miro Karjalainen ja Jonne Virtanen ottivat kolmannessa erässä mittaa toisistaan.

TPS nappasi onnistuneen vierasvoiton kukistamalla HPK:n Hämeenlinnassa lukemin 4-3. Pääosaan ottelussa nousivat puolustajien tekemät maalit sekä kolmannessa erässä nähty nyrkkitappelu.

HPK avasi maalitilinsä tuoreen jatkosopimuksen solmineen Petteri Nikkilän osumalla. Maalin alusti komean lättysyötön antanut Janne Lahti.

TPS tasoitti kuitenkin saman erän aikana, kun Ilkka Heikkinen pyssytti kauden yhdeksännen maalinsa ylivoimalla. Heikkisellä oli maalia ennen pari vastaavaa paikkaa virittää laukauksensa kohdilleen.

Toisen erän alussa Heikkinen iski toistamiseen. Viivalta ammuttu kuti sujahti helpon näköisesti ohi HPK:n maalia vartioineen Antti Karjalaisen. Kauden kymmenes maali nosti Heikkisen puolustajien maalipörssin kärkeen.

HPK pääsi komealla Joonas Lehtivuoren maalilla vielä tasoihin. Sen jälkeen iski kuitenkin TPS:n tehokas viisiminuuttinen, jonka aikana Martin Berger ja Teemu Väyrynen rokottivat kahdesti. Molemmat maalit livahtivat verkkoon liian helpon näköisesti, Bergerin osuma Heikkisen tavoin siniviivalta.

HPK ei vaihtanut kuitenkaan maalivahtia. Kolmannessa erässä nähtiin vielä kotijoukkueen kavennus sekä nyrkkitappelu. Kotiyleisön uusi lemmikki Miro Karjalainen ja TPS:n Jonne Virtanen vaihtoivat iskuja yllättävän paljon ennen tuomarien väliinmenoa. "Myllyn" selkeää voittajaa ei tappelusta selvinnyt.

HPK:n viikon kaksi ottelua ovat tuottaneet sille nolla pistettä. Sillä on vielä lauantaina mahdollisuus avata viikon pistetilinsä, kun kotikaukaloon vieraaksi saapuu HIFK. Pudotuspeliviivaan ero kasvoi tappion myötä jo 12 pisteeseen.