Tappara näytti askelmerkit HPK:lle - seitsemän maalin kiekkokimara ratkesi kalkkiviivoilla

LIIGA / Raportti
Christian Heljanko oli HPK:n veräjänvartijaa aavistuksen pirteämpi.
Kuva © Saana Hakala
HPK:n ja Tapparan välinen ottelu oli kuin kissa ja hiiri -leikkiä. Sarjataulukossa askeleen edellä oleva Tappara oli askeleen edellä myös ottelun pistetehtailussa ja vei kolme pistettä mukanaan Tampereelle.

Janne Lahden rangaistus katkaisi HPK:n hyvän ensimmäisen erän painostuksen. Tapparan ylivoimakuviot eivät ottaneet tuulta alleen ja kotijoukkue HPK sai katkaistua hyökkäykset ongelmitta.

Emil Larmin tilalle maalitolppien väliin pestin saanut Antti Karjalainen ei joutunut HPK:n maalilla tositoimiin erikoistilanteen aikana. Kotijoukkue hallitsi tilanteita tasakentällisin pelatessa ja rakensi ahkerasti maalipaikkoja Tapparan maalille.

Tapparalla oli omat hetkensä ottelun kuluessa, ja ensimmäisen erän lopussa Jere Karjalainen oli lähellä onnistumista läpiajon päätteeksi. Karjalainen olikin liekeissa koko ottelun ajan ja jatkuvasti sukunimikaimansa kiusana kotijoukkueen maalilla.

Tasaista vääntöä nähtiin myös ensimmäisen erän päätyttyä, kun Petteri Nikkilä ja Kristian Kuusela ottivat mittaa toisistaan. Tuomarit kuitenkin erottivat pukarit toisistaan, eikä tilanteesta tarvinnut jakaa rangaistuksia.

Maltillisesti aloittanut vierasjoukkue nosti oman pelinsä tempoa ja voimasuhteet tasoittuivat nopeasti. Ottelussa riitti vauhtia siinä määrin, että peli soljui kenttäalueen päästä toiseen näyttävästi.

Tappara jatkuvasti askeleen edellä

Tappara hyödynsi toisen erän alussa HPK:n hyökkäyksen kiekon menetyksen ja löi ottelun avausmaalin vastahyökkäyksestä. Osuman viimeisteli Niko Mikkola.

Kotijoukkueen vastaisku nähtiin vielä saman erän aikana. Kiekko pyöri Tapparan puolustusalueella useiden minuuttien ajan kunnes ottelussa nähtiin tasoitusmaali.

Eetu Tuulola laukoi ensin kiekon tolppaan ja kultaista kypärää kantava Oula Palve saatteli paluukiekon varmasti verkon perille. Christian Heljanko ei Tapparan maalilla ehtinyt reagoimaan jatkolaukaukseen riittävän nopeasti.

Tappara meni ottelussa 2−1-johtoon kolmannessa erässä sen jälkeen, kun HPK:n Kristian Vesalainen menetti tasapainonsa pitkän kiekon viennin jälkeen. Kuusela karkasi Vesalaiselta karanneen kiekon kanssa läpiajoon, eikä maalipyssy erehtynyt ratkaisussaan.

Henkilökohtaisesta epäonnistumisestaan närkästynyt Vesalainen paikkasi virheensä kuitenkin nopeasti. Nuori laitahyökkääjä laittoi kiekon vastustajan verkkoon HPK:n pelatessa ylivoimaa.

Seuraavan vastahyökkäyksen sai luvan viimeistellä Tapparan Sebastian Repo näyttävän harhautuksen jälkeen. Otto Paajanen puolestaan tasoitti jälleen ottelun ohjaamalla kiekon verkkoon maalin edestä.

Tappara ehti ratkaista kuitenkin ottelun vielä 12 sekuntia ennen päätössummeria Aleksi Elorinteen osumalla, eikä HPK saanut palkintoa sitkeästä takaa-ajostaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo